RSS

Mikrodalgada Sütlaç

01 Eki


Merhaba
Bu sefer mikrodalgada sutlac denedim, sonuc mu? Harika

Malzemeler:
1 kap pirinc
3 kap sut
1 kap seker
1 paket vanilya
istege bagli toz tarcin

Nasil mi Yaptim ?
Tum malzemeyi bir araya getirip karistirdim, mikrodalga icin uygun
yuvarlak bir buyuk kaseye koyup once 5 dk.’ya ayarladim.
5 dk. sonunda kapagi acip karistirdim, sonra yine bir 5 dk.
yine ayni islem, tam 18 dk. da sutlacim hazirdi, simdi
soracaksiniz belki 18 dk. da ocakta zaten piser, hayir pismez
cunku sutlaci yapmadan once pirinci hasliyoruz bu yaklasik 15 dk
suruyor ocakta, sonrasinda birde pisirmek icin 20 dk. ocak basinda
karistiriyorsunuz, toplam 35 dk yapiyor ama mikrodalgada
yari surede ustelik pirinci haslamadan bu islemi yaptim.
Lezzetide digerinden daha iyi geldi bana, sizlerde deneyince
yorumlarinizi bekliyorum.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
19 Yorum

Yazan: Ekim 1, 2005 in Genel

 

19 responses to “Mikrodalgada Sütlaç

  1. ycurl

    Eylül 30, 2005 at 8:07 pm

    Zeynep abla (herkes oyle diyor ama ben nedense gecn oldugunuzu dusunuyorum)
    Yemk ve biz grubuna uye olmaya calisiyorum bos mesaj yolladim gruba ama hala olamadim. ne yapmam gerekli?
    Tesekkurler, Nevin

     
  2. Dostlarinikramlari

    Eylül 30, 2005 at 8:18 pm

    zeynepyemekvebiz@yahoo.com adresini denermisin yeniden ?

    Yasca buyugum Nevin’cim, hemde seviyorum Abla kelimesini ben, icinden nasil geliyorsa oyle soyle
    sevgilerimle

    Zeynep

     
  3. tuhfe

    Eylül 30, 2005 at 8:34 pm

    Zeynep apla :)) canım çekti ben sütlaç delisiyim çok seviyorum, deneyeceğim. Ellerine sağlık.

     
  4. mine05

    Ekim 1, 2005 at 9:35 am

    Zeynep, yemekbiz’e gelen bütün mikrodalga tarifleri toplanilsa , kitap yapilsa (üstelik hepsi denenmis, neredeyse her türlü mikrodalga icin süre ve isi belirtildi), icinde misir közlemeden keke, kekten sütlaca kadar
    cesit cesit kurtarici tarifin oldugu harika bir kitap olur. Herhalde vardir böyle bir kitap ama, bizimki daha güzel olur :)))

     
  5. yemekvebiz

    Ekim 1, 2005 at 1:29 pm

    Tuhfecim,
    dene ve ye, inan cok guzel oldu,

    Mine’cim, gurubun database kismina atiyoruz zaten hep gelen tarifleri,
    cok iyi oluyor, gurup uyelerine kolaylik, dedidin gibi hepsi denenmis cunku bizim tariflerin :))
    sevgilerimle,

    zeynep

     
  6. AyBaLa

    Ekim 1, 2005 at 4:59 pm

    selamalr zeynep ablacigim suuper kolay tarifler ama birde isin saglik kismi var bu konuda ne dusnuyorsunuz esim mikrodalga kullanilmasina kesinlikle karsiyani o yuzden bizde kullanmiyoruz sevgiler

     
  7. yemekvebiz

    Ekim 1, 2005 at 6:33 pm

    Sevgili aybala

    biz bunu yemek gurubumuzda epey tartistik bir ara, sonra dedik herkes neye inaniyorsa ona devam etsin, cunku kanitlanmis bir olay bir vakaa yok, oyle olsa su koca kitada herkesin evinde olmazdi?
    ben pasif kullanici idim, ama gurubumuzdaki dostlardan sevgili Guzide sayesinde aktif bir mikrodalga kullanicisi oldum :))
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  8. Anonymous

    Ekim 4, 2005 at 9:03 am

    Merhaba Zeynep,

    Dün akşam tarifi denedim ancak sonuç tam bir fiaysko oldu. Nerede hata yaptım bilmiyorum ancak önce tam olarak senin tarini uyguladım. (700W da pişirdim) Daha sonra pirinçlerin pişmediğini ve pilav gibi tüm sütü çektiğini görünce süt ilave ederek pişirmeye (5’er dakika şeklinde)devam ettim. Bu şekilde 3 kez süt ilavesi yaptım. Sonuç olarak yine pilav gibi ve tam olarak pişmemiş pirinçli bir sütlacım oldu.
    Fakat sabahleyin yılmadan tekrar deneme yaptım. Bu sefer annemden aklımda kalan tarifle önce pirinç (1/2 kap) ile sütü (5 kap) 15 dakika (5 dakikada bir karıştırarak) pişirdim. Son 5 dakikayı da şekeri ve vanilyayı ilave ettikten sonra pişirdim. Sonuç akşamkinden daha güzel en azından yenilebilecek kıvamda oldu ve buzdolabına kaldırıldılar. Akşam eve gittiğimde tam olarak sonucu göreceğim.
    Senin kullandığın pirinç hangi tipti? Benmki baldo idi ve ben pirincin cinsinden dolayı problem olduğunu düşünüyorum.
    Yine de çok pratik bir tarif olduğu ve tekrar deneyeceğimi bildirmek isterim, çok teşekkürler. Bu arada mikrodalga tarifleribe nasıl ulaşabileceğimi yazarsan sevinirim.

    Sevgiler,
    Mutlu

     
  9. yemekvebiz

    Ekim 4, 2005 at 10:04 am

    Sevgili Mutlu,
    Mikrodalga tariflere şu an için yaptıklarımza Konulara Göre Arşiv yazısına tıklarsan sağ tarafta ulasabilirsin. Orda konu başlığı olarak mevcut.
    Zeynep te diğer sorularına uyanınca yanıt verecektir.

    Ellerine sağlık,
    Sevgiler,
    Figen

     
  10. yemekvebiz

    Ekim 4, 2005 at 12:50 pm

    Sevgili Mutlu,
    benide dusunduren pirinc tipi oldu, mikro dalga firinim 1000 W a ayarli, ama kullandigim pirinc normal Amerikan rose dedikleri cinsten, yani pahali bir cins pirinc degil,ozellikle onunla yaptim, basarisiz olursam masrafima yazik olmasin diye dusunmustum🙂
    bakalim aksam eve gittiginde diger denemen nasil sonuc verecek,
    ellerine saglik simdiden

    Zeynep

     
  11. Anonymous

    Ekim 5, 2005 at 11:08 am

    Sevgili Zeynep,

    Akşam sütlacı yedik. Tadı inanılmaz lezzetli idi ancak yine çok koyu olmuş yani pirinci çok gelmiş. Bir sonraki denememi kırık pirinç ile yapacağım veya pirinç miktarını daha da azaltacağım.
    Gerçekten çok pratik bir tarif, teşekkürler.

    Mutlu

     
  12. yemekvebiz

    Ekim 5, 2005 at 12:20 pm

    Mutlucum,
    sevindim
    sanirim pirinc etken bu mikrodalga firinda, kaliteli pirincler isi zorlastiriyor sanirim,
    afiyet olsun,

    Zeynep

     
  13. hanimeli

    Ekim 24, 2005 at 10:31 am

    Merhabalar,

    cok pratik bir tarif gibi görünüyor gercekten. Aksam denemek istiyorum bende ama bir sorum olacak. Mikrodalgada pisirirken sütlacin agzini kapattinizmi yoksa acik bir kaptami pisirdiniz?

     
  14. yemekvebiz

    Ekim 24, 2005 at 12:58 pm

    Sevgili Hanimeli,
    kapakli bir mikrodalga kabinda yap, daha guzel oluyor.

    Sevgilerimle,

    Zeynep

     
  15. hanimeli

    Ekim 28, 2005 at 5:59 am

    Dün aksam mikrodalga sütlaci denedim. 2 kisi oldugumuz icin yarim kaseden yola cikarak malzemeleri hazirladim. Kapakli mikrodalgam kücük geldigi icin, daha büyük derin bi porselen kaseye koydum, malzeme yaklasik yarisina kadar doldurdu kaseyi. Agzinada bir tabak kapattim. Siz 1000Watt.da pisirdim demistiniz, benim mikrodalgamin gücü en fazla 750Watt oldugundan ilk pisirmeyi yaklasik 6 dakika yaptim. Basinda bekledim bu sürede, karistirip tekrar 6 dakika ayarladim. Ve 2 dakikaligina yan odaya gectim. Döndügümde süt tasmaya baslamisti. Hemen kapatip, ortaligi temizleyip, sütlacide afiyetle cöp kutusuna yedirdim. Neyi yanlis yaptim bilmiyorum ama bi dahada denemeyi düsünmüyorum cünkü esimin agzina sakiz oldum, bütün aksam güldü bana🙂

     
  16. Anonymous

    Nisan 25, 2007 at 7:55 pm

    sevgili zeynep tam 35 dakka mikrodalgada pismedi sonra 15 dakka ocakta sonunda pişti ama pilav oldu eşim begenmedi dok bunları dedi bence tarifini birdaha gozden gecir hem masraf hem emegıme yazık oldu

     
  17. yemekvebiz

    Nisan 27, 2007 at 12:03 pm

    simsiz dostum, bilemiyorum belki pirincin cinsi etkiliyor.
    Ben normal pilavlik pirincten yaptim, ve yazdigim sure icinde de leziz bir sutlacim oldu.
    Bazi mikrodalgalarin watti dusuk olabiliyor.
    Sevgilerimle.

     
  18. Anonymous

    Nisan 21, 2008 at 8:22 pm

    bende denedım ama pırınçler pişmedi tekrar tencereye koydum bakalım şimdi ne olacak üstelik 3 kere 5 dk koydum

     
  19. Anonymous

    Mayıs 6, 2008 at 9:00 pm

    bence kase yarısına kadar süt ile doldurulmalı,ve içine çok az(tane hesabı)pirinç konmalı,15-20 mesela,cünkü fırın sütlaçlarda dikatimi çeken pirinçin az olması.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: