RSS

Nohutlu Pirasa

05 Eki

Merhaba, bu ay yemek gurubumuz Yemekbiz’ de Pirasayi
ayin sebzesi sectik,
gurup dostlarindan tariflerimiz geliyor,
bu yemekte benim tarifim.
Ozellikle ege bolgesinde yemeklere
nohut koyma aliskanligi vardir,
bende boyle ogrendim
ve tatbik ediyorum, sizlerde denerseniz, seveceksiniz eminim.

Malzemeler:
1 su bardagi nohut (haslanmis)
400 gr. hindi veya kuzu eti ( ben kuzu kullandim bu sefer)
3-4 kasik zeytinyag
1 tatli kasik biber salcasi
4 adet pirasa
2 adet domates ( kabuklarindan arinmis dogranmis)
2 dis sarimsak ( dilimlenmis)

Nasil mi Yaptim:

Nohutlarimi islatip sonra hasliyorum, vaktim olursa kabuklarindan ayiriyorum, vaktim yoksa ayiklama islemini es geciyorum bazen🙂

Etlerimi kucuk kucuk dogruyorum, tencereye koyuyorum kendi suyunu
salip toplayana kadar ceviriyorum, sonra 3-4 kasik zeytinyagimi ilave
ediyorum, bir tatli kasik biber salcasini da ilave edip karistiriyorum,
pirasalarimi birer parmak kalinliginda dilimliyorum, onlarida tencereye
ilave ediyorum, uzerine 1 adet havucuda dilimliyorum, sonra kabuklari
soyulmus dilimlenmis domateslerimide ilave ediyorum,
2 dis sarimsak dogramasam olmaz :)) en son haslanmis nohutlarida
ilave edip bir bardak ilik su ilave ettikten sonra tuzunuda koyup
tenceremin kapagini kapatiyorum, sofraya getirmeden oncede uzerine
yarim limon suyu ilave ediyorum,
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
10 Yorum

Yazan: Ekim 5, 2005 in Genel

 

10 responses to “Nohutlu Pirasa

  1. ycurl

    Ekim 5, 2005 at 2:40 am

    Butun sebzeleri seve seve yerim ama nedense pirasa secenekler arasinda son sirada kaliyor benim icin. Neden sevemedim pirasayi bilemiyorum. Annemde nohutlu pirasa yapardi. Peki ben yer miydim? Hayir kesinlikle🙂
    Gorunusu cok guzel ellerinize saglik…

     
  2. yemekvebiz

    Ekim 5, 2005 at 2:53 am

    Sevgili Ycurl,
    esimde seninle hem fikir, bu aksam yerken pirasalari bir kenara cekip yemege calisti, bende zipzipa kotu ornek oluyorsun deyince, mecburen yedi :))) babamiz secerse zipzip hayli hayli secer,
    faydali bir sebze, ozellikle boreklerini cok seviyorum pirasanin ben…
    tesekkur ediyorum yinede yorumun icin. sen nasil oldun? daha iyimisin?
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  3. Yeşim'in Mutfağı

    Ekim 5, 2005 at 5:21 am

    Ellerinize sağlık Zeynep hanım nohutlu pırasa hiç duymamıştım,teşekkürler. Ben pırasayı çok severim ama pişerkenki kokusu çok rahatsız ediyor var mıdır onu önlemenin bir yolu fikriniz var mı acaba?

     
  4. yemekvebiz

    Ekim 5, 2005 at 10:37 am

    Yesimcim,
    Pirasa, lahana, karnabahar hep kokan sebzeler degil mi? bende pek pisirirken hosnut olmam hatta mutfakta bile pisirmemeye ozen gosteririm, bahcede mangalin yanindaki ocakta pisiriyorum genelde bu tur sebzeleri, cunku zaten esim yememek icin bahane ariyor, kokuyor bahanesini boylelikle yok ediyorum kendimce :))musait balkonun varsa sende orada dene🙂
    sevgilerimle ,
    Zeynep

     
  5. Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz

    Ekim 5, 2005 at 11:56 am

    Pırasaya bayılırımda daha erken degil mi yaw.

    Ycurl, valla zeytinyaglı dene. Ben fikrin degisecek derim.

    Pırasalı bir yumurta tarifim vardı, John gecen senelerde geldiginde yapmıstı, cok lezizdi.

    Zeynep cim, nohutlu Pırasa, Tijen in mutfagından mı?

    Sefgiler
    Cigdem Karal

     
  6. tuhfe

    Ekim 5, 2005 at 12:06 pm

    Elerine sağlık annelerin güzeli.
    Hayırlı Ramazanlar.

     
  7. yemekvebiz

    Ekim 5, 2005 at 12:23 pm

    Cigdemcim,
    sagol, ekim ayinda pazarlarda tezgahlarda yerini aliyormus Pirasa, bu sebeple nette arastirdik ve yemek gurubumuzda bu ay pirasali yemekleri, lezzetleri one cikardik,
    Bu tarif rahmetli anneanneme ait, Tire Izmir’lidir kendisi, genelde Tire’de yemeklere nohut koymayi severler, hatta nohutlu iskembe corbasi bile vardir, onu da havalar soguyunca yapacagim sizlerle paylasmak icin,
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  8. ycurl

    Ekim 5, 2005 at 9:59 pm

    Zeynep abla,
    Ben nasil olduguma dair sorunu cevaplamistim dun gece sabaha karsi bir saatte ama demek ki mesajim gitmemis. Bol bol birgun once uyudum biraz daha iyiyim ama bu biraz tezi yetistirip yetistirmeme stresinden kaynakli bir rahatsizlik olabilir.
    Zeytinyagli pirasanin tadini biliyorum ama ben zeytinyagli baska bir yemek alsam olur mu?
    Iyi ramazanlar…
    Bu arada nane soslu firinda tavuk tarifini denedik. Superdi super🙂

     
  9. Binnur

    Ekim 7, 2005 at 2:35 pm

    Zeynepcim,
    Ellerine saglik, sebzenin her turlusunu severim, biliyorsun bizim buralarda pek yaz sebzesi, kis sebzesi yok. Her mevsim her sebzeyi bulabiliyorsun:) Pirasadan, fasulye ve patlicana kadar…Sevgiler

     
  10. yemekvebiz

    Ekim 7, 2005 at 6:06 pm

    evet konuda sanki sanslimiyiz desem Binnur, turfanda olayi olmayinca fiyatlarda pek degismiyor, ben sanirim amerikanin sebzesinin en ucuz satildigi yerdeyim, karsilastiriyorumda bazen arkadaslarla, sebze her daim guzel bende cok seviyorum ama benimkiler etobur, degisik sekillerde yiyorlar iste, bu yemegide ondan eti cok yaptim, pirasada arada kaynasin diye :))
    sevgilerimle
    Zeynep

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: