RSS

Tavuklu Kerevizli Noddle Corba

10 Eki

Merhaba

Hasta bir haftasonu gecirdik ailecek, once
ZipZip, ardindan bizler, siraladik
oyle derler ya;
hasta olunca da insan agir yemek yerine soyle sicak corba araniyor, gurbette olmanin verdigi bir huzunle, cunku kapini calip bir tas corba getirecek kimsemiz yok, kendi corbani kendin yapacaksin hasta olsan bile …

Bende bu corbayi yaptim, herzaman severek iciyoruz cunku, saglik ve sifa olsun dedim hepimize.

Malzemeler :

1.5 su bardagi dogranmis kereviz sapi ( kucuk olacak)
1 su bardagi dogranmis havuc
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
yarim tavuk gogsu
3 yemek kasik tereyag
1 su bardagi noddle
tuz
limon
4-5 bardak su

Nasil mi Yaptim?

Bu corbayi bu ulkede ogrendim, bizde kereviz saplari pek
kullanilmiyor, bu ulkede de kerevizin kokunu bulmak sorun,
buldugumuzda da epey pahali oluyor, genelde saplari tuketiliyor,
cig yeniyor cogunlukla.
Tereyagimi tencereme koydum, uzerine kucuk dogradigim tavuk
goguslerimi ilave edip karistirarak rengi degisene kadar bekledim,
sonra kuru soganimi ilave ettim, ikisini birlikte cevirdikten sonra
suyumu ilave ettim, dogranmis sebzelerimi de koyup tenceremin
kapagini aralik biraktim, kereviz ve havuc pismesine yakinda noddle
ilave ettim, tuzunu doktum.
Biraz kaynadiktan sonra ocagi kapatip, tencere kapaginida kapattim.
Servise cikarirken yanina bol limonla inanilmaz guzel geldi bu hasta animizda.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.

 
20 Yorum

Yazan: Ekim 10, 2005 in Genel

 

20 responses to “Tavuklu Kerevizli Noddle Corba

  1. Hanife

    Ekim 11, 2005 at 12:41 am

    Cok cok gecmis olsun Zeynep’cigim, corba eminim cok iyi gelmistir. Ozellikle zipziba bolca icirmek gerek. Biran once sagliginizaa kavusmaniz dilegiyle..

     
  2. yemekvebiz

    Ekim 11, 2005 at 1:29 am

    Hanife’cim, sagolasin,
    bize de cok iyi geldi bu corba, hatta bu aksam iftarda kalanini ictik, ama Zipzip ve corba cok farkli seyler :((
    iyi dileklerin icin cok tesekkur ediyorum.
    Egemi op benim icin,

    zeynep

     
  3. fethiye

    Ekim 11, 2005 at 2:32 am

    gecmis olsun ve tavuk corbasi eminim ki ise yaradi.

    yemedi mi zip zip bir tas corba?🙂 Hani okuldan gelince verseydin Zeynep abla.

     
  4. yemekvebiz

    Ekim 11, 2005 at 2:47 am

    Fethiye’cim, yemedi yine , sevgili Ezel mesrubat icilen kamislari onerdi, birlikte hopurdetelim gel dedikce kacti, ona corba yerine firinda kucuk tavuk parcalarindan snitzel yaptim, aciktigini anlayinca onlari yedi…
    sevgilerimle,

    Zeynep

     
  5. Alina Chau

    Ekim 11, 2005 at 4:32 am

    Yummy blog!! 🙂

     
  6. ISIL OZTEN

    Ekim 11, 2005 at 7:22 am

    Cok cok gecmis olsun, keske yakinlarda olsak da bir tas corbayi uzativersem kapidan:)

    Corba tam C vitamini kupu olmus,cok begendim, Sifa niyetine icin, biran once iyilesin insallah…
    ISIL

     
  7. Yeşim'in Mutfağı

    Ekim 11, 2005 at 9:44 am

    Geçmiş olsun,çorba güzel gözüküyor. Böyle zamanlarda en güzeli sıcak bir çorba gerçekten de,bu ara ben de çorbaları sofradan eksik etmiyorum iftarda en güzel o gidiyor,bu tarif iyi oldu o yüzden.Kereviz saplarını ben de buzlukta saklar,sebze çorbalarında kullanırım ama hiç böylesi aklıma gelmemişti…

     
  8. tuhfe

    Ekim 11, 2005 at 11:00 am

    Geçmiş olsun Zeynep ablacım. Ben yakın olsaydım sana çorba getirirdim. Çorban çoook lezzetli olmuştur mutlaka, iyi gelmiş hepinize. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

     
  9. yemekvebiz

    Ekim 11, 2005 at 11:07 am

    Hey Alina, thanks for your comment…

    Sevgili Isil, Yesim ,Tuhfe cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin, hava birden degisti burada, 30lu rakamlar 15-20 arasina dusunce butun herkes aninda hastalandi, zaten burasi hastalik sehri, sicak olan yerde virusler, mikroplar surekli cogaliyor, vucutlarinda direnci azsa, o ne ala virusler icin,
    bu corbayi 2 aksamdir ictik,tavuk suyu zaten birebir hastalikta, begenmenize sevindim,
    kereviz saplarininda kullanilmasi acisindan bende severek yapiyorum,
    tesekkur ediyorum.
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  10. elcinin_mutfagi

    Ekim 11, 2005 at 11:15 am

    Cok cok gecmis olsun burada da ayni sekilde havalar cok dengesiz oldugu icin herkes sirasiyla hastalandi..corban cok güzel ve saglikli cok hosuma gitti ellerine saglik ve insallah bir an evel sagliginiza kavusursunuz..

     
  11. Burcu

    Ekim 11, 2005 at 11:20 am

    Geçmiş olsun hepinize. Çabucak toparlanın umarım.
    Ben de tazecik saplı küçük kerevizler buldum, aldım haftasonu, iyi denk geldi tarifin. Ellerine sağlık.

     
  12. mine05

    Ekim 11, 2005 at 11:38 am

    Zeynep, hepinize gecmis olsun canim.
    Bu corba adami aninda ayaga kaldirir yahu🙂
    Bir dergide görmüstüm. Ayni buna benzer bir corbaydi. Tereyag ve noddle koymamislar. Bol bol kereviz sapi, ince dogranmis pirasa, yine incecik kiyilmis lahana, yagsiz tavuk gögsü ve soya sosuyla corba yapmislardi. Zayiflamak isteyenlere aksam yemegi olarak tavsiye etmislerdi. Zayiflama lafini duyunca atlamistik hemen. Ve kereviz sapinin corbaya ne kadar cok yakistigini kesfettik o gün.
    Ellerine saglik canim, keske zipzip da yeseydi biraz. Ama zorlayinca hic yemiyorlar. Bak yine bir tas corba yorumu geldi aklima🙂

     
  13. yemekvebiz

    Ekim 11, 2005 at 1:05 pm

    Sevgili Elcin, Burcu, Mine varolun, guzel dilekleriniz icin tesekkur ediyorum kendim ve ailem adina, ates ve titreme olayi bitti, simdi oksurukle mucadele basladi, onun icinde zencefil ile bali karistirip yiyoruz, oksuruk sorunu olanlara siddetle tavsiye ederim, gogsumuzu yumsatiyor ve azaliyor oksuruk,
    Burcu, dene cok seveceksin, benimkiler kereviz kokuyor derler baska zaman ama bu corbayi icerler severek Zipzip haric,
    haklisin Mine, bir tas corba yapabiliyormusun degil mi ?
    sevgilerimle,
    Zeynep

     
  14. Özgül

    Ekim 11, 2005 at 2:56 pm

    Gecmis olsun Zeynepcim, hepinize gecmis olsun grip eve girdimi herkesi sariyor zaten. Hasta halinle birde corba ile ugrastin bravo sana vallahi. Corbanda nefis görünüyor, ellerine saglik.

     
  15. YesilErik

    Ekim 11, 2005 at 4:15 pm

    Gecmis olsun Zeynepcim hepinize, Zipzip’i da cok operim.

     
  16. Mutfakta Zen

    Ekim 11, 2005 at 5:32 pm

    zeynep’cigim, üzdün bak simdi. gurbette olmanin en kötü yani bu degil mi? hasta oldugunda kapini çalacak kimsenin olmamasi.. senin için dilegim oralarda da olsa türkiye’dekiler gibi dostlar edinmen!
    iyilestiniz mi biraz?
    tijen

     
  17. yemekvebiz

    Ekim 11, 2005 at 7:09 pm

    Canim ozgulcum, yesilerikcim, tijencim, allaha sukur bugun daha iyiyim, gozumun akmasi durdu, titremede bitti,
    sagolasiniz, iyi dilekleriniz beni cok mutlu etti,
    sizlerde kendinizi koruyun, havalar oyle degisken ki,

    sevgilerimi yolluyorum SIKICI HOUSTON’dan

    Zeynep

     
  18. Binnur

    Ekim 12, 2005 at 12:57 am

    Zeynepcim,
    Hepinize gecmis olsun, hasta iken en guzel corba Tavuk suyuna olani, ellerine saglik:)

     
  19. Yeşim'in Mutfağı

    Ekim 24, 2005 at 9:24 am

    Cumartesi bu çorbayı yaptım nefis oldu nefis! Kerevizi çok sevmeyen eşim bile mükemmel bir çorba bu diye diye yedi,çok teşekkürler tarif için : )

     
  20. yemekvebiz

    Ekim 24, 2005 at 12:56 pm

    Yesim cok sevindim begendikleri icin, bizde de kerevizi sevmezler ama bu corba sayesinde yediriyorum :))
    afiyet olsun .

    Sevgilerimle

    Zeynep

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: