RSS

Hasbahçe – Yelda Çetiner

14 Eki

Hasbahçeyi çok değişik usüllerde yapıyorum..
Değişik meyve ve değişik kremalarla güzel bir pasta çeşidi..
dr. oetkerin son aldığım ortası çukur kalıbı bu pasta için çok uygun..
26 cm. çapında ve hiç yapışmıyor..

HASBAHÇE

MALZEMELER
100 gr. oda sıcaklığında margarin
3 yumurta
1 paket vanilya
1 limon rendesi
2 bardak un
1 bardak şeker
1 paket kabartma tozu

KREMASI
1 paket tart jölesi
1 paket dr. oetker dolgu kreması(normal pasta kreması da olur)
2,5 çay bardağı şeftalili tang(portakallı da olur)
1 küçük kutu hazır şeftalili meyveli yoğurt(olmazsa şeker ve meyve püresi eklenerek de yapılır 125 gr.)

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında margarin ,şeker ve yumurtalar çırpılır..
elenmiş un ,vanilya ve kabartma tozu eklenir..
limon rendesi de eklenip karıştırılır ve yağlanmış kalıba boşaltılır..
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirilir ve soğumaya bırakılır..

bir yandan dolgu kreması 1 bardak sütle çırpılır ve meyveli yoğurt eklenir çırpılır..soğuyan pasta ters çevrilir çukur kısma önce krema sürülür..ardından şeftali dilimleri,muz ve en ortaya üzümler yerleştirilir..en üste tarife uygun tart jölesi pişirilip dökülür..
yaklaşık 1 saat dinlendirilip servis edilir..

afiyet olsun!

Yelda Çetiner

 
1 Yorum

Yazan: Ekim 14, 2005 in Genel

 

One response to “Hasbahçe – Yelda Çetiner

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: