RSS

Havuçlu & Patatesli Çorba

14 Eki

Ben bu çorbayı oğluma minik harfli makarnalar yada şehriye de deniliyor galiba onlarla yapıyorum çok şirin oluyor. Ama bu kez yaptığımda evde sadece arpa şehriyesi vardı onu kullandım.
Kışın evimizde mutlaka çorba oluyor , çok seviyoruz çorbayı.
Mümkün olduğunca da damak zevkime uygun çorbalar deniyorum çeşit olsun diye.
Bu çorba da onlardan biri.
Evlendiğimiz ilk yıl denemiştim ve o gün bugün yapıyorum… Yani 6 yıldır:)

Malzemeler

Ortalama 4 –5 su bardağı Tavuk suyu
1 havuç ( rendelenmiş )
1 patates ( rendelenmiş )
1 avuç arpa şehriye / minik harfli makarna
Tuz, karabiber

Terbiye İçin
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1,5 sb. yoğurt
2 – 3 çk un
tuz – karabiber

Yapılışı

· Kaynayan tavuk suyuna sıvı yağ eklenir
· Rende havuç, patates, şehriye ilave edilir
· Malzemeler pişince terbiyesi yapılır
· Koyu olursa sıcak su ile seyreltebilirsiniz

Afiyet Olsun
Figen

 
8 Yorum

Yazan: Ekim 14, 2005 in Genel

 

8 responses to “Havuçlu & Patatesli Çorba

  1. tülay

    Ekim 14, 2005 at 3:04 pm

    çok teşekkürler figen ciğim
    değişik çorba diye inlediğimiz şu ramazan gününde farklı bir alternatif sundun.çok besleyici olduğunu düşünüyorum. yarın yapayım bende.

     
  2. yemekvebiz

    Ekim 15, 2005 at 8:02 am

    Tülay cım afiyet olsun şimdiden.
    Hafif bir corba ve besleyici evet canım.

    Sevgilerimle
    Figen

     
  3. tuhfe

    Ekim 16, 2005 at 8:34 am

    Çok güzel bir tarif, ellerine sağlık, liste kabardı bunu da ekliyorum. Mantar mücverini yaptım. Çok güzeldi,teşekkürler.

     
  4. yemekvebiz

    Ekim 16, 2005 at 9:56 am

    Tuhfe Mücver değişik bir lezzet değil mi? Ellerine sağlık seninde.
    Teşekkür ederim,

    Figen

     
  5. gulnare

    Ekim 20, 2005 at 8:09 am

    Merhabalar
    terbiyeyi nasil yapiyoruz?
    ben henuz acemi bir asciyimda:)
    tesekkurler
    kolay gelsin.

     
  6. yemekvebiz

    Ekim 20, 2005 at 8:57 am

    Sevgili Gulnare hosgeldin,
    Terbiye için tüm malzemeleri karıstırıyorsun. Sayet evinde el blendırı varsa onu kullanmanı oneririm. Ben oyle yapıyorum artık. Tüm malzemeyi koyuyorum ve iyice cırpıyorum.

    Sonra sıcak corbadan 1 kepce corba suyu alıp cırptığım malzemeye ekliyorum ki corbaya koyarken kesilme olmasın. Sonra yavas yavas malzemeyi corbaya ekliyorsun ve karıstırmaya devam ediyorsun. Tum yemekler için terbiye yontemi aydınır. Malzemeyi cırp ve corbadan 1-2 kepce suyu cırptıgın malzeye ekle ki kıvamı ılık olsun kesilmesin corbanın içinde. Yumurta kesilme yaapr eger soğuk olursa ki corbada beyaz beyaz gorunur hos olmaz.

    Umarım karısık olmadı ?
    Takıldıgın nokta olursa yine yardımcı olmaya calsıırım.

    Sevgilerimle
    Figen

     
  7. gulnare

    Ekim 21, 2005 at 3:58 am

    Cok tesekkurler,
    artik butun corbalar icin uygulayabilecegim bir terbiye ogrenmis oldum:)cok net anlatmissiniz.
    guzel tariflerinizin devamini bekliyoruz.

     
  8. Anonymous

    Temmuz 26, 2006 at 5:21 pm

    Keep up the good work
    » » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: