RSS

Taco – Meksika Boregi

21 Eki

Merhaba

Gectigimiz aksam eve biraz gec kalinca, iftara ne yapabilirim
kolay diye yolda dusunurken aklima taco geldi, hem doyurucu
hemde evde sevilen bir lezzet. Yasadigim yer konumu ile her
kosebasinda taco yapan yer mevcut burada, ama bizim disarida
yemek yememe gibi sorunumuz var, kendim hazirlarsam daha
cok icimize sinerek yiyoruz. Sizlerde kolayca yapabilirsiniz diye
dusundum, hatta ramazanda sahurda yaninda meyve kompostolari
ile cok guzel oluyor, tortilla tarifi daha once vermistim, ama yine yazacagim.

Taco icin malzemeler:

1/2 kg dana kiyma
1 adet kuru sogan ( kucuk dogranmis)
1 adet yesil biber ( kucuk dogranmis)
2-3 dis sarimsak ( ezilmis)
3 yemek kasik salca
1 tatli kasik kirmizi toz biber ( aci olmayani kullandim)
1/2 tatli kasik tuz
1/2 tatli kasik karabiber
1 tatli kasik kimyon
1/4 tatli kasik kori
Rendelenmis kasar peynir ( ben cheddar kullandim)
damak zevkinize gore aci sos

Nasil mi yaptim?

Tum malzemeyi ( rendelenmis kasar haric ) tavada bir araya getiriyorsunuz, pisiriyorsunuz, salcayi biraz sulandiriyorum ben, 3 yemek kasik salca icin yarim su bardagi su kullanabilirsiniz, pistikten sonra kapagini kapatin, ilimasini bekleyin.

Bu sirada tortillalarinizi hazirlayin,
Gerekli olan malzeme:
2 kap un
1 cay kasik kabartma tozu
1/2 cay kasik tuz
1/2 kap tereyag
1/2 kap ilik su
Hepsini iyice yogurup, dinlendirdikten sonra kucuk yuvarlak yufka seklinde acip kisik ateste teflon tavada ters yuz ederek pisirin. Ya da kucuk top yapin hamuru,yagli kagit arasina koyup merdane ile uzerinden birkac gecmeniz yeterli olacaktir,acilmasi daha kolay olur boylelikle.

Tortillalariniz pistikce icine hazirladiginiz kiymali icten koyun, uzerine kasar rendesini ilave edip ikiye katlayin, genelde icine sour cream ve dogranmis marul ilave edip yeniyor ama biz o sekilde sevmiyoruz, kiymali harc ve kasar karisimi bizim damak tadimiza daha uygun geliyor.

Afiyet Olsun

Zeynep T.

 
20 Yorum

Yazan: Ekim 21, 2005 in Genel

 

20 responses to “Taco – Meksika Boregi

  1. fethiye

    Ekim 20, 2005 at 8:04 pm

    zeynep abla, tortilla’yi da mi evde yapiyorsun! acik ekmek iste ama olsun yani. vallahi bravo sana. oruclu oruclu bi de. ellerine saglik. zip zip efendi de yedi mi, merak etmedim degil.

     
  2. Özgül

    Ekim 20, 2005 at 8:34 pm

    Zeynep, ellerine saglik, en cok sevilen tadlardan biri bizim evde, görünümüde nefis olmus, yarina ne yapsam derdinden kurtardin beni inanki.

     
  3. Anonymous

    Ekim 20, 2005 at 9:04 pm

    selam, tarifi verirken ölculerde hep kap demissin bu ne demek oluyor cup anlamina mi geliyor? yani kusura bakma ben tam olarak anlamadim ellerine saglik cok guzel gözukuyor bende yapmak istiyorum insallah. hayirli ramazanlar.

     
  4. yemekvebiz

    Ekim 20, 2005 at 9:16 pm

    Fethiye, tortilla yapmayi seviyorum, sanki bana terapi gibi geliyor birseyleri yogurmak, hemde vakit almiyor, tortilla presle kolayca aciliyor cunku, pisincede taze taze yemesi guzel oluyor, ZipZip baharatli diye pek sevmiyor, onun tortillasina ben kasar ve bal koyuyorum o zaman istahla yiyor, hem evde yapinca bazi seyler daha saglikli geliyor bana :))

    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  5. yemekvebiz

    Ekim 20, 2005 at 9:17 pm

    Merhaba Ozgul,
    sizin evdekilerde benimkiler gibi etobur sanirim, et be hamur isi herseye ragbet cok bizde, vakit almiyor boyle seyleri yapmayi seviyorum, denersen haberim olsun🙂
    afiyette olsun simdiden.
    sevgilerimle ,
    Zeynep

     
  6. yemekvebiz

    Ekim 20, 2005 at 9:22 pm

    Anonymous ismini yazmadigin icin hitap etmekte zorlaniyorum,
    evet kap = cup = 240 ml.

    okundugu gibi yazmak istedim, denersen yorumunu bekliyorum.

    zeynep

     
  7. Gul

    Ekim 21, 2005 at 3:46 am

    Elinize saglik. Acaba tortillayi yaparken tereyagini eritip de mi koyuyorsunuz, eritmeden, yumusatip da mi yediriyorsunuz hamura? Tesekkurler

     
  8. Domates Güzeli

    Ekim 21, 2005 at 7:58 am

    Sonunda guvenilir bir tortilla tarifi buldum.
    En kisa zamanda deneyecegim
    Ellerinize saglik ve cok tesekkur ederim

     
  9. tuhfe

    Ekim 21, 2005 at 8:41 am

    Zeynep abla iyi ki tortillanın tarifini vermişsin. Hazır satılanların içinde kimbilir neler vardır, hem de pahalı…
    Ellerini sağlık, teşekkürler tarif için.

     
  10. Burcu

    Ekim 21, 2005 at 11:53 am

    Tortilla’ya bayılırım ben de. Hazırlar asla evde yapılan gibi olmuyor. Lezzetsiz geliyor bana. Seninkiler de nefis olmuş, ellerine sağlık.

     
  11. yemekvebiz

    Ekim 21, 2005 at 1:06 pm

    Merhaba Gul,
    Tereyagini oda sicakliginda bekletip kullaniyorum hamura o sekilde ilave ediyorum, tesekkurler ziyaretin icin.
    Kolay gelsin.

    Sevgilerimle,

    zeynep

     
  12. yemekvebiz

    Ekim 21, 2005 at 1:10 pm

    Sevgili Domates Guzeli, Tuhfe ve Burcu,
    evet bende asla hazirlari sevemiyorum, cunku lastigimsi bir tat var sanki, cunku seri uretim yapiliyor, raflarda beklerken bozulmasin diye icine bazi ilaveler yapiliyordur tabiki,
    ben dogal beslenmeden yana oldugum icin, usenmeden yapiyorum, icimize sinerek yiyoruz…
    tesekkur ediyorum ..
    sevgilerimle,

    zeynep

     
  13. YesilErik

    Ekim 21, 2005 at 2:22 pm

    Eline saglik Zeynepcim. Tortillayi evde yapman harika bir sey. O plastik tadi ben de aliyorum hazirlarda ama iste pratik diye o giriyor eve.

     
  14. yemekvebiz

    Ekim 21, 2005 at 5:24 pm

    Sevgili Yesilerik, ayni damak tadina sahibiz demek seninle,
    esim bana abarttigimi hazirlarda birsey yok demeyi kendine vazife edinmis durumda cunku, niye ugrasiyormusum ona gore, ama dedim ya o tat beni rahatsiz ediyor, evdeki mis gibi, zevkle yiyorum o zaman, icine sadece kasar koyup bile kapatsan lezzetli oluyor.
    sevgilerimle,
    zeynep

     
  15. elcinin_mutfagi

    Ekim 21, 2005 at 6:35 pm

    Bende bir kere aldim hazir tortilla ve benden haric kimse tadindaki tuhafligi farketmedi.. herhalde ben cok hassasim dedim:) ama simdi senin verdigin tarifle mutlaka yapacagim en azindan benim de yeme sansim olur:)ellerine saglik mis gibi görünüyorlar..

     
  16. Burcu

    Ekim 22, 2005 at 7:06 pm

    Çok hoş ve kolay bir tarif ama “kap” ile neyi kasettiğinizi anladım…

     
  17. Anonymous

    Ocak 25, 2007 at 4:38 pm

    Boyle taco olmaz, kimse kanmasin. Buna bakarsan pizza da lahmacun olur.

     
  18. yemekvebiz

    Ocak 25, 2007 at 10:05 pm

    ismini birakmayan son yorumcu arkadas,
    bu benim usul taco tarifim, senin tarifin varsa yaz onu da deneyelim ne dersin?

    Zeynep

     
  19. Tulay

    Eylül 20, 2007 at 4:55 am

    Merhaba , bu tortilla isini ben de cok sevdim. Bir gun paketin uzerindeki icindekiler bolumunu okudugumda ” domuz yagi”nin da oldugunu gorunce , o gun bugun almaz oldum. Cok tsk.ler Zeynep bu guzel tarif icin.
    Tulay

     
  20. Burak K.

    Şubat 15, 2008 at 3:14 pm

    Merhaba Zeynep Hn,
    Sanırım meksika veya güney abd de yaşıyorsunuz. Sizden bir de tacos al pastor tarifi gelse çok güzel olur. Bu arada tortilla için mısır unu kullanmak daha mantıklı olur mu acaba?

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: