RSS

PURELI ROSTO

25 Eki

Merhaba

Gectigimiz pazar iftar yemegimde konuklarimiz vardi,
bu rostoyu hazirladim, sevilerek yenildi, sizlerle
paylasmak istedim bende, iftar menusu icin ana
yemek olarak tercih edilebilir diye dusundum.

Malzemeler

Rostoluk et ( miktar size kalmis, ben 5.5 lb’den yaptim)
Mantar Corbasi ( hazir veya evde yapilmis kullanabilirsiniz)
Baharat ( karabiber, kirmizi biber, sarimsak tozu, sogan tozu,
kereviz tuzu )

Pure icin:
1 kg patates
2 bardak sut
125 gr tereyag
tuz
yarim limon suyu

Nasil mi Yaptim?

Rostoluk et pismesi vakit alici, bu sebeple ben slow cooker ( elektrikli guvec ) kullandim, aksamdan mantar corbamin icine etimi ve baharatlarimi yerlestirdim, kapagini kapattim, yaklasik 12 saatte yenilebilecek kivama geldi, kisik ateste pismesi etin daha iyi pismesini ve mantar corbasi sayesinde etin kendi suyu ile birlesmesi, baharatlarla yogunlasmasini sagliyor,

boylelikle et icin yeniden sos ( gravy ) hazirlamaniza gerek kalmiyor. ( bu yontemi Yemekbiz gurubumuzdan sevgili Ezel’den ogrendim)
Bu tencere yoksa ayni islemi bir firin kabinda kisik bir derecede yapabilirsiniz, firina koydugunuzda uzerinide baska bir tepsi ile kapatmanizi oneririm.
Ayni lezzete ulasacaginiza inaniyorum.

Pure icinde patateslerimi hasladim, diger malzemeleri ilave edip, elektronik mutfak aletim sayesinde puremde hazir oldu.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
14 Yorum

Yazan: Ekim 25, 2005 in Genel

 

14 responses to “PURELI ROSTO

  1. Özgül

    Ekim 26, 2005 at 8:53 pm

    Ellerine saglik Zeynep, nefis görünüyor, bende püreyi kendim yaparim evde ama simdiye kadar hic limon suyu koymamistim merak ettim tadindaki degisikligi bir daha sefer böyle deniyecegim.
    Sevgilerimle

     
  2. Asya

    Ekim 27, 2005 at 2:48 am

    ZEYNEP SELAM CANIM SU PURE ICIN KULANDIGIN ELEKTRONIK MUTFAK ALETIM DEDGIN HANGISI EL MIXERIMI?
    http://spaces.msn.com/members/asyayusof/

     
  3. elcinin_mutfagi

    Ekim 27, 2005 at 6:42 am

    Bende Rosto’ya bayildim yumusacik görünüyor..cok sevdigim halde hic yapmadim nedense cesaret edemiyorum.Galiba pismeyeceginden korkuyorum:) ama mantar corbasi cok güzel bir fikir insallah birgün cesaretimi toplar bende yaparim o zaman mutlaka haber veririm:)ellerine saglik

     
  4. tuhfe

    Ekim 27, 2005 at 9:36 am

    Zeynep abla dün ben yorumu nereye yazmışım ya! iyice geldiler artık.. Dün etlerinin ne kadar yumuşak göründüğünü ve özel rosto tenceresini hiç duymadığımı yazmıştım.
    Ağzım sulandı, karnım acıktı…Ha üstelik Zeynep apla diye başlamıştım söze…

    Sevgiler.

     
  5. yemekvebiz

    Ekim 27, 2005 at 1:06 pm

    Sevgili Ozgul,
    pureyi cok seviyoruz biz, esasinda benimkiler rus salatasini daha cok sever ama mayonez olayina girmemek icin pure daha hos geliyor bana, tereyag sut patates birlesince bana gore mukemmel bir lezzet, limon suyunu annem onermisti yillar once, lezzeti daha artti sanki, bende oyle devam ediyorum hep.
    Tesekkur ederim.
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  6. yemekvebiz

    Ekim 27, 2005 at 1:08 pm

    Merhaba Asya,
    Elektronik aletler cogalinca biz kadinlarin mutfakta isleri biraz daha azaldi degil mi? Evet kullandigim alet hand blender, patatesleri ve tum malzemeyi derince bir kaba koyup karistiriyorum, hatta bazen pureye kasar rendeside koyarim, birazda kekik, tadi degistirir.
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  7. yemekvebiz

    Ekim 27, 2005 at 1:09 pm

    Merhaba Elcin
    evet mantar corbasi etin suyu ile birlesince degisik bir aroma veriyor rostoya, firinda yapabilirsin, agzini kapatabildigin bir firin tepsisinde geceden koy firina 180 c de, butun gece pissin, korkma yanmiyor, cok leziz oluyor…
    Cesaret et dene, haber bekliyorum senden.
    Sevgilerimle
    Zeynep

     
  8. yemekvebiz

    Ekim 27, 2005 at 1:13 pm

    Merhaba Tuhfe
    dun senin yorumun emailime geldi, ama bloga baktigimda silinmis gordum, nasil oldu bende anlamadim,
    Slow Cooker dedikleri soyle bir alet : http://shop.store.yahoo.com/kuglers/co6slcobyseb.html

    bunu kullanmayi seviyorum ben, ozellikle et yemekleri icin ideal,
    guvec, nohutlu et v.s
    hazirlayip icine koyuyorsun, sonra unutuyorsun, aksam eve gelince bir bakiyorsun yemegin pismis :)))
    eminim avrupada da vardir, Turkiye’de elektrikli guvec ismi ile geciyor sanirim, gecenlerde gordum bir alisveris sayfasinda.
    sevgilerimle,
    Zeynep

     
  9. tuhfe

    Ekim 27, 2005 at 1:28 pm

    İyi ki görmüşsün ben de iyice şüphlenecektim kendimden. Zeynep aplacım ve Figencim 20 rastgele şeyi bizimle paylaşır mısınız!

    Hadi kolay gelsin.

     
  10. Binnur

    Ekim 28, 2005 at 3:26 pm

    Zeynepcim,
    Ellerine saglik, cok guzel gorunuyor. Eminim zip zip oglunda bayilmistir. Benim cocuklarim kucukken de simdide cok seviyorlar, rosto ve patates puresini:)

     
  11. Anonymous

    Ekim 29, 2005 at 9:11 am

    merhaba Zeynep,

    Buradaki mantar corbasi hazir toz halinde posetlerde satilan mantar corbasini pisiripdemi kullaniyoruz? Corba pisince sicak olarakmi etin ustune dokulup makinaya konuluyor. Bendede slow cooker var. Nasil yapicam.Anlamadim. Birde kereviz tuzu ve sogan tozu nedir? Aciklarsan sevinirim.

     
  12. yemekvebiz

    Ekim 29, 2005 at 2:40 pm

    Merhaba isimsiz ziyaretci, isim olmayinca hitap seklinde zorlaniyorum.

    Ister hazir corba kullan, ister ev yapimi her ikiside olabilir, hazir corba kullanacaksan elbette once pisireceksin, sonra iliyinda etini slow cookere yerlestir, uzerine corbani dok,
    burada her sebzenin aromasinin oldugu tuzlar var, kereviz tuzuda en cok kullandigim, yemeklere corbalara cok guzel tat veriyor, eger bulamazsan kereviz saplarini ve sogani kucuk kucuk dograyim etin yanina ilave et, hepsi birlikte pissinler,
    kolay gelsin.
    Sevgilerimle
    Zeynep

     
  13. Anonymous

    Temmuz 11, 2006 at 5:15 pm

    Looking for information and found it at this great site…
    » »

     
  14. Anonymous

    Temmuz 12, 2006 at 11:40 am

    I have been looking for sites like this for a long time. Thank you!
    » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: