RSS

Kiymali Pide – Handan Polat

27 Eki

efendim hayirli ramazanlar,
bu ramazan ilk kez yazmaya firsat buluyorum…. gecen gun iftar menumde mercimek corba ve kiymali pide vardi, pideyi evde yapinca aklima siz gurbette yasayan arkadaslarim geldiniz… 3 yil SF de yasayip pideye lahmacuna hasret kalip, evde lahmacun denemistim… internetten tarif bularak… pek olmamisti, lezzeti guzel ama aslina yakin bile degildi…. bu pide tarifini gecen hafta Oktay usta samanyolu tvdeki yesil elma programinda verdi , denedim, fazla pisirmisim kitir kitir oldu ama o haliyle bile kapis kapis bitti….
bu tarifle 9 pide cikiyor….

1/2 kg un (5 su bardagi)
1/2 paket yas maya (40 grlik pakein yarisi)( buna deli oldum 4 paket birlikte seklinde satiliyor elimde 3,5 paket yas maya var ne yapicam ben onlari tarif gonderin hanimlarrrr🙂
1 tatli kasigi tuz
ilik su

unun ortasini acip yas mayayi koyuyoruzz, tuzu kenarlara serpin, ilk eteapta yas maya ile temas etmesin… ilik su ilavesi ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yapiyoruz, kenara alin dinlensin efem biz icini hazirlayalim….

kiymali harc:

200 gr kiyma
2 sogan ince dogranmis
1 corba kasigi salca
2 biber
sivi yag
1 tutam maydanoz
1 domates rendesi
kekik tuz karabiber az da nane
2-3 corba kasigi su

hepsini iyice yogurun yumusacik kivamda olmali ki soyle guzelce pidelerin ustune yayilabilsin…

kusbasili harc:

250 gr kuzu eti (minicik dogranmis)
2 biber
karabiber, tuz
domates

tas firinda pisecekse et pismeden konabilirmis ama evdeki firinlarda eti az yagda , etin suyunu salmadan azicik kavuruyoruz , sonra diger malzemeleri ekliyoruz hazir

kasarli sucuklu yapacaksak ortaya sucuk dilimleri ustune kasar dilimleri koyup ustune 1 yumurtayi kiriyoruz, tv de gordum degisik yapti yumurtayi kirip kenarindan yavas akitarak pidenin ustune doktu , ben heralde yapamam yumurtai soyle bi karistirip usutne surun ayni sey….

gelelip pidelerin acilmasina….

bekleyen hamuru merdane ile ustunu altini unlayarak aciyoruz… once bi yonde sonra dikine, sonra hep ilk yondeki uzunca pide gorunumunu elde edelim, kanardan yarim cm yer kalacak sekilde harci yayip, kenarlari ice katliyoruzsonra uclarindan bas ve isaret parmakla tutup alttan orta ve yuzuk parmakla destekleyip yaglanmis tepsinin uzerine aliyoruz , iki ucundan hafif salllandirarak pidenin boyunun tepsinin boyuna gore uzamasini sagliyoruz, tepsiye yerlestiriyoruz….

eger benim gibi hemen pismeyecekte iftar saatine yetisecekse, tepsileri buzdolabina koyuyoruz, firina koymadan once 10 dk disarda bekletiyoruz….

efendim afiyet olsun….

benimkiler cok pisti kavruldu resmen, eminim sizler daha guzellerini yapacaksiniz…

Handan Polat

Not: pideler ciktiktan hemen sonra soylemedi sohbet vardi ama gordum sicakken kenarlarina tereyag surdu, boylece parlakta oluyor sanirim, ee tereyagin lezzetide karisiyor haliyle…

 
4 Yorum

Yazan: Ekim 27, 2005 in Genel

 

4 responses to “Kiymali Pide – Handan Polat

  1. Anonymous

    Kasım 15, 2005 at 10:14 am

    Artan yas mayayi buzluga atabilirsin, ben oyle yapiyorum. Bir kac paket fazla alip buzlukta sakliyorum acil lazim olunca sicak sutle eriti veriyorum hicbirsey olmuyor.

     
  2. Anonymous

    Mart 17, 2007 at 8:50 am

    Cool blog, interesting information… Keep it UP video editing programs

     
  3. Anonymous

    Nisan 26, 2007 at 6:45 pm

    Very nice site! » » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: