RSS

Mercimekli Pogaca

05 Kas

Ramazan bayramini bitirdik, herkes eminim yeterince tatli tuketti,
bu sebeple tatlinin ustune tuzlu gider diye dusunerek sizlerle
Mercimekli Pogaca’mi paylasmak istedim bugun. Mercimek
benim mutfagimda cok kullaniliyor, her zaman dondurucuda
hazir bekleyen yesil mercimeklerim mevcuttur.
Bulgur pilavina, makarna icin sosa, borek icine hep kullaniyorum,
pogacalari seven ZipZip icin bu sefer mercimegi ic malzemesi
olarak pogacaya koydum.

Malzemeler
250 gr.tereyag ( oda sicakliginda beklettim)
4 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
3.5 su bardagi un
1 yumurta sarisi ( uzeri icin)

İç Malzeme
Haslanmis mercimek
1 adet kuru sogan ( cok buyuk olmasin, biraz z.yagda sote edilsin)
kırmızı biber ( acisiz kullandim)
karabiber

Nasil mi Yaptim:

1. Hamur malzemelerini iyice yogurdum, dinlenmeye biraktim biraz.
2. Mercimekli ic icin, haslanmis mercimekleri sote edilmis sogana
ilave ettim, baharatini ekledikten sonra sogumasini bekledim.
3. Hamuru ben merdane ile aciyorum, agzi genis bir bardakla kesiyorum.
4- Ic malzemesini koyup ikiye katliyorum, uzerine yumurta sarisi surdum.
5- Isitilmis firinda ( 180 C ) yaklasik 20-25 dk. da pisirdim.

Afiyet Olsun.

Zeynep T.

 
10 Yorum

Yazan: Kasım 5, 2005 in Genel

 

10 responses to “Mercimekli Pogaca

  1. Binnur

    Kasım 5, 2005 at 8:07 pm

    Cok iyi dusunmussun, onca tatlidan sonra bir tuzlu yapmayi:)Benim de kizim cok sever mercimegi, bende ona mercimek boregi yaparim. Ellerine saglik, yumusacik olmustur:)

     
  2. yemekvebiz

    Kasım 5, 2005 at 10:19 pm

    Binnur’cum, guzel bir lezzet mercimek degil mi? Herseye yakisiyor, senin borek tarifinide bekliyorum o zaman, bir ara yaparsan sevindirirsin bizleri,

    sevgilerimle,

    Zeynep

     
  3. Özgül

    Kasım 5, 2005 at 10:42 pm

    Zeynepcim, hic düsünmedigim bir puaca ici. cok güzel bir fikir. Ellerine saglik. Neden olmasin pilava, corbaya konan yesil mercimek puacayada konmasin🙂

    sevgilerimle

     
  4. Dilek...

    Kasım 6, 2005 at 2:14 am

    Mercimekli borek yemistim, cok begenerek. Eminim ki pogacasida nefistir. Alternatif, lezzetli ve de saglikli bir ic malzeme. Tesekkurler!

     
  5. yemekvebiz

    Kasım 6, 2005 at 2:15 am

    Sevgili Ozgul,
    Benim annem cok beceriklidir ve her yapacagi seyde yeni birseyler denemeyi sever, bende ondan ogreniyorum boyle yapmayi, diyorum olurmu deneyim, bakiyorum guzel oluyor, yapmaya devam ediyorum, eger hos olmazsa ayni seyi bir daha denemiyorum, mesela ispanak ve haslanmis nohutla birlikte kol boregi yaparim, cok guzel oluyor oda, dene…
    sevgilerimle,

    Zeynep

     
  6. yemekvebiz

    Kasım 6, 2005 at 2:20 am

    Merhaba Dilek,

    Mercimek uretiminin fazla oldugu bir sene Turkiye’de her seye mercimek koymayi ogrenmistik, iyi de oldu degil mi? Bebegini emziren anneler icin cok faydali,cocuklarin zihin gucu icin cok faydali, bizlerin sinir sistemimiz icin kuvvetlendirici ve kan yapici faydasi var, belki daha da bilmedigimiz faydalari vardir, benim istahsiz ZipZip oglum icin iyi bir besin maddesi diye herseyin icine ekler oldum.
    Tesekkurler ziyaretin icin.
    Sevgilerimle,

    Zeynep

     
  7. Nevin

    Kasım 6, 2005 at 10:46 am

    Sevgili Zeynep abla,
    biliyorsundur Eskisehir yoresinde cok kullanilir mercimek. Mercimekli borek, mercimekli manti,.. Annem yaptigi mercimekli borege biraz hashas surer o da cok lezzetli olur. Ellerine saglik. Ben mercimekli herseyi yerim zaten

     
  8. Yeşim'in Mutfağı

    Kasım 6, 2005 at 12:19 pm

    Zeynep ellerine sağlık,mercimekle hazırlanan börek yemiştim o da çok güzeldi,eminim poğaça da güzel olmuştur,teşekkürler.

     
  9. yemekvebiz

    Kasım 6, 2005 at 2:22 pm

    Sevgili Nevin, haklisin, Eskisehir’de ve genelde orta anadoluda mercimek, bulgur ne cok tuketilir degil mi? en sagliklisida bu bence, mercimekli borege hashasi dusunmemistim bende, deneyim :))
    sevgilerimle,

    Zeynep

     
  10. Gülbebek

    Kasım 13, 2005 at 6:44 pm

    mercimekli poğça tarifinizi
    okudum en kısa zamanda deneyeceğim.yufkayla böreğini yemiştim mercimeğin çok güzeldi.eminim buda çok değişik bir tattır.teşekkürler

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: