RSS

Lahana Sarmasi

11 Kas


Merhaba
Bu ay Yemekbiz gurubumuzda sectigimiz sebzelerden biri lahana,
bende bir lahana yemegi klasigi lahana sarmasini yaptim, sizlerle
paylasmak istedim.

Malzemeler:

Orta boy lahana
250 gr. kiyma
1 su bardagi pirinc ( yikanmis suzdurulmus)
1 adet kuru sogan ( kucuk dogranacak)
3 yemek kasik zeytinyag
1 yemek kasik kuru nane
2-3 domates ( kabuklari soyulmus kucuk dogranmis)
yarim demet maydanoz ( dogranmis)
yarim yemek kasik kimyon
1 yemek kasik biber salcasi
Tuz, karabiber, kirmizi biber

Nasil mi yaptim:

Tum harc malzemesini bir araya getirdim, karistirdim iyice,
sonra lahanalari yaprak yaprak yirtmadan ayirmaya ozen gosterdim,
yapragin ortasindaki damarli kismida kesip ayirin.
Tencereme su koyup kaynamasini bekledim, su kaynayinca birkac
yapragi bir arada hasladim, cok haslamamaya ozen
gosterin, sonra yapraklar kevgire alin, suyu suzulsun ve sogusun.
Daha sonra teker teker yapraklari elinize alin, el de yapamazsaniz
bir duz tabak icinde de sarma icini yapabilirsiniz, sardiklarinizi
tencereye yerlestirin.
Sonra en uste bir yemek tabagini ters cevirip kapatin,
sonra ilik su ilave edip pismeye birakin. Lahana sarmak yaprak
sarmaktan daha kolay gelir
nedense bana, cok da seviyoruz.

Not: Gectigimiz gunlerde bu sarmayi yaparken bir arkadasim ugradi,Adanali…
Sarmanin uzerine bir sos tarif etti, bende o gun denedim,
degisik hos oldu.
Biraz zeytinyagda naneyi az yaktik, 3-4 dis dovulmus
sarimsak ve 3 domates rendesini bir arada pisirdik,
sonra bunu sarmalarin uzerine dokup bir tasim birlikte
pisirdik, hakikaten cok hos bir lezzet oldu.


Hadi bakalim tarif benden, bu hafta sonu herkesi
lahana sarmaya davet ediyorum,
bende yapacagim yine ama bu sefer kestaneli…
Bursali bir dosttan aldim tarifi.
Paylasirim sizinle, kolay gelsin.
Afiyet Olsun.

Zeynep T.

 
16 Yorum

Yazan: Kasım 11, 2005 in Genel

 

16 responses to “Lahana Sarmasi

  1. Anonymous

    Kasım 11, 2005 at 2:58 am

    merhaba ellerinize saglik.ben de bugun zeytinyagli yaptim lahana sarmasini…ama ben lahanayi butun sekilde kaynar suda hasliyorum derin bir tencerede,once distaki yapraklardan aliyorum,sonra devam yine tencereye.boyle 2 3 seferde yapraklar butun halinde kolayca cikarilabiliyor…

     
  2. Songül

    Kasım 11, 2005 at 6:32 am

    Zeynep hanım ellerinize sağlık bizde ailece çok seviyoruz ama hiç yapmadım sağolsun ablam veya kayınvalidem yapınca haber veriyorlar gidip yiyoruz, ama sizin tarifinizi denemek istiyorum. Su miktarını nasıl ayarladığınızı söyleyebilirmisiniz?
    Sevgiler.

     
  3. Başak

    Kasım 11, 2005 at 9:50 am

    Gercekten guzel gozukuyor.Ben de bayilirm ama yapmaya hic cesaret edemedim.Anneannem gelecek haftaya artık o sarar bize.Ellerinize saglik.

     
  4. ARZUM

    Kasım 11, 2005 at 10:16 am

    Hmm Ellerine sağlık..
    Ne güzel sarmışsın.Bir boy hepsi
    Zor lahana yaa..
    Yaprak daha kolay geliyor bana..
    Ama bu aralar benim bol bol çiğ lahana yemem gerekli:(
    ………

     
  5. ÇEŞNİ

    Kasım 11, 2005 at 11:11 am

    zeynepcimmmmm…ay çok güzel…valla karnim acikti..neyse pazar günü de ben yapiyim bari..öpüyorum

     
  6. Anonymous

    Kasım 11, 2005 at 11:37 am

    esimde adanali ve kayinvalideminde yaprak sarmasinin güzell olmasinin sebebi yapmis oldugu sostur…bence yaptiginiz sosu birde yaprak sarmasinda denemenizi tavsiye ediyorum…müthiss bir tat…ellerinize saglik…sevgiyle…blogunuzun takipcisiyim…MELTEM…

     
  7. tuhfe

    Kasım 11, 2005 at 11:56 am

    Ben sarmıştım ama henüz buzlukta, pişirmedim. Bahsettiğin sosla yapıyordum ama nane eklemiyordum bir de öyle deneyim. Lahana sarmasını çok seviyorum ellerine sağlık.

     
  8. yemekvebiz

    Kasım 11, 2005 at 1:05 pm

    Merhaba Isimsiz,
    Sizin yontemde cok iyi ama tencereye sok cikar ilimasini bekle, yapraklari distan iceri cikar, tekrar ayni islem, biraz el aliskanligi isteyecek sanirim, birgun deneyim, zamanlama ayni olacakmis, tesekkur fikir icin.

    Sevgili Songul, ben sarmayi atese koyunca 1 bardak ilik su koyuyorum once,sonra acar kapagini kontrol ederim hep, bakarim su eksildikce sicak su ilave ederim, cunku cok sulu olmasini sevmiyorum, goz karari ayarliyorum kivamini, o sebeple suyu olcmedim, bir daha yaptigimda olcecegim senin icin.

    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  9. yemekvebiz

    Kasım 11, 2005 at 1:08 pm

    Sevgili Basak,
    ahh o el opulesi anneanneler, benim canim anneannemde yapardi bizlere hep, kolay gelsin simdiden, benim icin anneanneyi op kocaman. birlikte sarmayi dene, elin alisir hemen merak etme.

    zeynep

     
  10. yemekvebiz

    Kasım 11, 2005 at 1:10 pm

    Sevgili Arzum.

    Bende aksina lahana sarmayi daha kolay buluyorum nedense, lahanayi cig yemek cok guzel, hazmi zor oldugu icin aciktirmiyor, sana tavsiye biraz limon yada elma sirkesi ile karistir dogradigin lahanalari daha guzel oluyor tadi.
    Sifa olsun canim.Lahana corbasi diyetinide uygula, inan ben onunla epey kilo vermistim, yeniden baslayacagim bende .

    Zeynep

     
  11. yemekvebiz

    Kasım 11, 2005 at 1:12 pm

    Sevgili aynur,
    inan bu sosla dene, harika bir lezzet oldu, cok hosuma gitti benim, Omur Yemekbiz’e baska bir sos seklide onermis, onuda denicem bir dahaki sefere.

    Tuhfecim,
    inan dene oyle guzel olduki, Aynur’a da yazdim Yemekbiz’e Omur bugun bir sos yazmis eminim o da cok guzel, bir dahakine muhakkak yapacagim.

    Ellerinize saglik simdiden,
    Sevgilerimle,

    Zeynep

     
  12. yemekvebiz

    Kasım 11, 2005 at 1:14 pm

    Sevgili Meltem,

    Evet bana bu sosu tarif eden arkadasim yaprak sarmasi icinde yapabilecegimi soyledi, simdi sende onaylamis oldun, buzlukta sarilmis bekleyen yaprak sarmalarim var bu sefer pisirince aynen bu sekilde yapacagim, tesekkur ederim, ziyaretinde bizi mutlu ediyor.

    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  13. şule

    Kasım 11, 2005 at 2:54 pm

    zeynepcim bayılırım lahana sarmasına ama becerebileceğimi düşünmüyorum pek :)). annem yapınca yerim. herkesin sardığını da beğenmem. böyle huyluyumdur :)) eline sağlık..

     
  14. yemekvebiz

    Kasım 11, 2005 at 3:29 pm

    Sule’cim,
    sen cok beceriklisin, senin sarmayi yapamayacagina inananasim yok, bir dene, eminim cok guzel olacak,
    sevgilerimle,

    zeynep

     
  15. xtra

    Kasım 11, 2005 at 7:57 pm

    Lahana sarmasına bayılırım. Şimdi elimde güzel bir tarif de var yaşasın..

     
  16. Binnur

    Kasım 13, 2005 at 2:40 pm

    Zeynepcim,
    Ellerine saglik, bayilirim lahana sarmasina:) Ben sardiktan sonra uzerine aci pul biber serpip, yarim limon suyu sikiyorum. Eksili ve acili cok hosuma gidiyor. Dedigin gibi banada daha kolay geliyor lahana sarmak, sanki daha cabuk sarilip bitiveriyor:)

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: