RSS

Elmali Pay

16 Kas


Merhaba

Canim hafif tatli istediginde hemen kolayima gelir elmali pay,
belki elim alisti, ugrastirmiyor beni, cayin yaninda inanilmaz iyi geliyor,
elma ve tarcin kokusu birlikte daha da istah aciyor sanirim,
ilk pay yapmayi ogrendigimden beri hic tarifimi degistirmedim,
hep ayni tarifi kullaniyorum, genelde yaninda vanilyali dondurma
ile yemesini seviyorum ama bu sefer dondurma yoktu evde,
kaloriden tasarruf etmis oldum bende, sizlerde deneyince seveceksiniz…

Malzemeler:
2 blok tereyag ( yaklasik 225 gr. oda sicakliginda beklesin bir sure )
5 yemek kasigi soguk su
1.5 kap un
1 tutam tuz

1 yumurta

Elmali harc icin:
3-4 adet elma ( kabuklari soyulmus, ince dogranmis)
1 kap seker ( esmer seker veya tatlandirici seker olabilir )
1 cay kasigi tarcin
severseniz ceviz ( bu sefer cevizim yoktu evde)

Nasil mi Yaptim?
Hamur malzemesini bira araya getirin, tereyaginida kucuk kucuk parcalar haline getirirseniz yogururken daha kolaylik olur, sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor, bu hamuru ikiye bolun, birinci parcayi pay kalibinizin buyuklugu kadar acin ve yagladiginiz kaliba yerlestirin. Elmali harcida hepsini bir araya getirip karistirin, kaliba yerlestirdiginiz hamurun uzerine yerlestirin, sonra ikinci hamuru yine ayni buyuklukte acip elmali karimin uzerine yayin, kenarlardan iki hamuru bir araya getirin, kucuk cimcikler atabilirsiniz, sonrada hamurun uzerinde bicakla birkac darbe yapin, cizgiler olussun, piserken hava alacak buradan pay🙂 Sonra 350 F ( 175 C ) isida yaklasik 45 dakikada pisiyor, ben uzerine yumurta surmeyi sevmiyorum, sprey zeytinyag puskurtuyorum uzerine biraz yeterli oluyor. Yaninda da demli bir cay…

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
16 Yorum

Yazan: Kasım 16, 2005 in Genel

 

16 responses to “Elmali Pay

  1. Özgül

    Kasım 14, 2005 at 10:39 pm

    Zeynepcim ellerine saglik, haberi alr almaz resmi göreyim istedim. Nefis, icine üzümde konabilir sanirim. Hic yapmadim simdiye kadar denemek isterim en kisa zamanda.
    Sevgilerimle canim

     
  2. yemekvebiz

    Kasım 14, 2005 at 11:01 pm

    Elbette uzumle de guzel oluyor Ozgul’cum, yap yap benim icinde ye, ben diyetteyim, ben lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,
    lahana corbasi iciyorum,

    sevgilerimle
    zeynep

     
  3. ycurl

    Kasım 15, 2005 at 1:29 am

    Zeynep abla,
    bu lahana yeme olayini abartma derim🙂 ama sen daha iyisini bilirsin tabii ki. Elmali pay tarifin cok pratikmis. Evde tereyag olmadigi icin deneyemiyorum su anda. Sence sivi yag kullansam olur mu?
    sevgiler,
    Nevin

     
  4. yemekvebiz

    Kasım 15, 2005 at 4:05 am

    Sevgili Nevin,
    inan hic sivi yag ile pay hamuru yapmadim, eskiden margarin kullaniyordum, onu kullanmaya veda ettigimden beri tereyag kullaniyorum, o yuzden sana kullan ya da kullanma diyemiyorum, tereyagla yap yinede istersen :))
    kendimi motive ediyorum, lahana corbasini seviyorum hahahhaha..

    sevgilerimle,
    Zeynep

     
  5. nihan

    Kasım 15, 2005 at 8:47 am

    Zeynep ellerine sağlık işte aradaığım tarzda bir pay sağol.
    1,5 Kap kaç bardak oluyor acaba.
    Hemen denemk istiyorum eve gidince.
    Sevgiler.

     
  6. yemekvebiz

    Kasım 15, 2005 at 1:00 pm

    Sevgili Nihan,
    1 kap 240 ml, yani 2 cay bardagi sanirim tam gelir, olcmedim tam, ama normal kap olcusu 240 ml.dir,
    deneyince sonucunu yaz, bekliyorum, kolay gelsin.

     
  7. ARZUM

    Kasım 15, 2005 at 1:31 pm

    Muaaaahhhmmmmmmmmmaaaauuhhhhhhh
    Bunlar iradem ile savaşan tatlı krizinin sesleri……
    Çok güzel görünüyor da……
    Bence artık kilo vermek isteyen ve destekleyen yemeklerle ilgili blogerlar bir süre kalorisiz şeyler yapsalar diyorum..
    Mesela karnıbahar
    salata
    ya ne biliimm işte gelmiyor aklıma..
    Gelmez tabi aklımdan pastalar börekler çıkmıyorki…
    Tarifin çok pratik canım.Kendim için olmasada evdeki 3 herifim için deneyeceğim..

     
  8. yemekvebiz

    Kasım 15, 2005 at 1:38 pm

    Sevgili Arzum,
    Elmali Pay yerine aksam bir tane yesil elma yedim, nefsimi bastirdim, sende dene arkadasim,
    azmin elinden birsey kacmaz.
    sevgilerimle,

    zeynep

     
  9. Binnur

    Kasım 15, 2005 at 3:58 pm

    Zeynepcim, Ellerine saglik.
    Yaptigin her seyden tadarsan rejimini bozmus sayilmazsin:) Ben pisiridigm her turlu hamur isinden yalnizca bir kere yerim, ikinciler kilo aldiriyor. Cok guzel bir tarif yapicam, ama sirada sambali tatlisi var:)

     
  10. YesilErik

    Kasım 15, 2005 at 6:37 pm

    Eline saglik Zeynepcim. Simdi bu Sukran Gunu de yaklasiyor, tatli icin bu elmali pay dusunulebilir, hele de bu kadar pratikse yapmasi.. Diyette de bol sanslar diliyorum canim.

     
  11. yemekvebiz

    Kasım 15, 2005 at 6:44 pm

    Binnurcum, ben bir tadimlikla kalmam iste, o huyum var, tadarsam devami gelir her zaman, onun icin hic yememek en iyi secim benim icin :))ama sambaliyi yap gercekten cok guzel oluyor, gec kalma, blogunada koy, cok sevinirim,

    Yesilcim erikcim, yap yap inan cok kolay, elmali yapmak istemezsen ayni hamurla pumpkin payda yapabilirsin, hazir karisimlari satiliyordu gecen gordum, al karistir pay hamuruna dok sur firina, ben muzmin diyetci :))
    sans dileklerine ihtiyacim var arkadasim sagolasin.

    zeynep

     
  12. Burcu

    Kasım 15, 2005 at 7:30 pm

    Elmalı payı çok severim, dışarda da sık sık yerim ama evde olunca insan neredeyse 1 tepsi yiyor, hiç olmazsa dışarda sınırlı yiyebiliyoruz🙂 225 gram margarin canımı sıktı😦 Çok kalori, off:(

     
  13. nihan

    Kasım 16, 2005 at 8:24 am

    Merhaba Zeynep,
    Teşekkür ederim. Deneyince sonucu yazarım.
    Sevgiler.

     
  14. Binnur

    Kasım 16, 2005 at 4:35 pm

    Zeynepcim,
    Bugun esim is seyahatinden donuyor, 15 gundur yoktu. Dun esime surpriz olsun diye Sambalini yaptim, en sevdigi tatlilardan biri,coook guzel oldu. Cok cok tesekkurler:)Dun aksam bir parca kesip yedim, gerisi esimin ve oglumun:))

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: