RSS

Makarnalı Börek

22 Kas

Çok güzel bir börek. Su Böreği gibi.
İlk yediğimde bunda ne var böyle içi yumuşak ve dolgulu diye düşünmüştüm çok lezzetliydi..Sonra içinde makarna olduğunu öğrendiğimde daha da şaşırdım ! Makarnalı Börek ?

Bu tarifi ailecek görüştüğümüz arkadaşımız Ezel yapmıştı , Urla ya yazlıklarına gittiğimizde bize ikram etmişti o güzel bahçelerinde. Ama ben tarifi siteye kaydedip bıraktım bugüne kadar kaldı.Araya başka şeyler girdi derken bu gece blog u incelerken baktım ki bekliyor hala !..
Böyle güzel bir tarif çoook geç kalmıştı yayınlanmak için…

Resim çekmek böreğin sonunda aklıma gelmişti:) ve son 3 dili çekebildim. Aslında tepsinin ortasına gelen bölümler çok daha yoğun bir görüntüye sahipti.

Ezel’ ciğim çok teşekkürler güzel ağırlaman için ve bu güzel tarif için..

Malzemeler
5 yufka
2 biber
Bir demet maydanoz
Tulum peyniri / kaşar loru
Yarım paket kelebek makarna
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta

Yapılışı
· Önce makarnaları diri olacak şekilde 7 dk. kadar haşlayalım
· Biberleri küçük keselim, kıyalım, maydanozu kıyalım
· Biber , maydanoz ve peyniri karıştıralım
· Sıvı yağ, süt ve yumurta ile sos yapalım
· 1. yufkayı serelim tepsimize ve üzerine sos sürelim
· 2. yufkayı serip yine sos sürelim ve
· Makarnanın yarısını serelim yufkaya, üstüne de peynirli harçtan yayalım
· 3. ve 4. yufkaları da serelim ve aralarına sos sürelim
· 4. yufkaya yine makarna serip üstüne peynirli harcı yayalım
· Ve son yufkayı serip kalan sosu döküp 180-200 derece fırında kızarana dek pişirelim…

Afiyet olsun,
Figen

Not: Burada Pastavilla nın kelebek makarnası daha iyi . Bulabilirseniz Pastavilla , yoksa Piyale ninde var. Resimdeki örnekPiyale nin , bugün baktım kilerde Piyale kalmış onu çektim..

 
16 Yorum

Yazan: Kasım 22, 2005 in Genel

 

16 responses to “Makarnalı Börek

  1. pınar

    Kasım 22, 2005 at 7:07 pm

    figen makarnalı böreği yengemden duydum ben de. güzel olacağını düşünmemiştim ikisi de hamur diye. ama görüntüsü güzelmiş. denemekte fayda var:)

     
  2. yemekvebiz

    Kasım 22, 2005 at 7:18 pm

    Evet Pınar ikiside hamur ama hiç hamur hissetmiyorsun inan. makarnaları diri haşladığın için makarna demeseler anlamayacaksın o sekilde..Denersen yorumunu beklerim.
    Sevgilerimle
    Figen

     
  3. Nilay

    Kasım 23, 2005 at 5:35 am

    Bu boregi ben de cok seviyorum. Icinde makarna oldugunu hic anlamamistim ilk yedigimde. Soylediler de oyle inandiydim. Cok lezzetli ama hic denememistim cunku Turkiye’deki komsumuz surekli yapip getiriyor. Ama mutlaka deneyecegim burada. Ellerine saglik Figen.
    Sevgilerimle,
    Nilay

     
  4. yemekvebiz

    Kasım 23, 2005 at 7:04 am

    Nilay teşekkür ederim. Evet hiç anlaşılmıyor daga çok su böreği havasında oluyor ama yumurta kokmuyor:)

    Sevgilerimle
    Figen

     
  5. Anonymous

    Kasım 23, 2005 at 8:34 am

    Figenciğim ben bu böreğe bayılıyorum.Gerçekten çok güzel oluyor.Ama ben biber ve tulum peyniri koymuyorum.Eminim öyle daha güzel olur.İlk fırsatta tarifini deniycem.Ellerine sağlık…Nil

     
  6. tuhfe

    Kasım 23, 2005 at 2:23 pm

    Ben de bayiliyorum bu borege ayni su boregi gibi oluyor. Ellerine saglik.

     
  7. yemekvebiz

    Kasım 23, 2005 at 2:50 pm

    Nil arkadasım içine koymus ve hos bir aroma oluşturmustu. Dene canım sende

    Tuhfe cim teşekkür ederim ,
    Sağolun,

    Figen

     
  8. Anonymous

    Kasım 30, 2005 at 12:52 pm

    baska hangi peynirlerle olur bu börek.
    Kasar loru nedir ben anlayamad1mda?

     
  9. yemekvebiz

    Kasım 30, 2005 at 1:20 pm

    Merhaba Anonymous,
    İstediğin peynirle olabilri damak zevkinizle de ilgili biraz. Kaşar Loru , Çökelek gibi. Çökeleğin daha kaşar gibi uzayan cinsi , diyelim. Çökelek kullanın, oda olur..

    Sevgilerimle
    Figen

     
  10. Anonymous

    Ağustos 28, 2006 at 2:06 pm

    Merhabalar
    ben tepsiyi soracaktım. 5 yufka için ne kadar büyüklükte bir tepsi kullanılıyor acaba

     
  11. Anonymous

    Haziran 9, 2007 at 8:52 am

    makarnalı börek tarifi arıyordum ilk bu tarif çıktı. akşama misafirim gelecek umarım güzel olur🙂

     
  12. Figen Karavas

    Haziran 9, 2007 at 6:18 pm

    Sevgili anonim;
    Tepsi boyunu sormussunuz normal bir fırn tepsisi yeterli geliyor,

    2.anonin:) Hosgeldiniz,
    Deneyin cok guzel olacak emin olun. Ben de sonucunuzu merak ediyorum, kolay gelsin,

    Sevgilerimle,
    Figen

     
  13. filiz

    Ağustos 31, 2007 at 12:10 pm

    makarnayla peyniri karıştırıpta yufkaların üzerine serpsek olmazmı???daha pratik gibi geliyo bana:)

     
  14. filiz

    Ağustos 31, 2007 at 12:12 pm

    makarnayla peyniri karıştırıpta yufkaların üzerine serpsek daha pratik olmaz mı???:)

     
  15. yemekvebiz

    Ağustos 31, 2007 at 6:41 pm

    Sevgili Filiz hosgeldin,
    Olur elbette yaptıktan sonra istediğin gibi olur:)) Ama yinede üzerine son yufkayı ekleyin olur mu, makarnalar kurumasın:)
    SEvgilerimle,

    Figen

     
  16. KumralBomba

    Aralık 16, 2007 at 3:09 pm

    tariflerinizi çok beyeniyoruum devamlı tariflerinize bakıp yemeklerimi yapıyorum.İyi Şanslar Şansınız Bol Olsun.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: