RSS

Baklava Yapmak Cocuk Isi :)) Poyraz Senel’den

26 Kas

Merhaba
Baklava yapmak cocuk isi diyen sevgili Poyraz tam 8 yasinda…
Cok guzel baklava yapiyor, bizlerin ozel gunlerinde
baklavalarimiz hep Poyraz tarafindan hazirlaniyor, buyuk bir
sabir ve titizlikle, dun yine baklava yapmis onlara konuk
gittigimizde, benim baklavami neden web sayfasinda yayinlamiyorsun
Zeynep teyze deyince, haklisin dedim. Bugun sevgili Poyraz’in
baklavasinin resmini ve tarifini sizlerle paylasmak istedim.
Tesekkuler Poyraz. Ellerine saglik.

Malzemelerimiz:

1 paket filo yufka
3 parca tereyag ( 115gr x 3- erimis olacak)
1 1/2 kap antep fistigi ( dovulmus)

Surup icin:
2.5 bardak seker
2.5 bardak su
yarim limon suyu

Poyraz nasil yaptigini soyle anlatti.

Once cam tepsiyi yaglamis, sonra filo yufkalardan birini tepsiye
yaymis, uzerine firca ile erimis tereyag surmus, sonra ikinci filo
yufkayi koymus, yine yag surmus, yufkalarin yarisina kadar ayni
islemi devam ettirmis, tam ortasina antep fistiklarini yerlestirmis,
sonra kalan filo yufkalara da ayni islemi uygulamis. Hepsi bitincede
kimisini kare, kimisini ucgen kesmis. Butun bu islemler gercekten
Poyraz tarafindan yapiliyor, evde kimseden yardim istemiyor,
firini annesi ayarliyor sadece. Uzeri kizarincada cikarip daha onceden
hazirladigi surubu uzerine dokuyor. Sonra bizlere ikram ediyor.
Inanilmaz leziz oluyor Poyraz’in baklavasi, begendigimizi soyleyincede
hosuna gidiyor, cocuk isi baklava yapmak diyor:))

Eline Saglik yeniden…

 
9 Yorum

Yazan: Kasım 26, 2005 in Genel

 

9 responses to “Baklava Yapmak Cocuk Isi :)) Poyraz Senel’den

  1. yemekvebiz

    Kasım 26, 2005 at 6:54 am

    Poyraz ellerine saglık ! Bravo san, geleceğin ustalarından mı olacaksın acaba ?
    Baska tariflerde bekliyoruz senden,

    Sevgilerimle,
    Figen

     
  2. tuhfe

    Kasım 26, 2005 at 8:35 am

    Bravo Poyraz, Figen`e katiliyorum gelecegin ustasi olacaksin!
    Ellerine saglik.

     
  3. Özgül

    Kasım 26, 2005 at 12:22 pm

    Ellerine saglik Poyraz, tebrikler. Daha bu yasta Baklava yaparsan ileride ne güzel tariflerle bizi sasirtacaksin demektir.
    Bekliyoruz güzel tariflerini.
    Sevgilerimle

     
  4. zeysah

    Aralık 6, 2005 at 7:43 pm

    baklava olayını bi çocuğun yaptığını öğrenince bu tarifi yazmaya karar verdim…cesaret verdi bana,minik ellerine sağlık…ama bu konuda pek bişey bilmediğim için,fırın kaç derece olucak ve şerbetini soğutup baklava sıcakken mi dökücez? sormam gerekli…
    şimdiden teşekkürler…

     
  5. Elif

    Ocak 14, 2006 at 10:17 pm

    Harika bir is basarilmis. Tebrikler. Bu arada filo yufka nerden bulunur? Markasi nedir?

    Sevgiler

     
  6. yemekvebiz

    Ocak 15, 2006 at 2:29 am

    Elif, filo yufka biz yurt disinda yasayanlar icin bir kolaylik, nerede yasadigini bilmiyorum, Amerika’da tum marketlerin pastry bolumunde bulunabiliyor.
    filo yufka yunanlilara ait, turkiyede bulunuyormu bilmiyorum.

    sevgilerimle.

    Zeynep

     
  7. ELif

    Ocak 20, 2006 at 6:07 pm

    Zeynep yanitin icin tesekkurler. Hangi markayi onerirsin?

     
  8. Anonymous

    Mart 16, 2007 at 12:03 pm

    Enjoyed a lot! film editing classes

     
  9. Anonymous

    Nisan 23, 2007 at 5:19 pm

    You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: