RSS

Elmali Pay (Deep Dish Apple Pie) Özlem Tansug

27 Kas



The Essential Dessert Cookbook adlı kitaptan alıp yapmıştım bu Pay ı..
Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
2 bardak un
125 gram minik dogranmis tereyagi(soguk)
2 kasik seker
2 yumurta
1-2 kasik sut

Elmali harc icin:

8 buyuk elma (soyulmus, cekirdekleri cikarilmis ve kalinca dilimlenmis)
1 limonun kalinca soyulmus kabugu
6 adet karanfil
1 cubuk tarcin
yarim bardak seker

20 cm.’lik yuvarlak kelepceli kalibi yaglayin. Icıne yagli kagit serin, kagidi yaglayip unlayin. Fazla unu silkeleyin.
Unu eleyin, icine yagi ekleyip, ekmek kirigi halini alincaya kadar parmak uclarinizla karistirin.
Sekeri, 1 yumurtayi ve sutun tamamina yakinini ekleyin ve bir bicak yardimiyla karisim butunlesinceye kadar karistirin.
Gerekirse biraz daha sut ekleyin. Hafifce unlanmis bir yuzeyde hamuru toparlayin. 3/2’sini iki yagli kagit arasinda kalibin dibini ve yanlarini kaplayacak sekilde acin.
Kaliba yerlestirin. Kalan hamuru kalibin ustunu kaplayacak sekilde acin ve hamurlari buzdolabinda 20 dakika sogutun.

Elmalar, limon kabugu, tarcin ve karanfili 2 bardak su ile buyuk bir tencerede ustu kapali olarak yumusayincaya kadar haslayin.
Atesten alin, suzun ve sogutun.
Limon kabugu, karanfiller ve tarcin cubugunu cikartin.
Firini 180 dereceye ayarlayin.
Elmali hacri kaliba dokun. Ustunu diger hamurla kapatin.
Bir yumrtayi hafifce cirpip elmali payin ustune surun ve acik kenarlari yumurta yardimiyla birlestirin.
Catalla birkac yerinden delik acin.
50 dakika pisirin. Kaliptan cikarmadan once 10 dakika bekleyin,

Afiyet olsun,
Özlem Tansug


 
5 Yorum

Yazan: Kasım 27, 2005 in Genel

 

5 responses to “Elmali Pay (Deep Dish Apple Pie) Özlem Tansug

  1. yemekvebiz

    Aralık 1, 2005 at 9:17 am

    Özlem cim elleirne sağlık ben çok sevdim bu tarifi. Mutlaka yapacagım esime gosterdim oda içine mutlka kuru üzümde koy ama dedi:))

    Teşekkür ederiz bizimle paylaştıgın için,

    Figen

     
  2. yemekvebiz

    Aralık 2, 2005 at 2:00 am

    Ozlem harika olmus, ellerine saglik,
    ozel gunler icin yapilabilecek bir pay, tesekkur ederiz.

    Yilbasi menusu icin kullanacagim senin tarifini🙂

    Zeynep

     
  3. Ozge

    Aralık 2, 2005 at 9:41 pm

    Merhaba
    Ben yaptım ve hatta az önce 2 dilim birden yedim🙂 Cok kolay yapılan bir tart hamuru. İşin açığı tereyağ ile unu karıştırdığımda 1 yumurta ve 2 kaşık süt ile kıvam tutturabilecegimi sanmıyordum ama harika oldu. Ben kelepçeli kalıpta yapmadım. Standart yuvarlak kenarı tırtıklı borcamda yaptım. Tek sorun elmalarım ekşiydi yeterince tatlı olmadılar. Bende üzerine pudra şekeri ekerek servis yaptım. Önümüzdeki hafta, evde yenmeyen reçeller ile tekrar yapacağım. Hamur kıtır kıtır oldu tam benim istediğim gibi. Çok başarılı bir tarif…Teşekkür ederim…

     
  4. Anonymous

    Kasım 17, 2006 at 1:15 pm

    selam:)
    şimdi tarifini deniyorum..bakalım ne olacak:)nedense,canım elmalı pay istedi,bir türlü tarif beğenemedim.seninkinde karar kıldım.Diğer tariflerden biraz daha meşakkatli olduğu için,tadının daha güzel olacağından eminim:)

    sevda

     
  5. Anonymous

    Aralık 24, 2006 at 4:50 pm

    Very nice site!
    » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: