RSS

Kestaneli Bugday Pilavi

27 Kas


Merhaba
Bugday, Anadolu mutfaginda cok fazla tuketilen bir tahil.
Bende Anadolu’da
yetistigim icin cok severek yedim yillarca,
simdi bende evde tuketmeye
calisiyorum,
bugun sizlerle Kestaneli Bugday Pilavi’ mi paylasmak istedim.

Malzemeler:

2 kap bugday ( 1-2 saat oncesinden suda bekletin, sonra yikayin)
4 kap tavuk suyu
4 adet yesil sogan ( dogranmis)
2 adet havuc ( dogranmis)
1/2 adet yesil biber ( dogranmis)
1 kap kestane ( haslanmis, soyulmus ve dogranmis)
1 kap mantar ( yikanmis, dogranmis)
2 yemek kasik soya sosu
3 yemek kasik zeytinyag
1/2 kap kereviz sapi ( dogranmis)
1 adet sarimsak ( dogranmis)
tuz

Nasil mi Yaptim?

Once suda bekleyen bugdaylarimi bol suyla yikadim, tenceredeki
tavuk suyuma bugdaylari ilave edip pisirmeye basladim. Diger bir
tavada dogranmis tum sebzelerimi ilave edip zeytinyagda sote ettim,
soya sosumu ilave ettikten sonra en son haslanmis kestanelerimi
koydum ve kapagi kapatip demlenmeye biraktim.
Tavuk suyunda suyunu
ceken bugdaylarimi sonra sebzelerimi
kavurdugum tavama ilave edip
silkeleyerek birbirlerine
karismasini sagladim, tuzunu ilave ettim bu esnada,
sonra cok kisik ateste biraz demlendirdim.
Sonra ayran ile servis yaptim.

Afiyet Olsun.

Zeynep T.

not: 1 kap 240 ml.

 
26 Yorum

Yazan: Kasım 27, 2005 in Genel

 

26 responses to “Kestaneli Bugday Pilavi

  1. Özgül

    Kasım 27, 2005 at 11:37 pm

    Zeynepcim, ellerine saglik, nefis bir tarif. En kisa zamanda deniyecegim. Hic duymadigim bir tarif benim. Evdekiler zaten kestane hastasi, bayilacaklar buna. Sagol canim bizlerle paylastigin icin.
    Sevgilerimle

     
  2. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 1:38 am

    sevgili Ozgul, hic duymaman normal, cunku ben uydurdum bu tarifi, bugdayi kullanmayi seviyorum, salata bile yaparim bugdayla ben, bulgurdan, pirincten pilav yapiyoruz da, bugdaydan niye yapilmasin diye dusundum. Cok severek yiyoruz bizde, ozellikle kestane ve mantar girince icine, soya sosta hos bir lezzet veriyor, denersen eminim sizde seveceksiniz.
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  3. Nilay

    Kasım 28, 2005 at 4:52 am

    Ben de hic duymamistim Zeynep Abla bu tarifi. Ne iyi yaptin da koydun bu tarifi bloga. Gercekten de cok lezzetli ve besleyici gorunuyor. Ellerine saglik.
    Sevgilerimle
    Nilay

     
  4. burcukusu

    Kasım 28, 2005 at 8:14 am

    Sevgili Zeynep harika olmuş ellerine sağlık.Denemem lazım hemen:) Keşke ayın 15 indeki kestane ye etkinliğine katılsaydın bu tarifle.Birincilik kesin olurdu:)

     
  5. şule

    Kasım 28, 2005 at 9:28 am

    zeynepcim çok değişik bir tat olmalı🙂. Ellerine sağlık. Kestane soymanın bir püf noktası var mı!!

     
  6. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 2:09 pm

    Nilaycim sagolasin,
    bugday tuketilmesi gereken bir besin ozellikle cocuklar icin, zipzip pilav olunca seviyor herseyi, o yuzden bu bugdayli pilavida cok severek yedi,sende pisirince bizdiga yedir, umarim sever.
    sevgilerimle,

    zeynep

     
  7. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 2:11 pm

    Merhabalar Burcukusu,
    Begendigine sevindim, inan sende pisirince cok seveceksin eminim,
    bizim yemek gurubumuzda heray bazi sebze ve meyveler one cikiyor ve onlarla ilgili tarifleri paylasiyoruz, bu ay yani Kasim ayinda kestaneler tezgahlara ciktigi icin biz ay basinda secmistik, o yuzden kestaneli tarifleri paylastik gurup icinde, benimkide bunlardan biri.
    Tesekkur ediyorum ziyaret icin.
    Sevgilerimle.
    Zeynep

     
  8. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 2:15 pm

    Sulecim,
    tesekkur ederim, kestane soymak gercekten ugras gerektiriyor degil mi? ama inan bir puf noktam olmasini isterdim :))
    cunku hazirlayinca tum ev halkina ben soyup ikram ediyorum…
    sevgilerimle,

    zeynep

     
  9. Binnur

    Kasım 28, 2005 at 4:07 pm

    Zeynepcim,
    Ne kadar da seviliyor kestane:) Ve harika bir tarif cikarmissin. Ben senin pilavi yapmak icin gene konserve alicam, cok kolayima gidiyor:)
    Son bir haftadir her aksam kestane kebaplari ayiklamaktan bas ve isaret parmaklarim aciyor. Para sayarken kulllanilan plastik parmak uclarindan mi alsam ne yapsam bilmiyorum:))
    Ellerine saglik arkadasim:)

     
  10. sheker

    Kasım 28, 2005 at 6:05 pm

    Harika bir tarif. Gorunce cok heyecanlandim. En kisa zamanda deneyecegim ben de. Bizim eve artik beyaz pirinc girmiyor. Mumkun oldugunca bugday ve bulgur kullanmaya calisiyorum. Ama sizin kadar yaratici degilim. Bugdayli diger tarifleri de dort gozle bekliyorum. Ellerinize saglik. Sevgilerimle…

     
  11. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 6:19 pm

    Sevgili Binnur,
    birkac konserve kestane denemem oldu, tadi degisik geldi, sen hangi markayi kullaniyorsun, ogrenmek isterim, aynen benimde parmaklarim aciyor soyacagim diye,
    pilavdan denersen haber ver…
    Sevgilerimle,

    zeynep

     
  12. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 6:21 pm

    Sevgili Diyet kardesim Sheker,
    evet bende mumkun oldukca beyaz pirincten uzak duruyorum, pilavlarimi artik celtik denilen esmer pirincten yapiyorum, onun pismesi gec oldugu icin bir formul buldum mikrodalga firinda cok kisa surede pilavim pismis oluyor, bugdayda cok kolay pisiyor, bence dene, tam bizler icin, diyet yapan tum kardeslere uygun bencede.
    sevgilerimi yolluyorum sana simsicak Houston’dan
    zeynep

     
  13. Yeşim'in Mutfağı

    Kasım 28, 2005 at 6:30 pm

    Çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık Zeynep. Buğdayı yemeklerde kullanmayı ben de seviyorum,bu pilav da iyi fikir!

     
  14. yemekvebiz

    Kasım 28, 2005 at 9:44 pm

    Sevgili Yesim,
    sende bugday seviyorsan o zaman bu pilavida seversin, ben seviyorum,
    ben bugdayi haslayip, haslanmis misirda koyup uzerine ceviz ve pekmez dokup yemeyide seviyorum :)))
    sen denedin mi boyle hic?

    sevgilerimle,

    zeynep

     
  15. Binnur

    Kasım 28, 2005 at 9:55 pm

    Zeynepcim, Ilk firsatta senin pilavi deniycem, cunku daha yeni bugday corbasi yaptim (onumuzdeki hafta yayinliyabilirim, yapimi cook kolay), evde bir dolu bugdayim var:) Bu hafta icinde de konserve kestaneyi alip sana adini gondericem:)
    Bu arada evde tahin ve pekmezim var, iyiki daha karistirmamisim, senin pekmezli bugdayida deniycem:)

     
  16. tuhfe

    Kasım 29, 2005 at 8:29 am

    Ellerine sağlık Zeynep abla. Kestaneli ne kadar güzel olmuştur. Kestanenin de yakışmadığı tarif yok gibi neredeyse. Çiğ ayrı bir tat pişmiş ayrı. Ben ikisini de seviyorum.

    Sevgiler

     
  17. ARZUM

    Kasım 29, 2005 at 9:24 am

    Bu tarifi okuyunca aklıma Keşkek geldi.
    Bizim ailede çok bilinen bir tat değil ama eski komşumuz her kurban bayramında yapar ve bir tabak verirdi.Hmmm nefis olurdu.Yapmayı bilen varsa lütfen bir porsiyon. :))
    Ellerine sağlık canım görüntü harika..

     
  18. Derya

    Kasım 29, 2005 at 10:33 am

    Zeynep ellerine sğalık görüntü muhteşem. Bakalım kestane ye etkinliğinde hangi güzel tarifi yapacaksın :)canım istedi şimdi…🙂

     
  19. yemekvebiz

    Kasım 29, 2005 at 1:09 pm

    Tuhfecim, tesekkur ediyorum,
    Kestane herseye yakisiyor, herkes severek tuketiyor, ne mutlu kestane icin degil mi?

    sevgilerimle,

    zeynep

     
  20. yemekvebiz

    Kasım 29, 2005 at 1:10 pm

    Sevgili Arzum,
    Keskeki bilmezmiyim, gecen hafta dovdum bende, su an hazir, blogda bu hafta yerini alacak hic merak etme :)))
    Ege’de ozellikle dugunlerde cok yapilir.

    Sevgilerimle,

    Zeynep

     
  21. yemekvebiz

    Kasım 29, 2005 at 1:12 pm

    Deryacim,
    kolay bir tarif, dene inan sizde seveceksiniz, hemde cok saglikli bir besin maddesi bugday :))

    tesekkur ederim.

    Zeynep

     
  22. Mutfakta Zen

    Kasım 29, 2005 at 6:58 pm

    eline saglik çaliskan kadin!
    bugday ne olaganüstü bir lezzet degil mi?
    hele de anadolu’nun farkli bugday türleri ne güzeldir!
    ben en çok ‘tam bugday’ alirim, yani kabuklusunu ve bakliyat gibi 7-8 saat suda beklettikten sonra haslarim. sonra çerez gibi ye! her seye yakisir gerçekten de.
    tijen

     
  23. yemekvebiz

    Kasım 29, 2005 at 7:16 pm

    Sevgili Tijen,
    tesekkur ederim iltifatin icin.
    Bende cok severim kabuklusunu, Ankaraliyim biliyorsun, Keskinde halamlar yasardi onlar bize arada yollardi o kabuklu bugdaydan, annemde cok severdi cunku, bizede kaldi o aliskanlik, ama burada pek arastirmadim, normal bugday tuketiyorum hep.
    Afiyet olsun sanada, bana da, tum bugday severlere de…
    Zeynep

     
  24. Serra

    Kasım 29, 2005 at 8:01 pm

    ben bugday pilavi yedim burada yugoslav bir arkadasta, seninki gibi icinde kestane filan da olmadigi halde guzeldi tadi. Senin kattiklarinla daha da guzellesmistir eminim ki. Afiyet olsun.

     
  25. yemekvebiz

    Kasım 29, 2005 at 8:56 pm

    Sevgili Serra,
    ziyaretine sevindim, bugday cok guzel lezzet, Tijen’in dedigi gibi haslayip bile yense yine damakta biraktigi tat cok hos.

    sevgilerimle ,

    zeynep

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: