RSS

Ispanak Kökü Çorbası

29 Kas


Tarif uzun zamandır bekliyor sırasını.
Bugün yemek grubumuzda Sevgili Özlem / Janjanlı
Ispanak Koku Çorbası tarifi vermiş blog unda ,bundan bahsetti, eh dedim o halde bende vereyim komşu olayım Özlem’ in çorbasına:)
Özlem iyiki yazdın, yoksa daha cok bekleyecekti bu tarif sırasını:)

Bu tarifi yemekbiz mail grubumuzdan arkadaşım Sevgi A. vermişti…Eskiden ıspanak yemeği yaparken köklerini sadece salata yapardım şimdi bir gün salatasını , bir gün de çorbasını yapıyorum…

Ben sadece ekleme olarak un ilave ettim ve tarifi aşağıya ölçülü yazarak temize çektim…Siz çorbayı sevdiğiniz yoğunluğa ( koyuluğa ) göre ayarlayabilirsiniz..Ben biraz koyu olmasını seviyorum bu sebeple un ilave ettim.Ama tereyağı gezdirdikten sonra da çok lezzetli oluyor..

Resim çok net değil, yağmurlu hava çekmiştim. Flaşsız bu kadar çıktı ?

Teşekkür ederim Sevgi…..

Malzemeler
· Yarım kg. Ispanak Kökü
· 1 avuç pirinç
· 6 bardak Et suyu
· 1 su bardağı yoğurt
· 2 yumurta sarısı
· 1 tepeleme yemek kaşığı un ( isterseniz )

Yapılışı
1. Bir tencereye az pirinç ve et suyu konur,
2. Pirinçler dökülene kadar haşlanır
3. Önceden yarıdan kesilmiş ıspanak kökleri tencereye atılır (hemen piştiği için fazla bekletilmemeli)
4. Diğer tarafta yoğurtla 2 yumurta sarısını ve unu karıştırın çorbadan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtın ve yavaşça, alıştırarak çorbaya katın
5. Çorba kaynama derecesine geldiğinde ocaktan alın. (Kaynatılırsa yoğurt kesilir.)
6. Üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirilir.

Afiyet Olsun,
Figen

Kökleri çok iyi yıkamanız gerekli , ben 15 dk. kadar suda bekletiyorum iyice yıkadıktan sonra..

 
9 Yorum

Yazan: Kasım 29, 2005 in Genel

 

9 responses to “Ispanak Kökü Çorbası

  1. pınar

    Kasım 30, 2005 at 9:48 am

    figen eline sağlık. bu yayla çorbasına benziyor sanırım ama içinde ıspanak kökü de oluyor. oldukça besleyici yani.

     
  2. JANJANLI

    Kasım 30, 2005 at 9:56 am

    figenciğim senin de tarifin harika
    ben ilk defa bu terbiyeli çorbayı bir arkadaşta yemiştim ama maalesef
    tadını orda beğenmedim yumurta kesmişti bende o tarifi hiç denemdim şimdiye kadar ama seninkini mutlaka deneyeceğim
    el elden üstündür değil mi?
    sevgiler

     
  3. Derya

    Kasım 30, 2005 at 10:28 am

    Trfiler çok güzel ellerine sağlık. Sağlıklı ve lezzetli gözüküyorlar…

     
  4. yemekvebiz

    Kasım 30, 2005 at 6:57 pm

    Pınar evet yayla çorba gibi , ama içindeki kök ıspanaklar epeyce lezet katıyor ve 2 yumurta sarısı olması da değiştiriyor tadını..

    Özlem cim bak ne güzel sayende bende yayınladım tarifi sağolasın:)Evet kestirmede yumurta kokusu gelebiliyor ama limon koyarsan ve üzerine terayagı hazırlarsan hiç belli olmuyor.Valla ben senin eline su dökemem henuz:)

    Derya cok teşekkür ederim , ziyaretlerini beklerim.

    Sevgilerimle
    Figen

     
  5. Özgül

    Kasım 30, 2005 at 11:00 pm

    Figencim, bende corbalari terbiyeli yada kremali yaparim cogunlukla. Ispanak kökü ile corba hic denememistim, muhakkak deniyecegim. Ellerine saglik.
    Sevgilerimle

     
  6. yemekvebiz

    Aralık 1, 2005 at 5:35 am

    Teşekkür ederim Özgül cüm,
    Ben kremayı zaten çok seviyorum vazgeçemiyorum.İleride sağlık yada kilo sorunu olur mu bilmiyorum ama:)

    teşekkkürler:)
    Figen

     
  7. Anonymous

    Ekim 27, 2006 at 3:13 am

    Herkese tavsiye ederim misafirlerim bayildilar.
    sedef

     
  8. yemekvebiz

    Ekim 27, 2006 at 4:00 am

    Sedef hanım hosgeldiniz,
    Begenmenize sevindim, sizinde elinize saglık, afiyet olsun:)

    Sevgilerimle,
    Figen

     
  9. Anonymous

    Mayıs 2, 2008 at 9:06 am

    guzel ve nefıs tarıfı bızımle paylastıgın ıcın tesekkur
    neslifiliz

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: