RSS

Bal Kabak Payi ( Pumpkin Pie)

02 Ara

Merhaba
Yasadigim kitada bir telastir gidiyor, sukran gunu geldi gecti,
simdide yeni yil heyecani kasip kavuruyor herkesi, surekli
magazalar dolup tasiyor, evler dekore ediliyor, hediyeler
paketleniyor, ortalik piril piril bir goruntu icinde, tabi bu ara
Amerika’lılar ozel gunlerinde bir cok yemek pisiriyorlar. Bunlardan
biri de bal kabakli pay, cok tuketiliyor, bizde seviyoruz,
damak tadimiza ters dusen bir lezzet degil cunku, o yuzden gectiğimiz
pazar pisirdim, birkac gundur
YemekBiz yahoo gurubumuzda da
ayin sebzesi ve meyvesi secimini sevgili gurup dostlarina biraktik,
bircok email geldi, en cok alan Bal Kabagi oldu, bu sebeple
hemen bugun Bal Kabakli Pay’ imi sizlerle de paylasmak istedim.

Malzemeler:
2 kap pismis ezilmis tatli kabak
2 kap tatli yogunlastirilmis sut
2 yumurta
1 cay kasik tarcin
1/2 cay kasik zencefil
1/2 cay kasik muskat
1/4 cay kasik tuz

Pay hamuru icin:
2 kap un
1/4 cay kasigi tuz
1 1/2 cay kasigi seker ( toz seker veya esmer seker – ben esmer seker kullandim)
125 gr. tereyag
1/2 kap soguk su

Nasil mi Yaptim:

Once yumurtalarimi iyice cirptim, sonra yogunlastirilmis
sutumu ilave ettim.
Tarcin, zencefil, muskat ve tuzu ilave ettikten sonra,
pure halinde bekleyen tatli kabagimi dahil ettim.
Kabak puresi icin hazir olanlardan kullanirsaniz 1 kutu
yeterli, yada evde kendiniz cok az su ile pisirip,
catalla ezip, pure haline getirin.
Hepsini bir guzel karistirdim. Firinimi 425 F ye getirdim bu arada
isinmasi icin. Bu karisimi kaliba yerlestirilmis pay hamurunun
uzerine doktum, sonrada firina koydum. Yaklasik
15 dakika bu isida pisirdikten sonra isiyi 325 F ye dusurup
30 dk daha pisirdim. Soguyunca krem santi ile servise hazir
hale geldi. Dondurma ile de cok guzel oluyor.
Afiyet olsun.

Pay hamurunun yapimi: Un, tuz, seker hepsini iyice karistirdim once, sonra
oda sicakliginda beklemis olan tereyagimi kucuk parcalar halinde kestim,

azar azar karisima ilave edip yogurmaya basladim, tereyag bitince soguk
suyumu hamura yedirip biraz dinlendirdim.

Zeynep T.

 
9 Yorum

Yazan: Aralık 2, 2005 in Genel

 

9 responses to “Bal Kabak Payi ( Pumpkin Pie)

  1. Tülin

    Aralık 2, 2005 at 11:23 am

    yoğunlaştırılmış süt nedir?

     
  2. yemekvebiz

    Aralık 2, 2005 at 12:47 pm

    Merhaba Tulin,
    Ingilizcesi evaporated milk olarak geciyor,Tam turkce karsiligi yogunlastirilmis, buharlastirilmis sut.
    Yoğunlaştırılmış süt (kondanse) konsantre edilmiştir. En azından %8 süt yağı ve %28 süt katıları içerir. Tatlandırıcılar dahil diğer içeriklere de sahip olabilir.
    sutunuzun icine seker ilave edip uzun sure buharlasmasini saglayarak elde edebilirsiniz.
    Sevgilerimle
    Zeynep

     
  3. Binnur

    Aralık 2, 2005 at 9:22 pm

    Zeynepcim,
    Tam klasik Amerikan Balkabak payi, ellerine saglik:) Bizim buralada da cok tuketiliyor. Gercekten damak zevkimizede cok uygun, dondurma ile de cok guzel oluyor:)

     
  4. Özgül

    Aralık 2, 2005 at 9:49 pm

    Ellerine saglik Zeynep, muhakkak deniyecegim.
    Sevgilerimle

     
  5. yemekvebiz

    Aralık 2, 2005 at 11:55 pm

    Sevgili Binnur,
    haksiz degilim degil mi? tam biz Turklerin damak tadina uygun bir tat, elmali pay ile pumpkin payi seviyorum zaten en cok.

    Ozgulcum,
    Denersen haber ver, Binnur’un dedigi gibi vanilyali dondurma ile tuketirseniz daha da cok seversiniz eminim.

    sevgilerimi yolluyorum sizlere.

    Zeynep

     
  6. Basak

    Aralık 6, 2005 at 6:07 am

    Zeynep,
    Çok teşekkürler bu tarif için.
    Kondense sütü kendim yapmıştım. Yağsız sütü uzun süre kaynatıp içine biraz şeker eklemiş biraz daha kaynatmıştım. Rengi sararmış tadı da krema gibi olmuştu. Aslında sütün besin değerinin bir kısmı kaybolmuş oluyor ama ne yapalım bazen tarifler bunu gerektiriyor.🙂

     
  7. Anonymous

    Temmuz 12, 2006 at 3:01 pm

    Keep up the good work
    toys r us bedroom bondage

     
  8. rana

    Kasım 20, 2007 at 5:35 pm

    Merhaba, pumkin pie le ilgili biraz kafam karisti. Tarifinde evapurated milk mi kullandin condensed milk mi? Cunku evapurated sutte seker yokmus condensed te varmis. Ben Tr deyim ve Evapurated yada condensed sutumu kendim yapacagim ama ne kadar seker koymaliyim? senin tarifte seker olmadigina gore tahmin ediyorum condensed sut kullanmisisn dogru mu? oyleyse acaba ne kadar seker koyuyum 1 cup yeter mi?

     
  9. yemekvebiz

    Kasım 20, 2007 at 8:54 pm

    Merhaba Rana
    sutu uzun sure sekerle kaynatarak elde edebilirsin.

    Sekeri kendi damak tadiniza gore ayarlamanizi tavsiye ederim, ben pek tatli sevmiyorum bu kabak payini.

    Afiyet olsun.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: