RSS

Taze Kırmızı Biber Ezmesi

23 Ara

Bu ezmeyi Temmuz ayında yapmıştım.
İster kahvaltıda, isterseniz akşam yemeğinde, isterseniz meze olarak
sunabilirsiniz. Ben her şeklini seviyorum.

Ya daaa Yılbaşı gecesi minik kızarmış ekmeklere sürüp servis yapın,

Malzemeler
4-5 taze kırmızı biber ( közlenmiş )
7 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
100 gr. Kadar beyaz peynir
1 çay kaşığı kimyon, acı kırmızı biber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz

Yapılışı
· Közlenmiş ve kabukları soyulmuş kırmızı biberleri rondo veya robaottan geçirelim
· Daha sonra sırası ile domates salçasını, çatalla ezilmiş peyniri ve ezilmiş sarımsakları ekleyelim karıştıralım
· Zeytinyağını ilave edelim
· Kimyon, kırmızı biber ve tuzu ekleyelim
· Servis kabına alalım

Mümkünse bir gece bekletelim , tadı bir gün sonra çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun
Figen

 
9 Yorum

Yazan: Aralık 23, 2005 in Genel

 

9 responses to “Taze Kırmızı Biber Ezmesi

  1. Sibel

    Aralık 24, 2005 at 7:36 am

    Demek Temmuz’dan beri saklıyorsun bu tarifi Figen! Bayılırım közlenmiş kırmızı bibere.. Zzeytinyağlı sarımsaklı cevizli bir sosla çok severim, kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte harika olur. Eline sağlık!

     
  2. yemekvebiz

    Aralık 24, 2005 at 8:07 am

    Sibel cim:)) Evet Temmuz dan bu yna durmus. Ben yapıyorum ve bırakıyorum draftta bekliyor oyle. Daha o kadar cok tarif var ki bekleyen:) Çok guzel oluyor cevizlede evetttt!

    sevgilerimle
    Figen

     
  3. ÇEŞNİ

    Aralık 24, 2005 at 10:39 am

    Şekerim..bi de içine ceviz koy bence…bende yapıyorum arada sırada..harika bir lezzet..ellerine sağlık..muck
    aynur

     
  4. pınar

    Aralık 24, 2005 at 9:24 pm

    figen harika bir tarif. hep sevdiğim şeyler var içinde. hemen dondurucudan bir poşet közlenmiş kırmızı biber çıkarayım:)

     
  5. yemekvebiz

    Aralık 25, 2005 at 7:36 am

    Aynur cum tamam cevizde koyacagım sonrakinde:)

    Pınar cım afiyet olsun simdiden begenirsen yorum beklerim:)

    Sevgilerimle
    Figen

     
  6. bemol

    Aralık 27, 2005 at 12:25 am

    Efendim bir kirmizi biber delisi olarak su tarifi eklemeden gecemeyecegim.Ukalaligimi mazur gorun…

    Bu hazirladiginiz karisim enfes olmakla beraber, icine cekilmis ceviz ve kiyilmis pastirma veya sucuk ekleyin.

    Firindan ekmek hamuru alin veya kendiniz mayalayin.
    Hamuru zeytinyaga batmis ellerle acin(yag ile kolay aciliyor) actiginiz yere bu icten koyup rulo yapin.

    Ruloyu 3 parmak genisliginde kesin.Kucuk rulolar elde edeceksiniz boylelikle…

    Ustune yumurta sarisi surup 200 derece firinda pisirin.

    Biz Kanada’da ayda yilda bir Turk pastirmasi buldugumuzda yapariz bunu birkac arkadas, aglaya aglaya yeriz.

     
  7. yemekvebiz

    Aralık 27, 2005 at 6:44 am

    Benol hosgeldin, merhaba,
    Efendim ne demek ukalalık estagfurullah, ben cok mutlu oldum , harika bir tarif verdiniz hemen ayakustu. Mutlaka deneyecegim emin olun.

    deneyince mutlaka burada paylaşacagım , cok teşekkür ederim , sağolun.

    Sevgilerimle
    Figen

     
  8. Şeyma

    Ocak 7, 2006 at 9:38 pm

    Figencim bence bu tarifi şimdiye kadar bekletmen çok büyük bir hata:)) Sabah kahvaltısında kızarmış 1 dilim ekmeğin üstinde ne güzel olur… Ellerine sağlık, sevgiler…

     
  9. Anonymous

    Ocak 25, 2007 at 2:37 pm

    Very cool design! Useful information. Go on!
    » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: