RSS

Tarcinli Cek Cekistir Ekmegi ( Cinnamon Pull-Apart Bread)

24 Ara
Merhaba
Bu tarifi her ay Kraft’tan adresime gelen Food&Family dergisinde
gormustum.
Hep yapacagim ama baska seyler one geciyor bu tarif bekliyor.
Bugun burada Xmas, Amerika’li komsum bizim ozel gunlerimizde
beni unutmaz, kurabiyeler, cukulatalar v.s hediye getirir.
Bende bugun onun icin bu tarcinli ekmegi yaptim. Tarifi Turkcelestirmek
zor oldu benim icin :))
Iki olcu yaptim bizimkilerde cok sevdiler.
Tarifin orjinali
Food & Family dergisinin web sayfasinda.
Tarifte hazir hamur kullanilmis. Ben kendim mayali hamur
kullandim.

Malzemeler:

1 su bardagi ilik su
1 corba kasigi erimis tereyagı
1 corba kasik toz seker
2 + 3/4 bardak un ( bu oran degisebilir, kendinize gore ayarlayin )
1 poset kuru maya ( 7 gr)
3/4 su bardagi toz seker
1 corba kasigi tarcin
1/2 su bardagi tereyag (erimis)

Nasil mi Yaptim?

-Hamurumu mayaladim, 30 dk icinde kivama geldi.
– Sonra hamurdan rulo hamur yaptim, onlari dilimledim,
her yuvarlak dilimide dorde boldum.
(Benimle ayni kitada yasayanlar hazir hamurlardan bu islemi daha
kolay yapabilirsiniz, vakitten tasarruf olur :))
-Bir kasede toz seker ve tarcini karistirdim.
-Sonra o kucuk hamurlari azar azar bu kasedeki karisima buladim.
-Kek kalibimiyagladim, hamurlari ust uste attim.
-Aralarina erimis tereyag gezdirdim cok az.
-Sonra kalan karisimi ekmegin uzerine serpip isinmiz firinima surdum.
-180 C de yaklasik 35 dk. pisti. Firindan cikinca uzerine krem peynirle
yapilan bir sos var tarifin orjinalinde, su an evde olmadigi icin, ben
pudra sekeri serptim.
Az once komsuma goturdum, inanilmaz mutlu oldu, daha once hic
gormedigini yemedigini soyledi, bu aksam Xmas sofralarinda
degisiklik olacak onlar icin.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
16 Yorum

Yazan: Aralık 24, 2005 in Genel

 

16 responses to “Tarcinli Cek Cekistir Ekmegi ( Cinnamon Pull-Apart Bread)

  1. Binnur

    Aralık 24, 2005 at 11:13 pm

    Zeynepcim,
    Turkce ismi cok sevimli olmus:)))
    Ellerine saglik, misler gibi kokmustur evin, keske yan komsun olsaydimda ikiciyi sizlerle beraber yeseydim:))))

     
  2. Özgül

    Aralık 25, 2005 at 12:20 am

    Ah ah bende yan komsu olmak isterdim dogrusu🙂 ellerine saglik arkadasim, kokusunu alir gibiyim taa buralardan.
    Sevgilerimle

     
  3. yemekvebiz

    Aralık 25, 2005 at 1:11 am

    Sevgili Binnurcum, Ozgulcum keske komsularim olaydinizda sizlere hergun yapaydim. Benim komsum cok saygili bir kadin, bizim ozel dini gunlerimizi takip eder, ramazan bayram ne zaman, kurban bayram ne zaman bilir, hep bize jestler yapar. Bende hep birseyler yapiyorum onlarin ozel gunlerinde, bu ekmegi cok begendi goruntusunu.
    Az once bahceden seslenir, tadida cok guzel diye :))
    Cok basit ama cokda guzel bir tarif. Benimkilerde cok sevdi, ZipZip icin kucuk loplar oyun oldu.
    Sevgilerimle.
    Zeynep

     
  4. ycurl

    Aralık 25, 2005 at 6:42 am

    zeynep ablacim,
    ellerine saglik. Turkce ismine ben de cok bayildim. Cek cekistir ekmegi demek… eh yilbasindan sonra ziyaretine gelmek sart oldu artikin😉

     
  5. Nilay

    Aralık 25, 2005 at 7:12 am

    Ne guzel Zeynep Abla, komsun icin kek yapmissin. Bir baskasini mutlu etmek ne kadar guzel birsey. Ben de noel yemeginden geliyorum. Esimin ailesi coluk cocuk aksam yemegi yedik. Su an yan komsumun muzigi hala susmak bilmiyor. Senede bir kere oluyor bu, ses cikarmamak lazim. Ellerine ve yuregine saglik.
    Sevgilerimle

     
  6. mine

    Aralık 25, 2005 at 9:25 am

    Zeynep’cigim, cok cok güzel olmus bu kek. Mailleri okurken internet sayfasina baktim önce, hamurun tarifine benzer bir sey bulamadim. Sonra buttermilk biscuit diye bir sey buldum, onu da begenmedim. Bloga bakayim dedim, mayali hamurun tarifini vermissin bile sen, üstelik en kolay malzemelerle! Cok cok tesekkürler canim.

    Öpüyorum, Mine

     
  7. yemekvebiz

    Aralık 25, 2005 at 2:19 pm

    Sevgili Ycurl,tarifleri Turkcelestirmek zor oluyor, kelimenin tam karsiligi bizim dilimizde farkli oluyor ama dun inan birkac arkadasa sordum, yerine ne isim koyayim bu ekmege diye, cunku hamuru yapip cekip cekistirip kesip mix yapip atiyorsun kaliba: ) onun icin bu isim kalsin dedik.
    Her zaman beklerim.
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  8. yemekvebiz

    Aralık 25, 2005 at 2:21 pm

    Nilay’cim,
    komsum benim dini gunlerime saygi gosteriyor hep, ramazanda ozellikle cok dikkatli. Bende onun icin onun ozel gununde bu ekmegi yaptim, cok memnun oldu, hersey karsilikli, saygili olmaliyiz birbirimize, seninde dedigin gibi
    onlar icin ozel bir gun, sizde ne guzel bir yemek yemissiniz, gorumcen yapmistir yine guzel mamalar :))
    esine selamlar, feliz navidad onun icin.
    Zeynep

     
  9. yemekvebiz

    Aralık 25, 2005 at 2:23 pm

    Mine’cim,
    Senden mesaj gorunce sevindim, evine dondunmu?
    Burada hazir hamurlar var http://www.pillsbury.com/View/breads/oven_baked_classic_biscuits.asp ozellikle bu firmanin, kadinlar icin kolaylik esasinda. Ama malum ben herseyi kendim yapacam hastaligim varya o yuzden o hazirlardan kullanmak yerine kendi bilgidim mayali hamuru kullandim bu ekmek icin. Tarifin orjinalinide ozellikle koydum, merak eden dostlar icin.
    sevgilerimle,
    Zeynep

     
  10. tuhfe

    Aralık 25, 2005 at 9:46 pm

    Ne ilginc bir tarif, ekmegin aralarindaki tereyagini damagimda hisettim sen anlatirken. Oyle guzel anlattin ki yemis gibi oldum, ellerine saglik.

    Sevgiler.

     
  11. yemekvebiz

    Aralık 26, 2005 at 3:11 am

    Tuhfecim,
    dene, inan yapimi kolay olup
    lezzetli olan bir ekmek, cok da hos bir sunum oluyor.
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  12. tülay

    Aralık 26, 2005 at 4:00 pm

    fırından normal ekmek hamuru alıp kullanabiliriz değil mi zeynep çiğim. malum bir 15 gün daha tek elle idare edicem

     
  13. yemekvebiz

    Aralık 26, 2005 at 4:31 pm

    Tulaycim yeniden gecmis olsun,
    dikkat et kendine olurmu?
    elbette ekmek hamuru ile de olur
    onlari uzun rulo yap, tarifin orjinalinde zaten hazir hamur kullanmislar, ama ben kendim yoguruverdim :))
    mutfak makasinla kesi kesiver kucuk lokmalar halinde karisima bula at kaliba inan cok hos bir lezzet.
    sevgilerimle,
    Zeynep

     
  14. bemol

    Aralık 27, 2005 at 12:15 am

    Merhabalar:)

    Ben de sevgili Yelda’nin onerisiyle araniza yeni katildim.

    Cek-dagit ekmegi gercekten ilginc olmus sevgili Zeynep, ilk etapta deneyecegim.

    Yabanci tariflerde dil konusunda veya kullanilan urunlerde sorun yasarsaniz, her zaman yardimci olmaya calisirim.

    Basarilarinizin devami ile…

     
  15. yemekvebiz

    Aralık 27, 2005 at 4:01 am

    Merhaba Bemol,
    sizide burada gormekten mutlu olduk,ama ihtiyac aninda size nasil ulasagiz bu konuda bilgi yok ?
    Acili ezmedeki eklemelerde cok hos, pastirma konusunda size yardimci olabilirim, ben burada cok kaliteli ve uygun fiyata bulabiliyorum. Dilerseniz sizede yollarim.
    Zeynep

     
  16. bemol

    Aralık 27, 2005 at 4:34 am

    Bne gruba uye olmak icin yahoo adresimi Yelda’ya iletmistim.Ancak aceleyle hemen o dakika yeni bir adres aliverdim bu yuzden com veya ca olarak mi verdim emin degilim benim hatam yani:(
    adresim:katakinobalu1971@yahoo.ca
    beni de eklerseniz gruba memnun olurum.
    Bu adresten de ceviri icin bana ulasabilir mail olarak yollayabilirsiniz sorun yasadiginizda…

    Pastirma konusunda, siz ne taraftasiniz acaba? Ben Kanada’da Ontario bolgesindeyim.Gercek Turk pastirmasi bulmak mucize yani:)

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: