RSS

Baharatlı ve Keçi Peynirli Tavuk Sarma

28 Ara

Yılbaşı için özel yemekler yapmadım hiç bugüne kadar. Hindiyi oldum olası sevemedim. Sadece bir dönem fileto olarak yedim o güzeldi. Çin usulü yapıyordum onu da.

Bu tarifi yaklaşık 4 ay önce yaptım yaz ayıydı hatta. Domatesler hala kıpkırmızıydı çünkü.
Yayınlayacağım zaman Kuş Grigi çıktı derken tavuklu tariflerimi askıya almıştım.
Dün gece düşünürken hindi yapmak istemeyenler veya henüz denememiş olanlar için ( benim gibi ) değişik ve kolay bir lezzet olabilir dedim …

Ben domates sosunu kendime uygun yaptım. Yani asıl tarifteki gibi değil, zeytinyağlı ve kendi usulümce pişirdim soğanlı elbette. O gün evde şarap yoktu, olsaydı iyi olacaktı sanırım sos…
Bir sonrakilerde şarap ta kullanacağım.

Yılbaşı için yapılabilecek bir tarif derim ben !.
Ayrıca düşünürsek Diyet bir yemek, tabii sosu saymıyoruz:)

Ben 4 adet yapmıştım ikisini ilk gece yedik. Diğer ikisini de ertesi gece yedik. Isıtma olayını ise yine folyo içindeyken sıcak suda bekleterek yaptım çok pratikti.
Yapın , sarın en kötü servise yakın pişirin ocakta.
Yapım aşamalarının resimleri en altta…

Tarif Anne Willan ın Tavuk Yemekleri kitabından…

Malzemeler
o 4 adet tavuk göğüs
o 1 küçük demet taze fesleğen ( yoksa 1 tatlı kaşığı kuru kullanın )
o 1 küçük demet maydanoz
o 1 çay kaşığı kekik
o 125 gr. Keçi peyniri
o Tuz, karabiber, yarım limon suyu

Domates Sosu İçin
o 3 adet arpacık soğan ( yoksa küçük bir soğan )
o 250 ml. Sek beyaz şarap
o 125 gr. Tereyağı
o 1 çorba kaşığı salça

Yapılışı

1. Her göğüsteki sinir i çıkarın ve kalın kısmını yatay kesip inceltin göğsünü.Ya da benim gibi tavuk aldığınız yere yaptırın.

a. Tavuk göğsünü elinizle kesme tahtası arasında sabit olarak tutun ve yatay olarak göğsün dörtte üçünü kesin.Eti kitap gibi açtığınızda parça iki kat büyümüş olacaktır.

2. Parçaları strech film arsına yerleştirin

3. Üzerinden hafifçe geçin merdane ile yapabilirsiniz ya da oklava ile , amaç biraz daha düzgün olmasını sağlamak ve inceltmek. Et dövücünüz varsa çok kolay:)

4. Keçi Peynirini çatalla ezin, ( peynir çok kuru ise 2 çorba kaşığı krema ile yumuşatabilirsiniz)

5. Fesleğen ve maydanozu kıyın

6. Peynire baharatları ve limon suyunu ekleyin karıştırın ve yeşillikleri ekleyin.

7. İncelttiğiniz göğüslere iç malzemeyi sürün

8. Filetoyu düzgünce sarın rulo yapın , kenarlarını içe kıvırın ki malzeme akmasın

9. Diğer tarafta uygun boyutta bir parça folyo kesin, parlak tarafı alta gelecek şekilde serin ve tavuk sarmasını üstüne koyun

10. Tavuk Sarmasını düzgün ve sıkıca folyoya sarın. Folyoyu gergin tutmak için arada sırada elinizle çekiştirerek düzleştirin

11. Uçlarını sıkıca kapatın şekerleme paketi gibi yapın

12. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve 15 dk. kadar pişirin.İçine batırdığınız şiş vb. çok sıcak olmalı , çok sıcak olduğunda pişmiş demektir.

13. Paketlerin sıcak kalması için pişme işleminden sonra ocağı kapatıp sıcak suda tutmaya devam edin.

Tereyağlı Domates Sosusun Hazırlanması
1. Arpacık soğanları küçük doğrayın
2. Tencerede soğanları, şarabı, tuz ve karabiberle birlikte şurup kıvamına gelene dek kaynatın
3. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını küçük parçalar halinde sürekli çırparak birer birer ilave edin.Sosu sıcak tutmak için arada ateşe koyabilirsiniz ama kaynatmayın.Böylece tereyağı, sosu kıvama getirecektir.
4. Salçayı ekleyip çırpın

o Sos için not; Tereyağı sosları çok hassas karışımlardır, fazla ısıtıldığında kesilebilirler. Bu sosları sıcak tutmak için saplı tencereyi ılık su dolu bir tencere içine koyun.Ara sıra çırpın ancak 30 dk. dan fazla bekletmeyin. – Diyor kitap !

o Tavuk sarmaları sudan çıkarın ve folyoları açın,
o Keskin bir bıçakla 1 cm. kalınlığında verev kesin
o Isıtılmış tabaklara tavukları yerleştirin ve hazırlanan sosu dökün

Afiyet olsun,
Figen


 
10 Yorum

Yazan: Aralık 28, 2005 in Genel

 

10 responses to “Baharatlı ve Keçi Peynirli Tavuk Sarma

  1. Özgül

    Aralık 26, 2005 at 6:42 pm

    Figencim, cok ilgi cekici bir tarif. Feslehen satislari yeniden baslasin muhakkak deniyecegim. Tesekkürler, ellerine saglik.
    Sevgilerimle

     
  2. yemekvebiz

    Aralık 26, 2005 at 6:47 pm

    Özgül cüm , evet yapım sekli olarak değişik ve aslında diyet bir yemek. Taze feslegen varsa mükemmel olur

    teşekkür ederim,
    figen

     
  3. mine

    Aralık 27, 2005 at 2:43 am

    Ben de hindiyi sevemedim gitti! Yilbasi icin super bir tarif oldu cidden. Tesekkurler..

     
  4. yemekvebiz

    Aralık 27, 2005 at 6:53 am

    Mine ben de teşekkür ederim, umarım yapıp seversin,

    sevgilerimle
    Figen

     
  5. cakiltasi

    Aralık 27, 2005 at 10:02 am

    Görüntü muhteşem, eminim tadı da öyledir. Acaba mikrodalga fırında da pişirilebilir mi? (nasılsa kızarmıyor, olabilir gibi geldi bana)

     
  6. yemekvebiz

    Aralık 27, 2005 at 4:06 pm

    incirçekirdeği hosgeldin,
    tek düşündüren şey alüminyum folyo? suyun içinde de olsa parlama yaparmı mikroda diye?
    ama deneyelim bakalım sorun olmazsa olur elbette mikroda, deneyecek olursan bizimle paylasırmısın?

    sevgilerimle
    Figen

     
  7. Hülya YILMAZ

    Aralık 27, 2005 at 6:32 pm

    Çok güzel görünüyor. Sunum da çok başarılı. Şimdi bunu denemek lazım…

     
  8. yemekvebiz

    Aralık 28, 2005 at 7:05 am

    Hülya teşekkür ederim,
    Deneyin , çok hafif bir yemek.

    Sevgilerimle
    Figen

     
  9. Anonymous

    Ağustos 10, 2006 at 6:16 am

    Looking for information and found it at this great site…
    » » »

     
  10. bamias

    Nisan 4, 2007 at 11:04 am

    is yok güc yok tabi. kolay gelsin.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: