RSS

Ispanaklı Börek

28 Ara

Ispanaklı Börek:
Malzemeler:
– 1/2 kg. kadar yıkanmış temizlenmiş, ince doğranmış ıspanak
– 1 büyük soğan
– pulbiber, karabiber, yeteri kadar tuz
– 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
– 1 adet yufka
– 1 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:

Fırın tepsisi hafif yağlanarak yufka üstüne serilir. Büyükçe bi kapta ıspanak+iri küp doğranmış soğan+baharatlar+sıvıyağ karıştırılır. Güzelce harmanlanır. Karışım yufkanın üstüne yayılır. Kenardan sarkan yufka böreğin üstüne guselce kapatılır.. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. 200 derecelik ısınmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilir. (Bu ölçüler midi fırın tepsisi için geçerlidir) Afiyet olsun.

 
Yorum yapın

Yazan: Aralık 28, 2005 in Genel

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: