RSS

Fırında Mantarlı Ispanak

29 Ara

Hafif ve şık bir sunum oluyor. Yemekli davetlerimde yaparım , beğeni topluyor.

Ana yemeklerin yanına güzel bir ara sıcak oluyor…

Yine , bu tarifte epeydir yayınlanmayı bekliyordu.

Şimdi bakarken drafta ne var ne yok diye ,bu gece uygundur dedim, hani Yılbaşı gecesi yapmak isterseniz, seçenek olsun elinizde…

Tavsiye ederim:)

Malzemeler
1 kg. ıspanak
200 gr. Mantar
1 çay bardağı süt kreması
2 ÇK kaşar rendesi
1 yumurta
3 ÇK sıvı yağ
tuz, karabiber

Beşamel Sos İçin
2 ÇK sıvı yağ
2 ÇK un
1 Su bardağı süt

· Ispanaklar bol suda yıkanır ve irice doğranıp kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletilip süzülür. 2 kaşık sıvı yağ ve biraz tuz ile harmanlanır.
· Mantarlar dilimlenir ve tavada sotelenir.
· Beşamel sos hazırlanır.
· Beşamel sosa mantarlar ilave edilir ve birlikte 1 dakika daha pişirilir .
· Fırın kabını yağlayın .Ispanağın yarısını dökün ve üzerine beşamelli mantarı ilave edip kalan ıspanağı üzerine dökün. Ayrı bir kasede süt kreması ile yumurtayı çırpıp ıspanağın üzerine gezdirin ve kaşar rendesini serpin.
· 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun
Figen

Notlarım;
Şayet süt kreması yoksa evinizde , aynı ölçüde süt kullanın.

Ben sadece süt ile de yaptım merak etmeyin bir problem olmuyor, sadece o zaman fırını 180 dereceye ayarladım ki içindeki sululuk çabuk gitsin .Ama tadında çok değişiklik olmuyor bilginiz olsun…
Güzel bir ara sıcak oluyor ana yemeklerin yanına…

 
16 Yorum

Yazan: Aralık 29, 2005 in Genel

 

16 responses to “Fırında Mantarlı Ispanak

  1. fethiye

    Aralık 28, 2005 at 6:42 pm

    eline saglik Figen! Besamel sosla olur da guzel olmaz mi?

     
  2. yemekvebiz

    Aralık 28, 2005 at 6:48 pm

    Evet Fethiye cim , gercekten ben beşamel in girdiği tüm tatları seviyorum:)

    Figen

     
  3. akçahan

    Aralık 28, 2005 at 7:32 pm

    Çok leziz bir görüntü, notlarıma aldım.En kısa zamanda yapmalıyım.

     
  4. yemekvebiz

    Aralık 28, 2005 at 7:52 pm

    akçahan merhaba,
    yapacak olursan şimdiden afiyet olsun,:)

    Teşekkür ederim,

    figen

     
  5. tuhfe

    Aralık 28, 2005 at 8:41 pm

    Ellerine sağlık Figen. Tam bana göre bir tarif.

    Zeynep ablanın kurabiyeleri de enfes görünüyor ayrıca Zıp zıp çok şanslı.

    İkinize de teşekkürler bu güzellikler için.

     
  6. bemol

    Aralık 29, 2005 at 7:00 am

    Dur bu yilbasi yapayim ben bu tarifi Figen..Aklinla bin yasa ne yapsam degisik diye dusunuyordum.:)

     
  7. NAZLICA

    Aralık 29, 2005 at 7:16 am

    Ellerine sağlık Figen, çok hoş lezzetler çıkarıyorsun. Aşağıdaki kurabiyeye bayıldım, kokusunu burnumda hissettim.Sevgiler

     
  8. Deniztuzu

    Aralık 29, 2005 at 7:41 am

    merhaba
    çok güzel görünüyor. kurabiyeler ve ıspanak yılbaşı için fikir oldu teşekkürler elinize sağlık
    sevgiler…

     
  9. yemekvebiz

    Aralık 29, 2005 at 8:20 am

    Tuhfe teşekkür ederim,

    Bemol ( deniz ) yap canım ve yorumunu beklerim yeni yıl sonrası,

    Nazlıca hoşgeldin:) Teşekkür ederim, kurabiyeleri Zeynep yaptı cok cekici değil mi,

    Deniztuzu , umarım işinize yarar bu tarifler , yeni yıl gecenize bir katkımız olursa ne mutlu bize.

    Teşekkür ederim , sağolun

    Figen

     
  10. Sıla

    Aralık 29, 2005 at 10:33 am

    Merhaba Figen,

    Ben de senin gibi yemek davetlerinin menüsüne ekleyeceğim sanırım bu tarifi.

    Ellerine sağlık.

    İyi seneler,

    Sıla Eren

     
  11. Sibel

    Aralık 29, 2005 at 11:47 am

    Figenciğim, dur bakalım daha neler çıkacak sizin drafttan:)) Ellerine sağlık canım! Ben ara sıcak filan anlamam, ana yemek olarak yerim bunu:) (zahmetsiz bir misafir olurum ben, valla bak:))

     
  12. yemekvebiz

    Aralık 29, 2005 at 11:50 am

    Sıla hoşgeldin:)
    Yaptığın zaman yorumunu beklerim,

    Sibel im:)) Dolu draft doluu:))
    ne yapayım evlisin ve sürekli yemek yapıyorsun e doluyor hali ile sonrada unutuyorum arkalarda kalıyor. Bu stokta bitecek bir gun:))
    Sen gel bana ben sana ne yemekler yaaprım, ya sen bana neler yaparsın kimbilir miss gibii.

    Figen

     
  13. Yeşim'in Mutfağı

    Aralık 29, 2005 at 10:40 pm

    Ellerine sağlık,çok pratik ve lezzetli bir tarife benziyor,aklımda olsun mutlaka denieyim…

     
  14. şehnaz

    Aralık 30, 2005 at 12:03 pm

    Figen ciğim,
    cok güzel bir tarif, bende buna benzer bir tarif yapmıstım.Bunuda deneyecegim, ellerine saglık hayatım.

    Sehnaz

     
  15. yemekvebiz

    Aralık 30, 2005 at 6:03 pm

    Şehnaz cım sağol canım benim,
    Sen daha güzellerini yapıyorsundur ,

    Öpüyorum kızını,
    Figen

     
  16. mine

    Mart 12, 2006 at 11:07 am

    Figen’cigim, bu yemek cok kolay ve lezzetli oldu. Biz ana yemek olarak yaptik ve 3 kisiye bol bol yetti. Tesekkürler canim.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: