RSS

Yeniyil Ekmegi

01 Oca


Merhaba
Kendi ekmegimi kendim yapmayi sevenlerdenim.
Sevgili Tijen’in bir postunda okudugumda
bu sene yeni yil aksami icinde taze ekmek yapmak istedim.
Bugun yaptim. Adi da Yeniyil Ekmegi oldu:)) Uzun uzadiya
anlatmayacagim icinde bugday unu, yulaf ezmesi,
biraz misir unu, cok az beyaz un, kisnis tohumu, ayçiçegi,
ceviz,keten tohumu,anason, deniz tuzu, su ve maya.
Hepsinin karisimindan olustu Yilbasi Ekmegim.
Yeni yilda evlerimizden bereket eksik olmasin.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
13 Yorum

Yazan: Ocak 1, 2006 in Genel

 

13 responses to “Yeniyil Ekmegi

  1. herackles

    Ocak 1, 2006 at 4:24 pm

    Bunu yapmak için gerekli olan fırın nedir?
    Benim de sevgili Fatihcim yapar ekmeği, çooook da güzel yapar.Ama yemeğe başlamadan 5 saat önce hazırlıklara başlamak biraz yoruyor.Bu nedenledir ki, şu sıralarda ekmeği hazır alıyoruz🙂

     
  2. yemekvebiz

    Ocak 1, 2006 at 8:23 pm

    Merhaba,
    Normal ev stili bir firin kullandigim, ozelligi yok.
    Ekmek yapmak cok zor degil, ekmegi ilk yogurduktan sonra 1.5 saat yeterli geliyor ilk kabarmasi icin,sonra pisirecegim tepsiye aktarmadan yeniden yoguruyorum ben. O tepside de 30 dk bekletmek yeterli geliyor, sonra 400 F de isitilmis firinda40 dk da hazir hale geliyor,firindan cikincada biraz dinlendirmek yeterli.
    Katki maddelerinden bir nebze uzak kalmak icin kendi ekmegimi kendim yapmayi seviyorum bu nedenle.
    Zeynep

     
  3. Binnur

    Ocak 2, 2006 at 1:26 am

    Zeynepcim,
    Ellerine saglik. Ekmek gibi degilde pasta gibi olmus, eline al kopara kopara ye. Baska bir sey yemem ben bu pufuduk ekmegin yaninda:)
    Hep birlikte bereketli yillara arkadasim:)
    Sevgilerimle

     
  4. yemekvebiz

    Ocak 2, 2006 at 3:24 am

    Binnur’cum, aynen oyle, pofuduk guzel bir ekmek oluyor, hele sicak iken uzerine tereyag surup yemek enfes, ama ben sade yiyorum,
    piserkenki kokusuda muhtesem oluyor. Evlerimizde bereket eksik olmasin.
    Tesekkur ederim.
    Zeynep

     
  5. akçahan

    Ocak 3, 2006 at 9:09 am

    Sevgili Zeynep çok lezzetli bir ekmek eminim.Afiyet olsun,eline sağlık.

     
  6. Özgül

    Ocak 3, 2006 at 1:55 pm

    Zeynepcim ellerine kollarina saglik, pek nefis görünüyor. Bereketi bol olsun evlerimizin canim dedigin gibi.
    Sevgilerimle

     
  7. mine

    Ocak 4, 2006 at 2:03 am

    Ben de ekmegin icinde meyve olunca cok seviyorum, ama anasonluda ilginc olsa gerek. Eline saglik..

     
  8. ÇEŞNİ

    Ocak 4, 2006 at 8:51 am

    ellerinize sağlık..

    Zeynepcim, Figencim
    Ay çok tesekkür ederim canlarım..Daha var yazacaklarım ama annemler hala bizde misafir kismet olursa cuma günü yolcu edeceğim ankaraya..Ev kendi düzenine dönünce daha fazla vakit ayırabileceğim.dün aksam da yılbaşından kalan hindileri didikledim..ve yaptığım türlüye et olarak ilave ettim..Yani kalan yemekleri değerlendirmekte üstüme yok:)) övünmezsem olmaz
    öpüyorum sizi kızlar

     
  9. Hanife

    Ocak 4, 2006 at 3:22 pm

    Zeynep’cigim,
    Ellerine saglik. Bu ekmege bayilirim ben yani but tur ekmeklere. genelde pek yapamam, esim sevmez. Simdi nasil cekti:)) Uzeirne biraz bal veya recelle ne iyi giderdi:)
    Bu arada yeni yilinizi da kutlayayim. Sevgili Figen ve Zeynep, ailenizle birlikte gecicereginiz, mutlu ve saglikli yillar diliyorum.. Guzellikler diliyorum..
    Sevgilerimle,
    Hanife

     
  10. Binnur Akhun Önen

    Ocak 7, 2006 at 12:33 pm

    Sevgili Zeynep, ekmeğin iştahımı kabarttı. Pofuduk ekmek tutturmak her zaman kolay olmuyor. AMa sofraya koyabileceğimiz en güzel şeylerden biri kendi yaptığımız ekmektir bence (elde yapılan şüphesiz daha iyi)

    Ayrıca bu Yeni yıl ekmeğini görünce, dayanamadım ben de kendi yeni yıl ekmeğimin linkini vereyim dedim:

    http://ekmekkokusu.blogspot.com/2005/12/makinede-kar-kylarn-yeni-yl-ekmei.html
    Gerçi bu benim ekmeğim değil. Yunanlıların yeni yıl adeti.
    Sonuçtan çok memnun kadlım hem tat hem görüntü olarak.
    Linklerime sizi eklememde bir sakınca yoktur umarım.
    Sevgiler…

     
  11. yemekvebiz

    Ocak 7, 2006 at 2:31 pm

    Merhaba Nehir
    hosgeldin, ben herseyimi kendim yapmayi seviyorum, ahh birde yeterli vaktim olsa…
    Ekmegimizi hep kendim yaparim, hem saglikli hem daha leziz.

    elbette ekleyebilirsin, bizde seni ekleyelim mi?

    Zeynep

     
  12. Mutfakta Zen

    Ocak 8, 2006 at 6:02 pm

    oh eline saglik zeynep’cigim.
    yeni yil ekmegi onu unutulmaz kilacak degil mi??
    tijen

     
  13. Binnur Akhun Önen

    Ocak 10, 2006 at 1:22 pm

    Zeynepcim,
    Güzel sitenizin linklerine beni de eklemeniz beni çok mutlu eder…Teşekkür ederim.
    Bu arada önerdiğiniz şu bal kabaklı yemeği yapmama ramak kalmıştı, annem ile teyzem onu tatlıya çevirdiler….Ya neden, neden….Ben bal kabağı ile tatlı harici de bir hukukum olsun istiyorum…Sevgiler.
    Not: İzmir yemeği olduğunu söylediğiniz o yemeği ben bilmiyorum hayret, oys ben İzmirliyim. Gerçi annem Ankaralı. Ondan her halde…Yaparsam yazacağım size:)
    Sevgiler ve İyi bayramlar

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: