RSS

Kereviz Çorbası

04 Oca

Bu çorbayı seviyorum.
Çünkü ben Kereviz i yemek olarak tüketemiyorum. / dum…
Bu şekilde bolca yiyebiliyorum ve oğluma da çok kolay yedirebiliyorum.

Hoş geçen hafta portakallı kereviz yaptım ve gayet iyiydi , artık o şekilde de yiyebileceğiz.
Yemek grubumuzda gecen yıldan beri yazıldı portakallı kereviz diye , fakat ben iritasyonum var diye yapmadım , sonunda gecen hafta bir deneyelim bakalım dedim ve sonuç güzeldi, beğendim resmen:)

Bu çorba ise hafif ve lezzetli oluyor.Özellikle kereviz yemeyen bebeklere harika.
Çünkü kereviz tadı gibi gelmiyor… Ben ısrarla yapın diyorum:)

Kış bitmeden şu çorbalarımı yayına vermeliyim değil mi, daha sırada Yayla, domates, mercimek var. Hos bunlar bilinen corbalar ama olsun, listemizde bulunsun.

Ben kış aylarında özellikle çorbasız gün geçirmiyorum , her gün mutlaka çorba var evimizde…

Malzemeler

2 adet orta boy kereviz
3 adet havuç
Et suyu / veya et su bulyon
Zeytinyağı
Tuz , karabiber
2 çorba kaşığı Un
Yarım limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı

Yapılışı

· Et suyunu / bulyonlu suyu kaynatın
· İçine miktarı size bağlı zeytinyağı ilave edin ve irı iri doğranmış kereviz ve havuçları kaynayan suyun içine atın
· Sebzeler pisince tamamını blendırdan geçirin ve terbiyesini yapın
· Tuz ve karabiberi de ekleyin çorba hazır
· Suyu koyu gelirse ise sıcak su ilave edebilirsiniz

Afiyet olsun,
Figen

Not:
Vaktiniz varsa küp kesilmiş ve fırınlanmış ekmekle servis yapın.

 
11 Yorum

Yazan: Ocak 4, 2006 in Genel

 

11 responses to “Kereviz Çorbası

  1. N.E.Y.

    Ocak 5, 2006 at 7:03 am

    Ben tam bir çorba hastasıyım. Her akşam mutlaka bir kase çorba içerim. İmkanım varsa öğle yemeklerindede çorba içmeye çalışıyorum. Değişik çorba tarifleri denemeyi seviyorum. Kerevizle aram pek iyi değildir fakat bu tarifi deneyeceğim. Bu sayede kerevizin vitamininide alabilirim. Tarifi paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık.

     
  2. yemekvebiz

    Ocak 5, 2006 at 7:38 am

    n.e.y teşekkür ederim, bence beğenirsin, oyle keskin bir kereviz tadı gelmiyor.

    Sevgilerimle
    Figen

     
  3. Hanife

    Ocak 5, 2006 at 1:15 pm

    Harika olur kis gunleri icin. Cok severim ben bu corbayi. Ellerine sgalik Figen..

     
  4. yemekvebiz

    Ocak 5, 2006 at 1:34 pm

    Hanife ciğim teşekkür ederim canım,
    sevgilerimle

    Figen

     
  5. IPEK

    Ocak 5, 2006 at 3:28 pm

    Merhaba
    Kerevizi şimdiye kadar hiç pişirmedim ama hep denemek istedim. Çorba ile değerlendirmek bence çok iyi bir fikir. Elinize sağlık.

     
  6. Anonymous

    Ocak 5, 2006 at 3:34 pm

    konu ile ilgili bilgisizliğimi bağışlayın, terbiye un, yumurta, yoğurt ve limon karşımı mıdır? Bir de bu ölçülerle 4 kişilik çorba mı oluyor?

     
  7. yemekvebiz

    Ocak 5, 2006 at 4:33 pm

    İpek denemeni tavsiye ederim başlangıç olur senin için de,

    İsimsiz ziyaretci merhaba,
    Evet terbiye yoğurt, un, limon ve tumurta sarısından olusuyor, hepsini karıstırıp, corba suyundan bir kepçe içine alıp yine karıstırıp yavas yavas corbaya ilave ediyoruz, çorbanın koyuluk oranına göre gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz,
    Çorba yaklaşık 6 kişilik oluyor,

    Teşekkür ederim,
    sevgilerimle

    Figen

     
  8. Monoblog

    Ocak 5, 2006 at 4:37 pm

    bulyon kullanılmasa sanki daha iyi olacak. tabletlerin içerdiği katkı maddeleri nedeniyle benim içime hiç sinmiyor.

     
  9. yemekvebiz

    Ocak 5, 2006 at 6:24 pm

    Monoblog hosgeldin,
    kesinlikle katılıyorum sana, bende hazır ürün kullanmayı sevmiyorum, ancak tarifte 2 secenek belirtmem gerekli zira et suyu olmazsa lezzetli olmuyor, yapamayanlar için 2. secenek.

    Ben hazırlayıp dondurucuda saklıyorum et sularımı, cıkarıp kullanıyorum,hassas olman cok güzel,

    teşekkür ederim,
    sevgilerimle
    Figen

     
  10. Anonymous

    Temmuz 26, 2006 at 12:44 am

    Cool guestbook, interesting information… Keep it UP
    »

     
  11. Anonymous

    Temmuz 27, 2006 at 4:16 am

    Very nice site!
    » » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: