RSS

Ebegümeci

17 Oca

Pazar günleri oğlum ve eşimle birlikte pazara gidiyoruz. Pazara artık yeşillik için gider olduk. Her hafta en az iki çeşit yeşil giriyor evimize.
Ebegümeci , Turpotu, radika, cibez, sarmasık, hele arapsaçı hıımmm. Her hafta alsam yapıyorum , bıkmıyorum yemekten.

Ebegümeci yide epey önce yapmıştım sonbahar başıydı.
Ben 1 adet kuru soğan ile birlikte zeytinyağında kavuruyorum ebegümeciyi. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Arzu ederseniz yumurta da kırılabilir ama biz sadece kavrulmuş halini seviyoruz.

Ha birde hiç üşenmeyip büyük bir sabırla sarmasını yapan da var:)
Ama ben denemedim , Zeynep kesin yapmıştır !:)

Tarif yazının içinde ayrıca tarife gerek yok zatenJ
Alır yaparsanız afiyet olsun şimdiden efendim…

Figen

 
14 Yorum

Yazan: Ocak 17, 2006 in Genel

 

14 responses to “Ebegümeci

  1. Özgül

    Ocak 17, 2006 at 8:25 pm

    ellerine saglik Figen’cim, buralarda bulamiyoruz Ebegümecini. Cokta severim. Ellerine saglik canim.
    Sevgiler

     
  2. ÇEŞNİ

    Ocak 18, 2006 at 4:28 am

    otları yiye yiye , yakında yeşil kadın olarak çıkıcaz:)) ellerine sağlık sekerim..sağlıkla yiyin..Bu aralar evde tek başınayı oynuyorum..bu nedenle yemek yapacak kimsem yok..sadece sayfalara bakarak yalanıyorum:))
    aynur

     
  3. yemekvebiz

    Ocak 18, 2006 at 6:55 am

    Özgül cüm ve Aynur cum teşekkür ederim, İzmir e gelirseniz bir gün birlikte yapar yeriz kızlar:)

    Sevgilerimle,
    Figen

     
  4. ayse

    Ocak 18, 2006 at 11:34 am

    yeşil sebzelerin hepsi çok güzel bence ellerine sağlık.

     
  5. yemekvebiz

    Ocak 18, 2006 at 11:43 am

    Ayşe hoşgeldin,
    En sağlıklı beslenme yöntemi değilmi yeşil sebzeler,
    teşekkür ederim ziyaretine,
    Sevgilerimle

    Figen

     
  6. yemekvebiz

    Ocak 18, 2006 at 2:46 pm

    Figencim,
    burada bulamadigim icin yapamiyorum, ama Izmirde yasadigim donemlerde buyuk yapraklarindan cok sarardim, inan yaprakdan daha leziz oluyor, ozellikle kiyma yerine kuzu etini kendin kiyarak etli saracaksin :))
    Sen benim yerime ye canimcim.
    Insallah birgun oralarda olursam sana ve sevenlere sararim.
    Optum seni.
    Zeynep

     
  7. annelog

    Ocak 18, 2006 at 3:06 pm

    Fihen Merhaba:) sizde Giritlilik var mı acaba? Otları çok iyi biliyorsun, benim anneannem de elinde bıçak dağ bayır dolaşır ot toplar, sonra börek filan yapar. Parmaklarımızı yeriz. Var mı öyle birşey?

     
  8. yemekvebiz

    Ocak 18, 2006 at 5:26 pm

    annelog merhaba:)
    Bende değil ama eşimin anneannesi Girit liymiş. Ve ben evlendikten sonra tanıştım bu otlarla. 6 yıldır sürekli evimizde bulunuyor her çeşidi neredeyse. O güzel börekleri kayınvalidem yapar hala:) Birde patlıcanlı börek yapar bak aklıma geldi yine:))

    Sevgilerimle,
    Figen

     
  9. evcilkedi

    Ocak 18, 2006 at 6:37 pm

    Ellerine sağlık Figen, ben de Atina’ya geldikten sonra öğrendim çeşit çeşit otlar pişirmeyi. Türkiye’den özlediğim pek çok şey var ama neyse ki istediğim türde otu burada bulabiliyorum.Ekseri haşlayıp bol limon ve zeytinyağıyla salata olarak tüketiyoruz ama böreğe de çok yakışıyorlar. Ege’nin karşı kıyısından selamlar…

     
  10. mehmet livvarcin

    Ocak 19, 2006 at 6:28 am

    ebegümecini ben eşim (Denizli-Aydın) vasıtasıyla öğrendim, buralarda (Kayseri) bilinmiyo. Açıkcası bizim damak tadımız et ve hamur işine alışkın. Ebegümecini ancak yemeğin yanında garnitür olarak, salata gibi düşününce kulağıma hoş geliyo. Ama ana yemek Ebegümeci derse biri bana, evde hır çıkar🙂

     
  11. yemekvebiz

    Ocak 19, 2006 at 8:20 am

    evcilkedi,yeşil otların her türlüsünü yerim hele börekte hımm cok güzel oluyor gercekten böreklerde o keskin ot lezzetini cok seviyorum. Bizdende karşı kıyılara selam olsun:)

    ooo Mehmet bey efendim hoşgeldiniz sitemize, yok hır çıkmasın bizde de ana yemek olarak gelmiyor emin ol, yemeğin yanına geliyor :)Hakkını vermeli ama değil mi otlu yemeklerin.
    hit 127 oldu mu?:))

    Teşekkür ederim,
    Sevgilerimle
    Figen

     
  12. tuhfe

    Ocak 19, 2006 at 1:40 pm

    Keske burada da olsa biz de yesek! ellerine saglik Figen.

     
  13. şule

    Ocak 19, 2006 at 3:39 pm

    figencim izmirde ot çoktur tabi. gerçi ankarada otu bizim pazarda bulsak bile eşim pazarları hiç sevmez. sürekli marketten alırız sebzeyi meyveyi. buranın pazarcıları nedense bayağı bir huysuz oluyor biz de yaklaşamıyoruz sebzelere meyvelere. size afiyet olsun. bizim için de bol bol ye sağlıklı otlardan..

     
  14. yemekvebiz

    Ocak 19, 2006 at 5:44 pm

    Tuhfe cim haklısın yok oralarda ,ama sen buyur bana gel:) Birlikte yesek:)

    Şule cim,
    Ne kadar ilginç ? Aslında illere göre değişiyor tabii pazar halleri, kıyamam size ben size haftalık alıp kargo yapayım burdan:) ciddiyim:)

    Sevgilerimle
    Figen

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: