RSS

Zeytinyağlı Brüksellahana

22 Oca

Bu ay yemekbiz mail grubumuzda ayın sebzesi olarak Brüksellahanası nı seçtik.
Meyve olarak ise Greyfurt.

Bende çok sık olmamakla beraber aralarda yaptığım şeklini paylaşayım dedim sizinle.
Çoğunuz biliyorsunuzdur bu şeklini zaten.
Ben kuşbaşı dana eti ile yapıyorum, o zaman epey lezzet farkı oluyor tabii.

Ancak Cumartesi günü evde dana kuşbaşı yoktu, kuzu vardı, kuzu ile yapmak istemedim. Zeytinyağlı olarak yaptım bende.
Ortaya gayet iyi gidiyor bu şeklide…

Zeytinyağlı Brüksellahana

Malzemeler
Yarım kg. brüksellahana
2 adet havuç
2 adet patates
2 çorba kaşığı domates salçası
2-3 su bardağı kadar sıcak su
Tuz, karabiber, çok az şeker

Yapılışı
1. Brüksellahanaların üst kabuklarını soyup yıkayalım
2. Soğanları kıyalım
3. Havuçları verev keselim, patatesleri küp keselim
4. Sıvı yağ, salça, soğan, havuç ve patatesleri 2-3 dakika tencerede çevirelim
5. Brüksellahanaları ekleyelim ve tencereyi sallayarak karıştıralım
6. Sıcak suyu , tuzunu karabiberini ve azıcık şekeri ekleyip kısık ateşte pişirelim

Afiyet olsun,
Figen

Brüksellahanası hemen yumuşayıp, dağılır. Bu yüzden kaşık kullanmadan tencereyi sallayarak karışmasını sağlayın.

Dana kuşbaşı kullanacaksanız şayet 250-300 gr. Kadar et yeterli gelir .

 
10 Yorum

Yazan: Ocak 22, 2006 in Genel

 

10 responses to “Zeytinyağlı Brüksellahana

  1. Monoblog

    Ocak 23, 2006 at 7:39 am

    belçikalılar’ın iddiasına göre brüksel lahanası öğünün başlangıcında yenirse zehirlenmeye engel olurmuş.

     
  2. yemekvebiz

    Ocak 23, 2006 at 7:50 am

    Monoblog merhaba,
    çok ilginç ? İlk kez duyuyorum,bilgiler klasörüme not alayım bunu da:)
    Teşekkür ederim,

    Figen

     
  3. evcilkedi

    Ocak 23, 2006 at 1:30 pm

    Ben hep soteleyerek yapıyorum, zeytinyağlı pişirmek aklıma gelmemişti.İyi ki hatırlattın Figen, ellerine sağlık

     
  4. Hülya YILMAZ

    Ocak 24, 2006 at 11:18 am

    lahananın her çeşidi çok faydalı. Sık sık yemeli. Ben brüksel lahanasını genelde misafir geleceği zaman yemeğin yanına sote yapardım. Evdekiler yemiyorlar çünkü. Bir de bunu deneyeyim, ben kesin severim de, ev ahalisini bilmem…

     
  5. ÇEŞNİ

    Ocak 24, 2006 at 2:01 pm

    Zeynepcim..
    Canım benim çok haklısın..Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın..Bu arada bir ihtimal mart ayında amerikaya gelebilirim..Tabiki albany’ye..Haberleşiriz dimi..
    Öpüyorum
    Aynur

    Bu arada bende kestaneli brüksel lahanası yaptım..Sayfaya koydum..

     
  6. limonata

    Ocak 25, 2006 at 5:07 pm

    Figen ellerine sağlık. Denencekler arasına ekliyorum, eminim çok güzel olmuştur. Ben brüksel lahanaya veee brokoliye bayılırım. … Emel

     
  7. yemekvebiz

    Ocak 25, 2006 at 6:59 pm

    Tülin cim senin özgün yemeklerin yanına yaklaşamaz ama:)

    Hülya cım , ecdekiler ile ortak yiyememe cok zor değil mi ayrı yapmak,

    Aynur cum yine değişik bir tarif yapmıssın tebrikler !

    Emel hoşgeldin,:)
    Brokoli de çok besleyici, cok teşekkür ederim,

    Sevgilerimle
    Figen

     
  8. Nefin

    Ocak 25, 2006 at 9:32 pm

    figencim, tansasta yoktu bruksel lahanası, oooyle kalakaldım, noolucak şimdi. nasıl da canım çekti. yarın migrosa da bakıcam.
    bu arada hareli kekinden yaptim ctesi gunu arkadaslara, her goren bayıldı bayıldı. fotograf cekmeyi unutmusum. ama mukemmel oldu.
    ptesi gunu de, duduklu tencerede mercimek corbasi pisirdim ilk kez. yeni duduklu aldim ya, artik herseyi onda yapiyorum. attim icine, mercimek, pirinc, bulgur, patates, havuc, sogan, kereviz…sonra blenderdan gecirdim, nefffis oldu, tam kis corbasi mmmmm.
    ellerne saglik senin de.
    sevgiler
    Zeynep

     
  9. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 6:56 am

    Zeynep cim manavlara da bak olur mu orda da oluyor ,
    Yap mutlaka cok hafif oluyor , misafirde ortaya da yapılabilir bu yemek,
    ve ellerine saglık hamarat arkadasım , dudukluyu kullan surekli cok zaman kazandırıyor kesin,
    ellerine saglık canımm benim:)
    Figen

     
  10. Anonymous

    Temmuz 26, 2006 at 1:09 pm

    best regards, nice info
    » » »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: