RSS

Zencefilli (kitir) Kurabiye [ginger snaps]

26 Oca


Merhaba
Bu kurabiyeler yine bizim evdeki kurabiye canavari icin yapildi.
Cok eski bir tariftir, daha yeni sira geldi paylasmak icin.
Diger kurabiyelere
gore daha kitir kitir bir kurabiye.
Zipzip kitir kitir yemeyi cok seviyor,
sute bandirip
yemekte yine onun en buyuk zevki. Yasadigim yerde

Ginger Snaps olarak geciyor. Kitir kurabiyelerden hoslaniyorsaniz,
deneyin
derim.

Malzemeler:

2 3/4 kap un
1 cay kasigi baking soda
1 cay kasigi tarcin
1 tatli kasigi toz zencefil
1/4 cay kasigi karanfil tozu
1 kap esmer seker
3/4 kap tereyag ( oda sicakliginda beklemis)
1 yumurta
1/4 kap pekmez

Hazirlama

1 – Tum malzemeyi karistirip seker haric iyice yogurun.
2- Olusan hamuru dinlendirin, kucuk toplar yapin.
3- Toplari esmer sekeri doktugunuz tabakta sekere bulayin.
4- Yagli kagit serilmis tepsiye belirli araliklarla hamur toplarini koyun.
5- Kucuk cay bardaginin dibi ile bu toplarin uzerinden bastirin.
6- Isitilmis firina surun, yaklasik 10 dk icinde pisiyor.
7- Uzerine dilerseniz pudra sekerli karisim dokup tekrar firinlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
Zeynep T.

 
21 Yorum

Yazan: Ocak 26, 2006 in Genel

 

21 responses to “Zencefilli (kitir) Kurabiye [ginger snaps]

  1. Nilay

    Ocak 26, 2006 at 4:28 am

    Diyetime mola verdigim bir gun bu kurabiyeyi yapayim. Zencefilli kurabiye hic denememistim. Hep te duyuyordum. Niyetine girmistim, bu tarifi vermen iyi oldu Zeynep Abla. Bizim evde tek kurabiye canavari benim. Caya bana bana yerim ben bunlari. Ellerine saglik.
    Sevgilerimle

    Nasil bir enerjiye sahipsin sen be abla? O kadar is guc, diyet, bir de evdeki herkese farkli yemekler…Pes valla… Tebrikler

     
  2. pastaci papatya

    Ocak 26, 2006 at 7:32 am

    figen han1m merhaba,

    ben cevizli 1slak kek de bahsettiginiz toz krem santili kek tarifinizi rica edebilirmiyim.
    degisik malzemelerle yapilan past börekleri denemekten zevk aliyorum…sonuc da iyi olunca muhtesem oluyor gercekten…tarifinizi bekliyor sevgilerimi gönderiyorum.simdiden tesekkürler..

     
  3. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 7:38 am

    Pastacı Papatya hosgeldin:)
    Bana mail adresini yazarsan temize cekip gondereyim olur mu? yada bana yazabilirsin

    figenkaravas@gmail.com dan.

    sevgilerimle

    Figen

     
  4. pastaci papatya

    Ocak 26, 2006 at 7:57 am

    hos bulduk sevgili figen hanim,

    h1zli cevabiniz beni çok mutlu etti…çok tesekkur ederim…..
    mail adresim ilkay94@gmail.com
    sevgilerimle

     
  5. Sibel

    Ocak 26, 2006 at 1:01 pm

    Zeynep ablam, yine kurabiye dedin zencefil dedin çaldın kalbimi:))) Ellerine sağlık, zıpzıp olup süte kurabiye banmak istedi canım durup dururken! Koskoca kız oldum ne ayıp di mi? Öpücükler!

     
  6. Toplu İğne

    Ocak 26, 2006 at 2:12 pm

    yemek ve biz’i bir blog dostumun linkinden keşfettim, çok beğendim. emekleriniz ve yaratıcılığınız için tebrikler.ben peynir kreması pişirilmeden yapılan bir limonlu cheesecake tarifi peşindeyim, hani o pastanelerde yediğimiz türden. ancak nerde tarif bulduysam yaptığım denemelerde o pastanede yediklerimin tadını bulamıyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir tarif var mı?
    Bir diğer sorum da şu: blogumdan size link vermemin bir sakıncası olur mu?
    Bana da beklerim, ben de böyle güzel yemek tarifleri yok, bol çene var, baştan uyarayım🙂
    sevgiyle kalın

     
  7. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 2:31 pm

    Nilaycim,
    muhakkak dene bu tarifi, inan seveceksin, kitir kitir bir kurabiye oluyor, caya bende batirip yemeyi cok severdim.
    Nilaycim, ne yapayim ben diyette olunca evdekilere pisirmesem yemek isyan cikacak:)) Onlarida kendimide mutlu etmek durumundayim. yillarinda verdigi bir pratiklik oluyor, tesekkur ederim.
    Zeynep

     
  8. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 2:33 pm

    sibelcim, niye ayip olsun,
    yap icinde kalmasin, senin kilo sorununda yok, aksam gucum olsaydi irlanda ekmeginden yapacaktim bende ama vakit kalmadi, bugun insallah.
    Sevgilerimle.

    Zeynep

     
  9. cenebaz

    Ocak 26, 2006 at 2:51 pm

    Zeynep,ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar. Ama daha önemlisi bu post sayesinde oğluşunu gördüm. (Şimdi bana”goodmorning after supper” diyeceksin).Geriye yönelik tüm postlara ve fotolara baktım. Çok şekermiş maşallah.Allah bağışlasın.

     
  10. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 4:12 pm

    Sevgili okuldasim Cenebaz,
    tesekkur ederim, bizim kurabiye canavarini herkes cok merak ediyordu, bu sebeple burada onun sayfasinin linkini koydum. Cok haylaz ama bir o kadarda sevimli.
    Evlatlarimiz bizim herseyimiz degilmi? birini buyuttum, simdi sira Zipzipda,
    Sevgilerimle,
    Zeynep

     
  11. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 5:42 pm

    Merhaba Terskose,
    hosgeldin blogumuza.
    Blogunda bize link vermen bizi mutlu eder, biz su an sadece yemek/pasta gunlukleri icin link tutuyoruz, ama onumuzdeki gunlerde
    ilgilendigimiz, surekli okudugumuz diger gunlukler icinde bolum olusturacagiz, o zaman bizde senin gunlugunu ekleriz listeye.
    Simdi cheesecake konusuna gelince, belki cogunluk garip karsilar ama ben cheesecake yemem de, yapmam da🙂 sevemedim. Gectigimiz gunlerde sevgili Fethiye peynir yerine yogurt ile denedigi bir tarifi vardi onun linkini bulamadim su an, sana onu yollayacagim bana cheesecakeden daha cazip geldi.
    Cheesecake konusunda tecrubeli bir kisiye topu atiyorum simdi, cunku Figen cok fazla yapiyor, eminim seni bu konuda aydinlatacaktir.
    Turkiye’nin en guzel sehirlerinden birinde yasiyorsun, benim kalbimin yarisi orada herzaman, ailem orada yasiyor cunku. Benden selam olsun Karsiyakama, iletirsen sevinirim.
    Sevgilerimle.
    Zeynep

     
  12. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 6:26 pm

    Terskose,
    buldum bahsettigim linki.

    http://www.yogurtland.com/turkce/2005/12/06/strained-yogurt-cakesuzme-yogurt-keki

    bilgilerine,

    Zeynep

     
  13. Mr_Turkish_Delight

    Ocak 26, 2006 at 7:51 pm

    Gecen gün MOH ginger cookies almis,masaya kolmus bende önümde diye,actim 3-5 yutuyorum,bayagida yogun tadi,bir süre sonra sanki gözlerin altinda yanma basladi,galiba alerjim var ,bakarmisiniz olaya.

     
  14. yemekvebiz

    Ocak 26, 2006 at 9:05 pm

    Merhaba Mr. delight,
    O zaman sizde besin alerjisi var.
    Bazi gida maddelerini tukettikten sonra kizarma, kasinti, karinda agri, bulanti, gozlerde kasinma ve sulanma olusuyorsa o zaman o besin maddesine karsi tepki veriyorsunuz demektir.
    Dikkatli olun.
    Gectigimiz gunlerde burada medyada bir konu vardi bunun gibi, fistik ezmesi alerjisi. Insanlar fistik ezmesine alerjileri oldugunu bilmeden tuketmisler ve acil durumda hastaneye giderken vefat etmisler. Bir tanesi cok ilgincti, kizin fistik ezmesine alerjisi varmis, sevgilisi kizla bulusmadan once fistik ezmeli krakerlerden yemis, sonra kizla opusmus ve kiz fenalasip yigilip kalmis, inanilmaz degil mi?
    o yuzden cok dikkatli olmamiz gerekiyor.
    Hosgeldiniz bu arada blogumuza.
    Zeynep

     
  15. Pirtik Evli, Mutlu ve Issiz

    Ocak 26, 2006 at 9:27 pm

    Hayatım eline saglik.

    Baking soda nedir?
    Nederen alınır?

    Sefgiler
    Cigdem Karal

     
  16. evcilkedi

    Ocak 26, 2006 at 10:40 pm

    Ellerine sağlık Zeynep, ben zencefilli herşeyi seviyorum ama gingersnaps’ı ayrı seviyorum. Tarifini bulduğuma çok sevindim. Eşime çok baharatlı geliyor ve yiyemiyor ama ben kahveye ne banacağımı buldum. Çok teşekkürler. Ayrıca oğulcuğun da çok şekermiş, Allah bağışlasın.Sevgiler

     
  17. yemekvebiz

    Ocak 27, 2006 at 2:05 am

    Cigdemcim, bir kayboluyorsun bir geliyorsun, umarim hersey yolunda gidiyordur, cok memnun oldum commentini gorunce, baking soda karbonat canim, ben tarifde onu turkce yazmamisim, kusura bakma.
    Kendine iyi bak, ozletme kendini cok.

    Evcil Kedi, demek tum kocalar ayni:)benim esimde ayni seyleri soyluyor ama Zipzipin hic itirazi yok cok seviyor yiyor, sutle cok hosuna gidiyor ozellikle. Bende ogluslar 2 tane:))Abimiz buyudu diye tum ilgi Zipzipda simdi.
    Sevgilerimle.
    Zeynep

     
  18. Tuz ve Biber

    Ocak 27, 2006 at 6:22 am

    Merhaba,
    Bir kurabiye canavarı olarak zencefilli kurabiyeye bayıldığımı ve sizinkilerin muhteşem göründüğünü söylemek zorundayım. Ellerinize sağlık..

     
  19. Tuz ve Biber

    Ocak 27, 2006 at 6:26 am

    Bu arada sormayı unutarak göndermişim mesajımı:( bloğumda bloğunuza link verebilir miyim acaba?
    Teşekkürler
    Evren

     
  20. Toplu İğne

    Şubat 1, 2006 at 4:36 pm

    sevgili zeynep,
    cheese cake tarifi isteğime vermiş olduğun link için çok teşekkür ederim. faydalı oldu. bu arada rumuzum farklı, malum bloglarda kendini bilmez insanlar dolaşıyor ve insanlara adres ve blog ismini değiştirtebiliyorlar.
    not: karşıyakaya selamını söyledim, o da benden de selam olsun dedi🙂
    sevgiler

     
  21. Anonymous

    Ağustos 8, 2006 at 11:32 pm

    You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
    »

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: