RSS

Peynirli Borek

26 May


Merhaba
Bu tarifimiz Hollanda’da yasayan Yemekbiz
dostu sevgili Ayse O. tarafindan bize ulasti.
Kendisi hamur islerinde oldukca becerikli.
Nasil yaptigini size kendi aktarimi ile
ulastiriyoruz buradan.

1 kilo un
1 bardak sivi yag
1 bardak sut
eger gerekiyorsa birazda su
hamuru yumusak olacak
Ici:
Bol sogan dogradim, kavurdum, soganlar pembelesti biraz pul biber, biraz kirmizi toz biber ekledim karistirdim, sonra maydonoz ilave ettim. Az soguyunca peynirini de ilave ettim
ayri bir kapda bir bardak sut birkac kasik yogurt bir sise maden suyu 3 tane yumurta bunlarin hepsini cirptim.
Borek hamurlarini ince ince actim her hamurun arasina bir iki kasik sivi karisimdan gezdirdim
ben 3 yufka dizdikten sonra peynir koydum, 3 yufka daha yine peynir karisimi yani 9 tane yufka actim her3 yufkada ic koydum herkes arzuya gore ayarlasin boregin kalinligini , sonra uzerine sosu doktum biraz beklettim.
2 tepsi cikar bu tariften sonrada firina verdim kizardi , servise hazir hale geldi.
Isterseniz duz olarak tepsiye yapin, ya da kucuk kol boregi gibi yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Ayse O.
Hollanda

 
1 Yorum

Yazan: Mayıs 26, 2006 in Uncategorized

 

One response to “Peynirli Borek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: