RSS

>Kuskus ve Visne Kompostosu

22 Şub

>

Merhaba

Anadolu ve ortadogu ulkelerinde cok tuketiliyor kuskus.
Sanirim kuzey Afrika ulkelerinde de cok fazla tuketilen bir gida maddesi.
Cezayir ve Fas icin milli yemek deniyor.
Pisirilmesi cok kolay, sindirimi hafif bir yemek bizler icin.
Anadolu’da kendine has bir kuskus tenceresinde
pisirildigini gordum cogu zaman.
Bu tencere simdilerin buharda yemek pisiren tencereleri gibi.
Bu tencerenin alt kisminda etli, sebzeli yemek piserken
uzerindeki suzgece kuskusu ilave edip, buharda pismesini
bekliyorlar.
Sonrasinda kuskus ile birlikte o etli sebze yemek birlikte
servise sunuluyor.Hem pilav hem makarna olarak yeniyor.
Ama esasinda bir makarna cesidi.

Benim kullandigim bu kuskus tamami ile ev yapimi.
Eriste makarna hamuru ile ayni yapiliyor. Sonra hamur kevgirden
geciriliyor, hazir kuskuslardan biraz daha buyuk oluyor taneler
ama cok daha leziz oluyor.

Tarife gelince:

  • 5 Su bardak su veya tavuk – et suyu
  • 400 Gr kuskus
  • 5 yemek kasik tereyag
  • tuz


Hazirlanisi:

  • Kuskusu pisirecegimiz tencerede once tereyagimizi eritelim.
  • Bir avuc kadar kuskusu tencereye alalim, tereyagda biraz cevirelim. Rengi koyulassin.
  • Daha sonra diger kuskuslari ekleyip hepsini tereyag ile ozlestirelim.
  • Hafif kavurma isleminden sonra ilik suyu ( tavuk veya et) biraz biraz kuskuslara ilave edelim. Tuzunu ekleyelim. Kuskuslar suyu cektikce yine ilik suyumuzdan ilave edelim.
  • Pistigi anlasildiktan sonra tenceremizi atesten alip, dinlenmeye birakalim.
  • Servis yaparken karabiber ile lezzet katabilirsiniz.


Biz kuskus ile birlikte visne kompostosunu tuketmeyi
cok seviyoruz.
Yazin ayiklayip sakladigim visneler
bunun icin cok iyi oluyor.

Ben dondurucuya koyarken visneleri tozsekere
buluyorum. Sonra
komposto yaparken biraz daha
seker ilave ederek tatlandiriyorum.

Hepimize afiyet olsun.

Zeynep T.

not: bir suredir bloga tarif koyamadim, cunku bloglari gezerek tarifleri
calan insanlar yuzunden biraz hevesim kirildi. Emege ve kisiye sayginin
ogrenilmemesi cok uzucu bana gore.

 
10 Yorum

Yazan: Şubat 22, 2007 in Makarnalar

 

10 responses to “>Kuskus ve Visne Kompostosu

  1. Anonymous

    Şubat 22, 2007 at 3:25 pm

    >MERHABALAR,NASILSINIZ ZEYNEP HANIM?LAHANALI PİLAVLA İLGİLİ CEVAP ALAMADIM SİZDEN,ALDINIZ DEĞİL Mİ MAİLİMİ?KONUYA GELİNCE KUSKUSU BEN DE ÇOK SEVERİM VE EV YAPIMI KUSKUS BENDE DE MEVCUT ŞU AN:)SADECE KÜÇÜK BİR SORU:KUSKUSUN ÖLÇÜSÜNÜ BARDAK OLARAK SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ?ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER VE ELLERİNİZE SAĞLIK.KOKUSU BURAYA KADAR GELDİ SANKİ:)YELİZ

     
  2. d@li

    Şubat 23, 2007 at 7:01 am

    >bu kuskusu ben bir kez yedim. Bizim evde nedense hiç pişmez. ÖNümüzdeki günlerde biraz pişirip yiyeyim bakalım tadı nası bişeymiş unuttum

     
  3. yemekvebiz

    Şubat 23, 2007 at 8:09 am

    >Merhaba Yeliz’cim. Iletini aldim. Henuz denemedigim icin sana geri donemedim. Tarifi deneyim sonucu yazacagim sana. Tesekkur ederim.Kuskus icin 2 su bardagina yakin diye yazayim sana. Ben kucuk mutfak baskulunde olctum, bloga yazmak icin. Sen aile fertlerinin sayisina gore ayarlayabilirsin bu olcuyu. Biz 4 kisi icin yeterli bu olcu. Sevgilerimle.

     
  4. yemekvebiz

    Şubat 23, 2007 at 8:10 am

    >Dalicim,Istedigin zaman bana haber ver. Hazirlarim ben sana kuskus. Guzel bir lezzet. Tesekkur ederim. Zeynep

     
  5. Ferhanca

    Şubat 23, 2007 at 1:51 pm

    >Kuskuslar hakiki hem de öz hakiki .şimdilerde bulmak çok zor çünkü yapması zor olduğu için yapmıyorlarmış.Bize de arasıra gelir eşim çok sever çok azda olsa gönderen oluyor..sevgiler..

     
  6. Mutfakta Zen

    Şubat 28, 2007 at 9:51 am

    >Mutfakta Zen’de ufak bir armağanınız var Zeynep Hanımmmmmm….

     
  7. ERDIL

    Şubat 28, 2007 at 1:53 pm

    >Zeynep kizim Takma kafana hevesin hic kirilmasin.Meyve veren agcin basinda cok kisi olur.Kimi hayranlikla bakar.Kimi de caktirmadan bir meyve koparir kacar.Agac yanliz güler gecer.Bilirki her koparilan meyvenin yerini cok daha güzelleri alir.Saygi.ve sevgilerle.

     
  8. damak tadı

    Şubat 28, 2007 at 3:19 pm

    >Zeynep’ciğim,Canım eğer yanlış hatırlamıyorsam senin doğum günün mü?? Eğer öyle ise nice nice güzel yaşlara tüm sevdiklerinle canım..Değilsede farzetki erken veya geç kutlanmış bir d.günü oldu.))Kuskusu bende seviyorum fakat nedense bizim evimizde hiç pişmiyor..İş yerine arada bir geliyor özlemimi ordan gideriyorum.Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..Sevgiyle daima..

     
  9. yemekvebiz

    Şubat 28, 2007 at 10:01 pm

    >Merhaba Ferhanca,Ziyaretimize geldigin icin cok tesekkur ederim. Paket kuskuslarin tadida fena degil ama, ev yapimi herzamanki gibi daha leziz oluyor degilmi?Merhaba Erdil Ustad, ne guzel yazmissiniz. Mutlu ettiniz beni. Bende eminim koparilan her meyvenin yerini daha guzel meyveler olgunlasacak. Desteginiz icin tesekkur ederim.Merhaba Damak tadi, dostum dogru hatirliyorsun :))Gerci bu sene 29 subat yok ne yazik ki, ama dostlarimin bazilari 28 subatta, bazilari 1 martta kutluyorlar eksik olmasinlar. Sagolasin unutmadigin icin. Sevgilerimle. Zeynep

     
  10. S. (pratikbayanlar)

    Mart 20, 2007 at 9:32 am

    >Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor, bizde ev eriştrsini pişiririz bu şekilde, kuskusun evde yapıldığını ilk kez duydum…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: