RSS

>Etli Enginar

16 Nis

>










Merhaba
Gectigimiz hafta anne ve babami ziyarete gittim Izmir’e.
Izmir ve ozellikle Karsiyaka’yi cok seviyorum.
Sabahlari sahilde
yurumek, denizin kokusunu cigerlerinizde
hissetmek inanilmaz keyifliydi
benim icin.
Carsamba gunleri pazar kuruluyor annemlerin yakinina.

Bospa diyorlar. Aman allahim pazarda sebzeleri ve otlari
gordukce cocuklar
gibi sevindim.
Babam durmus beni seyrediyordu. Hele enginarlar.
Tazecik
inanilmazdi. Alabildigim kadar aldim.
Yiyebildigim kadar yiyecektim cunku.

Annemin tarifini de sizlerle paylasmak istedim bu sebeple.
Enginar bulan alan
herkese duyurulur.
Bol bol yiyelim bu guzel sebzeyi.

Malzemeler

3 adet enginar

250 gr kuzu eti

1 adet kuru sogan

1 adet domates

3 yemek kasik siviyag

tuz, karabiber

Hazirlanisi

Kuzu etimizi yikayip tavada sote yapiyoruz. Soganlarimizi dahil ediyoruz.

Sonra salcamizi ve kucuk dogranmis domateslerimizi ilave edelim.

Birlikte pisiriyoruz.

Ayiklayip limonlu tuzlu suda beklettigimiz enginarlarimizi tepsiye yerlestiriyoruz.

Uzerine hazirladigimiz soteledigimiz etleri yerlestiriyoruz.

Ilik su ilave edip ocaga koyuyoruz.

Kisik ateste 30-40 dk da pisiriyoruz.

Afiyet olsun.

Zeynep T.

not: Enginarın faydalarını paylaşmak istedim sizlerle.
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu
giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini
idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor. Uzmanlar, enginarın,
beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini, onu rahatsız
eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları
için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek
ishalleri durdurduğunu kaydediyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/315767.asp

 
11 Yorum

Yazan: Nisan 16, 2007 in Sebze Yemekleri

 

11 responses to “>Etli Enginar

  1. Devletsah

    Nisan 20, 2007 at 5:56 am

    >Annem de yaprakların arasını doldurarak yapardı. Ben elime batıyor diye yapmıyorum. Ama kaç günlerdir canım istiyor… Senin yazıyı okuyunca galiba yapacağım.Bu arada Zeynep ve Figen kesin buluşup hasret gidermiştir. Ne güzel..

     
  2. serpil

    Nisan 20, 2007 at 11:48 am

    >selam engirarı kayınvalidemden öğrendim vede çok sevdim.mevsiminde mutlaka yaparım . annenin elerine sağlık çok güzel görünüyor.Sayfama beklerim. Henüz çok yeniyim.

     
  3. evcilkedi

    Nisan 20, 2007 at 1:27 pm

    >Enginarlar müthiş görünüyor Zeynepciğim, öyle yanlamasına kesilince dipteki taze yaprakları da yemek mümkün oluyor, onlaro çok severim ben. Kuzu etli hiç yapmadım ama her hafta haşlayıp suyunu içiyoruz, böylece elimde bir sürü enginar göbeği ve yaprak oluyor. Onları salatalara ekliyorum. Ellerine sağlık ve afiyetler olsun

     
  4. yemekvebiz

    Nisan 20, 2007 at 6:07 pm

    >Merhaba Devletsah, Inan cok leziz bir sebze bu enginar.Belki ben cok seviyorum. Enginarin uc tirnak kisimlarini keskin bir bicakla kesersen batmaz eline. Bence mevsimi gecmeden yap hemen. Serpil merhaba,Afiyet olsun sanada. Sayfana ziyarete gelecegim zevkle. Tulin’cim, enginarin sapina kadar herseyini kullaniyorum bende. Yapraklarini teker teker siyirarak yerim. Bircogumuz yapraklarini siyirmayi bilmedigi icin temizleyip atiyor. Kuzu eti cok leziz yapiyor enginari. Deneyince eminim seveceksin sende. Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Zeynep

     
  5. Age35

    Nisan 20, 2007 at 7:48 pm

    >Bir alışamadım şu enginara ne de güzel görünüyorlar,ellerine sağlık

     
  6. tata

    Nisan 21, 2007 at 8:38 am

    >Sevgili Zeynep, Izmir’e gidip te taze taze enginar yememek olur mu? Afiyet olsun! Ben de yakinda yolcuyum, simdiden seviniyorum pazar alisverislerine…Sevgiler

     
  7. zeyno

    Nisan 21, 2007 at 9:56 pm

    >31 yaşına kadar ağzıma enginar sokmamıştım, yiyemem diyordum, şimdi kendime kızıyorum niye o kadar yıl yememişim bu harika yemeği diye.Üstelik çok faydalı. Görüntü de muhteşem olunca eh bize de hemen derhal yapılmalı demek kalıyor, elinize sağlık…

     
  8. yemekvebiz

    Nisan 22, 2007 at 8:44 pm

    >MerhabaAge35, arkadasim bence artik bu lezzeti kesfetmelisin. Gercekten oyle guzel bir tat birakiyorki damagimizda. Hic olmazsa sagligimiz icin tuketmeliyiz diye dusunuyorum ben. Merhaba Tata, selametle gel sende. Sevdiklerine kavus. Ozledigin ne varsa hepsi seninle olsun. Merhaba Zeyno, tesekkur ederim guzel yorumun icin. Gec de olsa bu lezzeti tatmissin ne guzel degil mi?Hepimize afiyet olsun. Tesekkur ederim. Zeynep

     
  9. Binnur Akhun Önen

    Nisan 29, 2007 at 7:42 pm

    >Figencimkıskandım seni…Ben yaza gidebilirim ancak memlekete….Bir gün beraber gidelim🙂

     
  10. Mutfakta Zen

    Mayıs 2, 2007 at 6:46 pm

    >Enginarsız hayat geçer mi Zeynep’ciğim?Daha güzel bir şey var mı şu dünyada?Tijen

     
  11. TABAKTA

    Mayıs 4, 2007 at 1:44 pm

    >Merhaba benim sebzelerle pek aram oldum olası olmamıştır ama böyle içine et girince sebzeleri arada yiyiveriyorum. Canım bu güzel bir hem sebze hem de etli yemek olmuş ellerine sağlık.Sevgiler…Perihan

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: