RSS

>Saksı Kebabı

05 Ağu

>Herkese merhabalar,
Uzun süredir sesimiz çıkmıyor.
Zeynep şu anda İstanbul’da, işleri çok yoğun, o da artık siteyi çok fazla güncelleyemeyecek.En azından belli bir süre için böyle gider.

Bense hala aynıyım, yoğunluğum devam ediyor, üstelik bir çok problemde cabası.
Sağlık ve cafe işlerinin sorunları bitmiyor. Yemek işi çok meşakatli, çok zor-muş. En başından bu zorlukları az çok tahmin edebilseydim ki kendimce tahmin ettiğimi sanıyordum yanılmışım, yemek işine girip girmeyeceğimi tekrar düşünürdüm.

Ancak girince de bırakamıyorsunuz, hele ki sevdiğiniz bir iş ise yemekle uğraşmak, onca zorluğuna rağmen katlanıyorsunuz. Ama çok yorgun olduğumun farkındayım artık, manen de yorgunum…

Bugün Metro dan dönünce siteye baktım, hadi bir gayret tarif ekle dedim kendime, artık arkadaşlarım beni msn den veya mail yoluyla uyarıyorlar “yeni bir şeyler eklemeyecek misin” diye.

Bu tarifi yemek davetlerinizde yapabilirsiniz, son derece lezzetli oluyor, üstelik kişi başı porsiyon olduğu için de servisi kolay oluyor.

Saksı Köfte den sonra Saksı Kebap ile devam ediyorum:) Bu son Saksılı tarif:)


Hepinize şimdiden iyi bir hafta diliyorum.
Sağlık ve lezzetle…

Saksı Kebabı

Malzemeler
• 1 kg. dana kuşbaşı
• 3 adet topan patlıcan
• 1 adet kuru soğan
• Karabiber, pul biber, tuz

Beşamel Sos İçin
• Yarım kg. süt
• 2 yumurta sarısı
• 2 çorba kaşığı un
• Sıvı yağ
• Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı
1. Topan patlıcanları alacalı soyun
2. Her birini ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın, minik birer kap gibi yapın
3. Patlıcanlar kuruduktan sonra bol yağda kızartın ve tepsiye dizin
4. Diğer taraftan etlerinizi hafif haşlayın ve süzün
5. Daha sonra kıyılmış soğanla birlikte kavurun, baharatlarını ekleyip pişmeye bırakın
6. Etler pişerken, beşamel sosu hazırlayın
7. Sıvı yağda unu kavurun, üzerine sütü azar azar ekleyip karıştırın
8. Yumurta sarılarını da ekleyip karıştırmaya devam edin
9. Koyulaşınca ocağı kapatın
10. Kızarttığımız topan patlıcanların içlerine etleri pay edelim
11. Üzerlerine beşamel sos dökelim
12. Ve en üstlerine kaşar rendemizi serpelim
13. Tepsinin içine az miktarda sıcak su ilave edebilirsiniz ve küp kesilmiş domates serpebilirsiniz, daha sonra 180 derece fırında kaşarların üstü kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
12 Yorum

Yazan: Ağustos 5, 2007 in Ana Yemekler

 

12 responses to “>Saksı Kebabı

  1. bocuruk

    Ağustos 7, 2007 at 5:54 am

    >Figen’ciğim,Kaç gündür aklımdasın. Aramak istiyorum ama hem seni meşgul etmekten çekindiğim için hem de annemin sağlık sorunları sebebiyle keyifsiz olduğum için sürekli erteliyorum. Bloglara da pek vakit ayırdığım söylenemez. Tarifin çok güzel. Türk mutfağı ağırlıklı bir lokantada benzerini yediğimi hatırlıyorum çok beğenmiştim. Ufaklık iyidir umarım. Yakında arayacağım, vaktin olursa konuşuruz. Seni çok öpüyorum. Kendine iyi bak:)Sevgilerimle…

     
  2. Evcilik Lezzetler

    Ağustos 7, 2007 at 6:00 am

    >Figen hanım saksı kebabı nefis görünüyor, herşey nefis, öğle yada akşam yemeğinden önce kesinlikle gelmemek lazım buralara :))Sevgiler…

     
  3. Özgül

    Ağustos 8, 2007 at 4:04 pm

    >Figen’cigim ne kadar yogun oldunu biliyorum, bir de bu yogunluk arasinda böyle güzel nefis bir tarif. Ellerine saglik, muhakkak deniyecegim. Zeynep’ede, sana da kolay gelsin.Sevgilerimle

     
  4. yemekvebiz

    Ağustos 12, 2007 at 2:30 pm

    >Elvan cım, canım..Mail attım sana, goruselim bir ara..Evcilik lezzetler,Hosgeldiniz, Olsun aksam sabah beklerim ben sizi:)Özgül cüm,Sağolasın canım, yoğunluk ki nasıl bir yoğunluk, inan cok zor..Opüyorum,Sevgilerimle,Figen

     
  5. Tabakta Lezzetler...

    Ağustos 17, 2007 at 1:43 pm

    >Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler…

     
  6. Binnur A. Ö.

    Ağustos 17, 2007 at 2:45 pm

    >Bizim evlilik yıldönümümüzde koymussun bu yazıyı.keske sofraya boyle havalı bir sey koyabilseydim o gün.ama ben yemekle ugrasamıyorum uzun uzun. ekmege olan sabrım yemekte yok.ellerine saglık. harika gorunuyor yemek.

     
  7. Age35

    Ağustos 20, 2007 at 7:00 pm

    >Ellerinize sağlık.Her hali güzel şu patlıcanın…

     
  8. Nihan

    Ağustos 21, 2007 at 4:31 pm

    >offffffffffff bu ne guzel gorunutu cok ta aciktim ellerinize saglik keske bir tabak olsada bende yesem😀

     
  9. Anonymous

    Ağustos 29, 2007 at 7:06 pm

    >cok guzel bir tarife benziyor kesinlikle denemek istiyorum ama aklima takilan patlican kuruduktan sonra kizartin ne demek ve patlicanlari eninemi yoksa boyunami kesecegizcevap icin simdiden tesekkurler

     
  10. yemekvebiz

    Ağustos 30, 2007 at 8:36 am

    >Tabakta Lezzetler, Binnur, age35, Nihan,Hepinize teşekkür ederim sağolun…Sevgilerimi gönderiyorum size:)Figen

     
  11. yemekvebiz

    Ağustos 30, 2007 at 8:39 am

    >isimsiz ziyaretcimiz hosgeldiniz.Kusura bakmayın siz yazınca farkettim ki yazıyı eksik yazmsım, orada patlıcanlar yıkandıktan sonra ve kuruduktan sonra olacaktı:) Birazdan duzeltirim, gece gece yazınca boyle oluyor..Patlıcanları ise enine kesecegiz, o yuzden bu tarife uyacak orta boyda ve duzgun patlıcanlar almak gerekiyor tam ortadan kesince 2 adet porsiyon cıkacak sekilde.yaparsanız yorumunuzu beklerim,teşekkür ederim,Figen

     
  12. özgül

    Ekim 2, 2009 at 4:23 pm

    >tarif baya eskiymiş ama ha bugün ha yarın derken bugüne kısmet oldu pişirmek.harika ötesi nefis oldu.tarifinize sağlık figencim.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: