RSS

>Beşamelli Ispanak

02 Eyl

>
Hepinize iyi bir Pazar günü diliyorum arkadaşlar,

Artık Ramazan ayı geldi, ben iftar ve sahur menülerini şimdiden düşünmeye başladım.
Özellikle iftar davet sofraları için neler yapılabilir, değişik neler olabilir.
Bu konuyu ”yemekbiz mail grubumuza” da sordum dün, yavaş yavaş grubumuzda tariflerimizi, önerilerimizi paylaşmaya başlarız sanırım.

Aslında bugün etli bir yemek tarifi verecektim ki son anda vazgeçtim, et yemeyen misafirlerinizi ağırlamanız gerekirse, size bir alternatif olması açısından ıspanaklı tarif yazmayı uygun gördüm.
Son derece hafif bir yemek.

Beşamelli Ispanak

Malzemeler
• 1 kg. ıspanak
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• Rendelenmiş Kaşar Peyniri
• Tuz, karabiber, pul biber

Beşamel Sos İçin
• 1,5 Lt süt
• 5 çorba kaşığı tepeleme un
• Muskat rendesi
• Tuz , karabiber, varsa defne yaprağı
• Sıvı yağ

Yapılışı
1. Ispanakları kesip güzelce yıkayalım ve sularının iyice süzülmesi için süzgüde bekletelim
2. Diğer tarafta soğanı, domatesleri küp keselim
3. Kaşarımızı rendeleyelim
4. Sularını süzdüğümüz ıspanakları soğan ve domatesle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim
5. Beşamel Sosumuzu hazırlayalım, bunun için sıvı yağı tenceremize koyduktan sonra unumuzu kavuralım pembeleşip kokusu gelince sütümüzü yavaşça ilave edip hızla karıştıralım, baharatlarını ilave edip koyulaşınca ocağı kapatalım
6. Ispanakları aralıklarla bir porsiyon olacak şekilde kaşıkla tepsiye yerleştirelim
7. Her bir porsiyonun üzerine örtecek şekilde sosumuzu dökelim, rendelenmiş kaşarlarımız da serpelim
8. Porsiyonların aralarına, arzu ederseniz ayrıca küp kesilmiş domates ve biber serpebilirsiniz.
9. 180 derece fırında sosumuz ve kaşarlarımız kızarana dek pişirelim.

Afiyet olsun
Figen Karavaş

 
15 Yorum

Yazan: Eylül 2, 2007 in Sebze Yemekleri

 

15 responses to “>Beşamelli Ispanak

  1. LaMa

    Eylül 2, 2007 at 10:10 am

    >Sevdigim iki lezzet bir arada :)Gunun her saati yiyebilecegim bir yemek bu, ellerine saglik

     
  2. yemekvebiz

    Eylül 2, 2007 at 2:10 pm

    >Sevgili Lama,Aynen dediklerine katılıyorum, cok hafif ve hiç hayır diyemeyecegim bir yemek.SEvgiler,Figen

     
  3. Age35

    Eylül 2, 2007 at 9:13 pm

    >Sıradan bir yemek ufak birdokunuşla misafir yemeği haline gelmiş ellerine sağlık Figen…=)

     
  4. Tabakta Lezzetler...

    Eylül 5, 2007 at 8:26 am

    >Ispanak bana hiç bukadar güzel görünmemişti. Güzel olmuş ellerine sağlık.Sevgilerle…

     
  5. bocuruk

    Eylül 5, 2007 at 10:17 am

    >Figen’ciğim,Beşamelli yemekler çok güzel oluyor. Misafir ağırlamaya da uygun. Bu tarifini mutlaka yapacağım. Ispanakla krema birbirine çok yakışıyor bence. Beşamel de bir nevi krema:) Ellerine sağlık canım.Sevgilerimle…

     
  6. Anonymous

    Eylül 5, 2007 at 12:10 pm

    >Merhaba figen harika bir tarif ramazan da iftar soframizda olacak. Ayrıca kış hazırlıkları yazından çok faydalandım teşekkürler. Ben mail grubuna tekrar üye olmak istiyorum. Dogum izninde uyelikten ayrılmıstım ne yapmam gerekiyor. Paylaşımlar cok güzeldi. tabi beni hatirlarmisin bilmiyorum.Saile Boydak Boranın ve mertin annesi

     
  7. zerrin - misss

    Eylül 5, 2007 at 6:47 pm

    >Svegili Figen, ıspanağı pek severim. Bu tarif baştan çıkarıcı : )Ellerine sağlık…sımmsıcak sevgiler…

     
  8. yemekvebiz

    Eylül 5, 2007 at 7:20 pm

    >age35, cok teşekkür ederim sağolasın, belki sende denersin,:)tabakta lezzetler, teşekkür ederim,yakında yine cıkar ıspanak bol bol yaparız:)Elvan’cım, kremalı mantarlı ıspanak tarifim var arsivde canım cok severim ben kremalı ıspanagı, bu biraz daha hafif bir lezzet oluyor emin ol.Saile’cim seni hatırmazmıyım canım ne demek, bana figenkaravas@gmail.com dan mail atarsan adresinle uyeliğini hemen yaparım, hangi adresi stersen yaz bana olur mu ? Opüyorumm.Zerrin cok teşekkür ederim sağol canımmm:)Hepinize teşekkür ederim arkadaslar,SEvgiler,Figen

     
  9. cafe gusto

    Eylül 6, 2007 at 11:29 am

    >Sevgili Figen bidiğimiz ıspanak elin değince pek şık olmuş gerçekten.Davetlerde sunulabilecek türden bir sebze yemeği olmuş.Ellerine sağlıksevgiler serpil..

     
  10. GULENAY

    Eylül 9, 2007 at 6:10 pm

    >Figen’cim,Bende yaparim bu tarifi.BEn zaten basamel sosu,krema hastasi birisiyim.Ellerine saglik canim.BEnde az sonra Turkiye postumu yayinliycam sonunda:)bakarsin hangi isimlerle kalmissiniz bende:))arkasi yarin bugundur:)

     
  11. damak tadı

    Eylül 13, 2007 at 12:51 pm

    >Sevgili Figen,Ispanak bu şekli ne kadar şık ve lezzetli görünüyor.Figen’ciğim ellerine sağlık canım,çok nefis olmuş.))Sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum.Sevgilerimle,

     
  12. diyalogyemekleri

    Eylül 15, 2007 at 2:37 pm

    >harika olmuş yarın misafirlerim var iftara ne yapayım diye dolaşıyorum,.bloglarda..bunu çok beğendim..şahane..Ramazan etkinligine bu tarifle katılsana.slmlar.

     
  13. ab-ı hayat

    Eylül 17, 2007 at 6:42 pm

    >Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Beşamel sos ayrı bir lezzet veriyor yemeklere.Haırlı ramazanlar diliyorumselamlar

     
  14. mehmet livvarcin

    Eylül 22, 2007 at 12:01 am

    >ben boyle yemek sitelerine yorum bırakan tek erkek olduğumu hissettiğim zamanlarda tedirgin oluyorum ama bu ıspanak da böreğin içinde pek bi leziz oluyo. bir de figen veya zeynep gibi ustaların eline düştümü, inanılmaz tadlar, olağan üstü manzaralarda çıkıyor karşımıza. ellerine sağlık

     
  15. yemekvebiz

    Eylül 22, 2007 at 3:13 am

    >Serpil’ciğim cok teşekkür ederim, sağoalsın.Gül’cüm sağol canım… Sana ve ailene de hayırlı Ramazanlr diliyorum ozledim seni:)diyalogyemekleri, merhaba,Umarım tariften faydalanmıssındır.Yemek etkinlikleirne katılamıyoruz biz, cunku o kadar az vakit buluyorum ki sayfayı guncellemeye, bu sebeple duzenli katılım yapamayacagımız için biz sadece sizlerin guzel tariflerini izleyebiliyoruz, kusura bakma emi. Ama cok keyifli oluyor etkinlikler, ellerinize saglık hepinizin…ab-ı hayat; hosgeldiniz,Teşekkür ederim size de sağolun, size ve ailenize de hayırlı ramazanlar olsun inşallah, yine beklerim:)Üstad hosgeldin:)VAlla ozlettiniz yazılarınızı, az sonra sayfanızdayım efenim:)) Bu arada guzel sozlerinize de teşekkür ederiz…Hepinize sevgiler,Figen Karavas

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: