RSS

>Yoğurt Tatlısı

23 Eyl

>





Merhaba,
Bir haftadır bu tatlıyı temize çekip yazacağım, ama nafile. Cafedeki işler biraz karışık, bu sebeple kafamı toplayıp baksa konulara yoğunlaşamıyorum şu sıralar, ayrıca diyetim devam ediyor, oğlum anasınıfına başladı bu sene, eğitimler derken günler geçip gidiyor…

Bu aralar hem çok yorgunum hem de hiç keyfim yok. Siteyi daha sık güncellemek istememe rağmen olamıyor. Sırada Profiterol, Limonlu Kek ve Ana Yemek çeşitleri var yazmam gereken. Umarım bu tarifleri kısa zamanda yayınlayabilirim.

Neyse tatlının tarifine geçelim. Bu tatlı tam bana göre, ne çok şerbetli ne de kuru !
İç kıvamı da öyle ne hamur ne de kıtır.

Kısaca denemenizi tavsiye ediyorum, limonun verdiği hoş kokuyu ve tadı çok seviyorum, limon aroması sevmeyenlerdenseniz eğer limon eklemeden yapabilirisiniz.

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• Yarım limonun suyu
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
• 100 gr. Tereyağı ( 4 çorba kaşığı kadar )
• Kabartma tozu

Şerbeti İçin;
• 4 su bardağı su
• 4 su bardağı şeker
• Yarım limon suyu

Yapılışı
1. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp, sarılarıyla şekeri birlikte iyice çırpın.
2. Yoğurt, limon suyu, rendesi, elenmiş un, irmik, erimiş tereyağını ve kabartma tozunu ilave edin. Akıcı bir kıvam olana dek çırpın.
3. Yumurtanın aklarını da mikserle çırparak kar haline getirin.
4. İrmikli karışıma katıp yavaşça karıştırın.
5. Orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayın, karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dk. Pişirin, üstü kızarınca çıkarın.
6. Diğer taraftan şerbeti hazırlayın, pişen tatlıyı fırından alın, sıcak şerbeti, sıcak tatlının üzerine dokun.
7. Tepsiye bir kapak örtün ve çekmesini bekleyin, irmikler hemen şerbeti çekecektir.
8. Şerbetini bol seviyorsanız 5 bardak ölçü ile yapabilirsiniz.
9. Üstünü arzu ederseniz hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
9 Yorum

Yazan: Eylül 23, 2007 in Tatlılar

 

9 responses to “>Yoğurt Tatlısı

  1. serinmavi

    Eylül 26, 2007 at 7:41 am

    >Eline sağlık canım,hafif bir tatlı olduğu belli oluyor.Ramazan da iyi gider sanırım….Selamlar…..

     
  2. bocuruk

    Eylül 26, 2007 at 7:36 pm

    >Figen’ciğim,Artık siz de okullu oldunuz. Hadi bakalım. Başarılar diliyorum yakışıklıya:) Canım yoğun olduğunu biliyorum. İnan çok sık aklıma geliyorsun. Dualarım seninle. Çok güçlüsün ve inanıyorum ki herşey güzel olacak senin için. Sana kolaylıklar, eşine sağlık, oğluşuna başarılar diliyorum. Yardımım olabilecek bir durum olursa bir telefon yeter.Yoğurt tatlısı bence de çok hoş bir tatlı. Ben de yapıyorum arada. Ramazana da çok uygun. Eline sağlık.Sevgilerimle…

     
  3. Anonymous

    Eylül 27, 2007 at 2:23 am

    >gonul candasin `bereketli olsun` adli kitabindan gecen gun bu tatliyi kesfetmistim.cok da hosumuza gitti,sanirim tek fark yag miktari ve suruptaki seker-su miktarlari…sizin de elinize saglik…

     
  4. yemekvebiz

    Eylül 27, 2007 at 4:04 am

    >serinmavi, evet Ramazan için uygun olan tatlılardan biri canım, teşekkür ederim sağolasın.Bocuruk, sorma okullu olduk, cafede işler oldukca kaırsık su gunlerde bakalım hayırlısı ne ise o olsun diyorum. Sağolasın canım.isimsiz misafir hosgeldiniz; Gonul Candas’ın kitabı bende de var, ama yoğurt tatlısına bakmadım ? Bu tarif çok eskilerden bir yemek dergisinin verdiği Pastavilla ekinde yer alıyordu, sadece sayfası elimde hangi yemek dergisine ait onu da bilmiyorum , o gun bugundur yapıyorum. teşekkür ederim yorumlarınız için,Sevgiler,Figen

     
  5. Hülya YILMAZ

    Ekim 1, 2007 at 7:09 pm

    >Figen’cim, hafta sonu iftar daveti vermiştim. Tatlı olarak bunu yaptım. Çok da güzel oldu. Biraz revani havası da var…Oğluşuna okul yaşamında başarılar dilerim.

     
  6. yemekvebiz

    Ekim 2, 2007 at 3:32 am

    >Hülya cıgım , cok sevindim begenmenize, ben gercekten cok hafif buluyorum bu tatlıyı.Zaten revani ve yoğurt tatlısı cok yakın tatlar, ikisini birden cıkarmıs oluyoruz o halde bir kerede:)ellerine saglık seninde,sevgiler

     
  7. Hanife

    Kasım 16, 2007 at 1:58 am

    >Yogurt tatlisini denedim Figen’cigim. Harika oldu. Tesekkurler paylasimin icin..Opuyoruz sizi.

     
  8. yemekvebiz

    Kasım 16, 2007 at 5:37 am

    >Hanife cigim denemene ve begenmenize ben de cok sevindim:)Teşekkür ederim bilgi verdiğin için,Bizde sizi cok opüyoruz:)Figen Karavas

     
  9. tarifdunyasi

    Şubat 1, 2008 at 11:13 am

    >PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler… ___________________________________________________ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 28.01.2008 – 03.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE “PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ”12″ BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!! SELAM VE SEVGİLERİMLE…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: