RSS

>Tavuk Tandır

27 Eyl

>
Evet, Tavuk Tandır, ancak öyle bildiğimiz kuyuda pişirilen gerçek tavuk tandır değil. Öyle büyük bahçeler mi var artık yapabilelim…
Apartman hayatında yapılabilecek tarz bunlar ve yapılış itibari ile çok kolay ama bir o kadar da gerçek tandıra çok yakın bir tat arkadaşlar.

Siz buna ev usulü kolay tavuk tandır diyebilirsiniz arzu ederseniz:)

Bir aydır yemekbiz mail grubumuzda bu tarifi yazacağım, tarifi soran arkadaşlarımız oldu ancak malum benim cafe ve diğer işlerimden bir türlü yazamadım, bugün yine mail grubumuzda bu konular geçince ve ben bugün eve erken gelince hemen yazayım yoksa yine kalacak dedim, iftar olmadan yazımı bitirmeliyim.

Haşlama yöntemiyle yapıldığı için oldukça hafif bir ana yemek.
Ramazan sofralarınıza, iftar davetlerinize çok yakışacaktır.

Bu fotoğrafı cafede banka için çekmiştim elimde sadece bu resim vardı, site için çok daha şık bir şekilde sizlere sunmak isterdim. Daha sonraki yapışımda farklı bir resim çekerim ve sitedeki resmi belki güncellerim.

*Bu ölçülerle; vereceğiniz porsiyona göre 13 ~15 kişilik bir yemek çıkar.Diktörtgen bir tepsiye yetebiliyor.Daha az kişi için yapacaksanız 3 kg. ile deneyin derim.


Tavuk Tandır

Malzemeler
• 5 kg. bütün tavuk ( parçalara ayrılmış )
• 1 adet kuru soğan
• Defneyaprağı
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
• 2 su bardağı kadar kaşar peyniri
• Arzuya göre tereyağı

Yapılışı
1. Tavukçunuza parçalattığınız tavuk parçalarını güzelce yıkıyoruz
2. Geniş bir tencereye suyunu koyup tavukları haşlıyoruz
3. Haşlama sırasında suyuna 2 adet defneyaprağı ve bütün bir kuru soğanı ilave ediyoruz, bu şekilde tavuklar iyice pişene dek haşlıyoruz
4. Pişen tavukları tiftiyoruz ve bir tepsiye yayıyoruz
5. Tavuklara tüm baharatları ilave edip harmanlıyoruz
6. Tepsiye yaydığımız tavukların üzerine haşlama suyundan döküyoruz, tavukların seviyesine yakın olacak döktüğümüz su
7. Burada arzu ederseniz üstlerine biraz tereyağı parçaları serpebilirsiniz, ya da direk tavuğun haşlama suyundaki yağ yeterli diyebilirsiniz tercihinize kalmış
8. En üste kaşar rendesini serpiyoruz ve 180 derece fırında üstleri kızarıp suyunu bir miktar çekene kadar pişiriyoruz

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
15 Yorum

Yazan: Eylül 27, 2007 in Ana Yemekler

 

15 responses to “>Tavuk Tandır

  1. gülizar

    Eylül 28, 2007 at 2:07 pm

    >Merhaba,Sitem çok yeni ve sizleride sitemde görmek istiyorum.Beni yalnız bırakmazsanız çok mutlu olurum.Benide linklerine ekler misin?Hayırlı ramazanlarwww.gulizar1982.blogspot.com

     
  2. ayse26

    Eylül 29, 2007 at 2:26 pm

    >MERHABA BLOĞUNUZDAN ŞAMBALİ TARİFİNİ ALDIM DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU TARİF İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM GÖRMEK İSTERSENİZ BLOGÜMA BAKABİLİRSİNİZ

     
  3. ayse26

    Eylül 29, 2007 at 2:26 pm

     
  4. yaren

    Eylül 29, 2007 at 7:03 pm

    >cok lezetli görünüyor, eminim tadida cok güzeldir.Ellerine saglik.

     
  5. Karakaş

    Eylül 30, 2007 at 10:48 pm

    >Çok güzel bir tarif,teşekkür eder sizi de kendi yemek tarifi blogspotuma davet ederim:)http://evyemegi.blogspot.com/

     
  6. yaren

    Ekim 1, 2007 at 12:58 pm

    >Merhaba,ziyaretin icin cok tesekürler,sayfami link yaptiginiz icinde ayrica tesekürler,bende sizleri link yaptim🙂 tariflerle bulusmak üzere

     
  7. damak tadı

    Ekim 1, 2007 at 2:27 pm

    >Sevgili Figen’ciğim,Çok nefis görnüyor,ellerine sağlık canım.Sevgilerle

     
  8. Hanife

    Ekim 2, 2007 at 2:43 pm

    >Muhtesem bir lezzet Figen’cigim. Su gunlerde o kadar cok ne pisirsem derdi cekiyorum ki. Iyi bir alternatif oldu benim icin. Tesekkurler..

     
  9. Gül

    Ekim 3, 2007 at 11:53 am

    >Merhaba, uzun zamandir blogunuzu takip ediyorum, cok basarilisiniz mutfak konusunda, bizleri de cok bilgilendiriyorsunuz! cok tesekkur ederim, ancak bir sorum olacakti, acaba yemekbiz yahoogrubunuza nasil uye olabilirim? bana yardimci olursaniz sevinirim.Sevgiler, Gül

     
  10. Tijen

    Ekim 3, 2007 at 4:12 pm

    >Ellerine sağlık Figen’ciğim. Onca işin arasında buraya da yetişiyorsun ya helal olsun sana.

     
  11. yemekvebiz

    Ekim 3, 2007 at 5:28 pm

    >Gülizar, seni linklerime ekledim,siten hayılrı olsun canım:)ayse, seninde ellerine saglık, Zeynep’in cok ozel bir tarifiydi o.Ayrıca senide linklerimize ekledim.Yaren teşekkür ederim sağolasın, linklerimize ekledim.karakas, teşekkür ederim, az sonra sizdeyim:)Gül cum cok teşekkür ederim, ozlemiştim seni:)hanife ciğim cok sağolasın canım, umarım yapıp begenirsin, senden yorum almayı ozledik canım..Gül merhaba,guzel sozlerinize teşekkür ederiz.figenkaravas@gmail.com adresine mail atarsanız, sizin uyeliğinizi yaparım.Tijen im,Bana diyorsun ama senin de kalır yanın yok, cok sağolasın canım..Arkadaslar hepinize cok teşekkür ederim sağolun.Sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  12. ebruakin

    Ekim 4, 2007 at 9:36 pm

    >Selamlar Figen Hanım,Ellerinize sağlık. Harika ve dediğiniz gibi hafif görünüyor.Ben eti sadece böyle çok çok pişmişse yiyebiliyorum.Tam bana göre bir tarif olmuş.:)Sevgiler…

     
  13. Eda

    Ekim 8, 2007 at 8:11 pm

    >Figen’ciğimÇok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlıkSevgiler

     
  14. burcukusu

    Ekim 9, 2007 at 12:27 pm

    >Sevgili Figen Hanım, çok lezzetli görünüyorellerinize sağlıksevgiler

     
  15. Tabakta Lezzetler...

    Ekim 11, 2007 at 8:04 am

    >Senin ve ailenin damağını ve çevrenizi tatlandıran mutlu bir bayram diliyorum.Sevgiler…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: