RSS

>Pirinçli Sütlü Çorba

14 Eki

>

Biz çorba mevsimini ramazan ayında açmıştık.
Şimdi ise yağmurlar başladı umarım daha da devam eder hasar bırakmadan inşallah. Havaların da hafiften soğumaya başladığı şu günlerde sıcacık bir çorba iyi gider…

Hemen hepimizin yaptığı çok pratik bir çorba, pirinç koymadan da yapılabilir ancak ben pirinçli daha kıvamlı buluyorum. Aynı zamanda çocuklar için pirinçli daha doyurucu oluyor.

Acil durumlarda yapılabilecek kolay ama lezzetli…

Hepinize iyi bir hafta diliyorum arkadaşlar…

Pirinçli Sütlü Çorba

Malzemeler
1 su bardağı süt
4–5 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz, nane, pul biber

Yapılışı
• Süt ve unu bir kâsede ezin
• Et suyunu ve yağı kaynatın, içine pirinci ilave edin
• Pirinçler pişince kaynayan suya unlu süt karışımını ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
• 15 dk. Kadar pişmeye bırakın
• Ateşten almadan evvel tuzunu ilave edin bir tasım kaynayınca ateşi kapatın
• Servis sırasında nane ve pul biber çok yakışıyor.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
12 Yorum

Yazan: Ekim 14, 2007 in Çorbalar

 

12 responses to “>Pirinçli Sütlü Çorba

  1. GULENAY

    Ekim 14, 2007 at 9:56 pm

    >Figen’im bende bayram buruk huzunlu.Mutlu olmasini beceremiyorum buda benim eksikligim olsa gerek.Yiende her halime sukurler olsun diyorum.Bendeki sanci gecer gider azcik beklemek lazim:)Umarim senin esin ve oglusunla guzel gecmistir.Sevgilerimle canim.

     
  2. Figen Karavas

    Ekim 15, 2007 at 3:49 am

    >Gulenay’cım,Bizde burada buruk gecirdik,o kadar cok şehit verdik ki ! İnan bayram havası yoktu bizim evde.Sende haklısın gurbette zor olur bayramlar…Sen yine de sancılarını azalt canım:)Opüyorum,Figen

     
  3. cafe gusto

    Ekim 15, 2007 at 10:53 am

    >Sevgili Fİgen geçmiş bayramın kutlu olsun.Çorban nefis görünüyor.Ellerine sağlık…sevgiler…

     
  4. yaren

    Ekim 17, 2007 at 9:26 am

    >Ay cok güzel görünüyor,ellerine saglik.Soguk günlerde ne kadar güzel olur.

     
  5. daimamutfak

    Ekim 17, 2007 at 1:50 pm

    >Sevgili figen merhaba.Bu çorbanız babaannemin çorbasını bana hatırlattı.Kokusu geldi burnuma..Ellerinize sağlık..sevgiler neriman.

     
  6. Baharcicegi

    Ekim 17, 2007 at 4:40 pm

    >havalar sogumaya basladi burda corbaniz nefis görünüyor deneyecegim soguk havalarda dumani üstünde tüten corbalar iyi gidiyor sicacik.

     
  7. zehra

    Ekim 18, 2007 at 2:55 pm

    >corbanız super gorunuyor ellerınıze saglık

     
  8. SERAP

    Ekim 18, 2007 at 6:09 pm

    >Tasindim!!! Figen’cim Blogspota gectim.Arkadas listemede seni ekledim.BeklerimYeni adresim:www.birdilimbirtutam.blogspot.com

     
  9. Eda

    Ekim 21, 2007 at 1:08 am

    >Figen’ciğimBen de pirinçli severim, sıcak sıcak ne de güzel olur,ellerine sağlıkSevgiler

     
  10. yemekvebiz

    Ekim 21, 2007 at 5:47 am

    >Cafe Gusto;teşekkür ederim canım, senin de gecmiş bayramın kutlu olsun, sağolasın…yaren; evet havalar artık soğudu, corbalar vazgecilmez oldu değil mi.neriman; Babaannelerin çorbaları ahh ne guzel olurdu. Hiç bir sey eski tatların yerini almıyor, hele de sevdigimiz insanların elinden cıktıysa.baharcicegi; Hosgeldin, denersen benim için de bir kase iç olur mu:)zehra; teşekkür ederim sağolasın.serap; hemen yeni evine geldim:) ve hemen yeni adresini linkleirmizde duzelttim canım.Eda; canım teşekkür ederim,az sonra sendeyim:)hepinize cok teşekkür ederim sağolun.sevgileirmle,Figen KAravas

     
  11. Firuze&Saniye

    Kasım 2, 2007 at 9:31 am

    >Figen hanım annemi hatırlattınız bana:)canım annem gelir aklıma sütlü çorba kokusunda ve evde sık sık yaparım,ellerinize sağlık…

     
  12. Anonymous

    Temmuz 6, 2008 at 7:24 pm

    >bende değişik bitarif vermek istedim çok basit.bir su bardağından biraz az unu bir tabaga koyup üzerine bir çay bardağı su ilave edip parça hamurlar yapıyoruz şekli hiç önemli değil parça parça olsun yeterli.bunu 2 su bardağı kaynamış suyun içine atıp pişiriyoruz pişmeye başlayınca üzerine yarım kilo süt ilave edicez karıştırarak pişircez.biraz koyulaşınca ocaktan alınır.eğer çok koyu olursa süt ilave edilir.tuz koymayı unutmayalım.istenirse yenirken çok az şeker ilavesi yapılabilir özellikle çocuklara yedirilirken .ben şekerli seviyorum.afiyet olsun

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: