RSS

>TATLI

04 Kas

>



Merhaba,
Bir çok arkadaşım bir bankanın bölge müdürlüğüne ait cafe yi işlettiğimi biliyordu.

Cafe’yi Perşembe günü itibari ile kapattım.
Artık dışarıda yeni bir mekan açmayı düşünüyorum.
Önümüzdeki günlerde önce cafeyle ilgili yapılması gerekli son muhasebesel işlemler var onları bitireceğim. Bu arada cafedeki tüm eşyalar eve geldiği için evi yeniden düzenlemem gerekiyor ki bu konu beni oldukça sıkıyor, evin her yerinde esyalar var, çok işim var çok:)

Umarım gönlüme göre bir yer açabilirim, hayırlısı ile..

Cafe den gelen gıdaları yavaş yavaş tüketmem gerekiyor, ben de hemen paketler içinde mutfağın ortasında duran kedili biküvilerden bir şeyler yapmaya karar verdim.
Profiterolü ailecek çok seviyoruz. Bu sebeple kedidili bisküvileri profiterol kreması ve çikolata sosu ile birleştirdim. Hem beni çok yormayan fazla vaktimi almayan bir tatlı oldu, hem de paketlerden 2 tanesini kullanmıs oldum🙂

Ama tatlı için bir isim bulamadım.
Siz nasıl isimlendirirseniz artık:)

Tadı mı ? Oldukça iyi, profiterolün kedidili olan versiyonu desem🙂

Malzemeler

2 paket Kedidili Bisküvi
1 paket hazır Çikolata Sos


Kreması için;

1 kg. süt
6 YK un
10 YK şeker
100 gr. Margarin
Vanilya

Yapılışı

  1. Kedidili bisküvileri süte batıralım ve büyük kare borcama bir kat dizelim.
  2. Krema malzemelerinin hepsini karıştırıp pişirelim, sıcakken bisküvilerin üzerine dökelim.
  3. Kremanın üstüne bir kat daha sütle ıslatılmış bisküvi dizelim.
  4. Diğer taraftan çikolata sosu tarifindeki gibi hazırlayalım.
  5. Soğumus olan kremalı bisküvilerin üzerine ince bir tabaka olarak sürelim.
  6. Kalan sosu serviste kullanmak üzere kaldıralım.

Tatlıyı mümkünse bir gece dolapta bekletelim, yok bizim gibi hemen yemek isterseniz de hiç düşünmeden alın servis yapın kendinize:) Servis yaparken, kestiginiz dilimin üzerine yeniden çikolata sos dökün böylece bol çikolata soslu tatlınız olmuş olur.

Hepinize afiyet olsun.

Figen Karavaş

 
17 Yorum

Yazan: Kasım 4, 2007 in Tatlılar

 

17 responses to “>TATLI

  1. bocuruk

    Kasım 4, 2007 at 6:43 pm

    >Figen’ciğim,Hayırlısı olsun tatlım. Herşey gönlünce ve dilediğinden de güzel olsun inşallah. Sen iyi şeyler hakeden gördüğüm en güçlü kadınlardan birisin. Başaracaksın inanıyorum. Keşke yardımım olabilseydi şu işlerinin çokluğunda. Yine de aklında olsun yapabileceğim bir şey olursa, seve seve. Yaptığın tatlıyı yeme gibi bir yardıma da hayır demem:)) Ellerine sağlık.Sevgilerimle…

     
  2. www.edasuner.com

    Kasım 4, 2007 at 9:43 pm

    >Kedidilinin tadı bana çocukluğumu anımsatır bunu denerim belki sağol canım

     
  3. konuşanpastalar

    Kasım 4, 2007 at 10:00 pm

    >merhabaöncelikle tarif cok kolay ve leziz elinize saglık,bir cafenin acılması ve kapatılması asamalarında gercekten zor zamanlar oluyor,marmariste bende yasamıştım,kolay gelsin ve hersey gönlünüzce ve cabuk olsunsevgiler

     
  4. konuşanpastalar

    Kasım 4, 2007 at 10:03 pm

    >merhabaleziz ve pratik tarif için sagolun.kesin denerim.bende bir cafe işletmiştim ve acılma ve kapanma olayları zor oluyor,kolaylıkla atlatmanız ve gönlünüze göre bir yer acmanızı dilerim.insan calıştırdıgı ortamın içinde aslında kendini buluyor.

     
  5. LaMa

    Kasım 5, 2007 at 3:51 am

    >Guzel bir degerlendirme olmsu gercekten, eline sglik:)Insallah yeni isyerini kolaylikla acar, huzurla mutlulukla isletirsin,sevgiler

     
  6. yemekvebiz

    Kasım 5, 2007 at 5:43 am

    >Elvan cım,Canm sağolasın yanımda oldugunu biliyorum ilk ihtiyacta ararım seni biliyorsun.Ama tatlı yemek için yardımına da evet derim benim onumden alında tatlıları:))Eda cım hosgeldin:)Cocukluğumuz ne guzeld, hiç bir sey eskisi gibi değil artık değil mi?Konusanpastalar; hosgeldiniz.Cafe kapatmak acmaktan daha zor gibi neredeyse, daha cok emek ve daha fazla maliyet neredeyse:) İnşallah biter bu işler ve yeni sayfalar acılır, hepimizin gonlundeki hayeller gerceklessin insallah diyorum..Lama cım teşekkür ederim sağolasın.İnsallah canım bir gun yine buradan işte actım diye seslenecegim:)hepinize teşekkür ederim sağolun arkadaslar…Figen Karavas

     
  7. kizilciksurubu

    Kasım 5, 2007 at 12:46 pm

    >Merhaba,cok güzel bir görüntüsü olan tatli olmus,ellerinize saglik.

     
  8. yaren

    Kasım 5, 2007 at 1:23 pm

    >Cok stres de oldugunu tahmin edebiliyorum.Insal. gönlünce hersey yolunda gider.Tatlinda cok lezzetliye benziyor,ellerine saglik.

     
  9. Mutfak Robotu

    Kasım 5, 2007 at 2:09 pm

    >eee hani ben o cafeye gelecektim ? Daha ben gelemeden kapattiniz ! :)Hayırlı olsun. Benim de bir cafe tecrubem var gecmişte. Çok keyifli bir iş, bir kere bulşatı mı kolay kolay akıldan çıkmaz. İnşallah istediğin gibi bir yer olur. Yeni yerinin haberini vermeyi unutma sakın !

     
  10. hanimiş

    Kasım 5, 2007 at 7:00 pm

    >Cafe’ninkapanmasi ve yeni projelerin icin daha once yazma firsatim olmamisti.. Umarim hersey gonlunce olur Figen. Selamlar

     
  11. Baharcicegi

    Kasım 5, 2007 at 10:31 pm

    >Bu tarife benzer bende yapmistim,hem hazilmamasi kola oluyor hemde biraz tiramisu tadini andiriyor. Cafenin birini kapatip yenisini acmak kolay degil,size kolaliklar dilerim,hayalinizdeki cafeyi acnaniz dilegiyle

     
  12. Neş'e

    Kasım 8, 2007 at 8:27 am

    >Merhaba Figen,senin tatlı da feci tehlikeli görünüyor :)) o aktı akacak gibi görünen çikolata beni maffetti, ellerine sağlık. Bu arada, iş içinde hayırlı olsun diyorum.

     
  13. şule

    Kasım 8, 2007 at 8:44 am

    >Figencim uzun zamandır yazamamıştım sana, umarım kafenin kapanmasıyla birlikte çok daha güzel bir sürece girersin. herşey gönlünce olsun. bu arada tatlın da harika görünüyor. sabah sabah yutkunmadım desem yalan olur🙂 ellerine sağlık.

     
  14. yemekvebiz

    Kasım 10, 2007 at 8:58 am

    >Kızılcıkşurubu; teşekkür ederim sağolun:)Yaren cim teşekkür ederim canım, stres hala devam ediyor:)mutfakrobotum:) valal bekledim bekledim gelmedin, ben de kapatayım dedim:)) İnsallah bir baska yerde gelirsin canım. Haber verecegim mutlaka yeter ki gonlume gore yerim olsun.Işıl’cım cok sağol canım.Baharçiçeği; Hosgeldiniz. Teşekkür ederim gercekten zor gecisler bunlar.Neş’e cim, gelseydin sana da bir dilim ikram etseydim:)Şule’cim yeniden hosgeldin:)Uzun zaman oldu gorusmeyeli, İzmir’e gelirseniz bekleirm.Arkadaslar hepinize cok teşekkür ederim, hepinize sevgilerimi gondeeriyorum.Figen Karavas

     
  15. Kevser

    Kasım 12, 2007 at 12:05 am

    >Merhaba canim, cafeniz icin üzüldüm, herseyin hayirlisi olsun diyelim. Tatli harika görünüyor, ellerine saglik. Bence muz ilavesi de cok güzel yakisirdi bu tatlin icine, yine de sen bilirsin. Selam ve sevgilerimle..

     
  16. yemekvebiz

    Kasım 12, 2007 at 5:50 am

    >Kevser cim,Kesinlikle muz cok yakışır.Ancak ben ilk yaparken amacım profiterol tadını kolay yoldan yakalamaktı:)Bu sebeple kullanmadım, ancak yemekbiz mail grubumdan ozelime gelen yorumlarda herkes muz kullanmak istemis:)Ama bu hafta dayanamayacagım profiterol yapacagım diyeti es gecip:)sevgilerimle,Figen Karavas

     
  17. diLék

    Kasım 17, 2007 at 6:19 pm

    >tatlıöyle pratik ve öyle güzel görünüyor ki… bi tatlı canavarı olarak ağzım sulanmadı desem yalan olur ((:

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: