RSS

>Mısır Unlu Hamur Kızartmaları

21 Kas

>

Sanırım yavaş yavaş evde kalmaya alışıp bunu avantaja dönüştürmeye başladım, zira 4 gündür sabahları önce yürüyüş sonra aletli egzersiz yapmaya başladım. Toplam 1 saatimi alıyor şimdilik. Sonra evime gelip diyet kahvaltımı yapıyorum.
En azından evde geçireceğim bu zamanı yararlı kullanayım istiyorum ki yürüyüşe başladığımdan beri nasıl rahatladığımı anlatamam. Evet, ilk günler çok ağrılı geçiyor, ancak yılmak yok:)

Bu tatlıyı Salı günü yaptım.
Bana 3 aydır yaptığım diyetimi bozduran ikinci tatlıdır efendim:)
İlki malum geçtiğimiz bayramda yediğim ev baklavamız.
Bu tatlıyı Salı günü yaptım. Kızartma ve üstüne şuruplu bir tatlı olmasına rağmen son derece hafif geldi bana ve nasıl beğendiğimi anlatamam.
Bu ölçülerden 3 kişilik bir aile için fazla çıkıyor, isterseniz yarı ölçü yapın derim.

Ben tariflerde “gr.” Ölçüleri daha çok seviyorum daha net oluyor.
Bu sebeple tarifi yaparken hem kendim hem de sizler için bardak ölçülerini “gr.” Olarak ta tarttım siz nasıl isterseniz o şekilde ölçerek yapın.

Tarif Kasım ayı Lezzet Dergisine ait.

Mısır Unlu Hamur Kızartmaları

Malzemeler
• 1,5 Su bardağı un = 205 gr.
• Yarım su bardağı mısır unu = 50 gr.
• 2 çorba kaşığı pirinç unu = 40 gr.
• 100 gr. Tereyağı
• 1çorba kaşığı toz şeker
• 6 adet yumurta
• 1 paket vanilya
• 1,5 su bardağı su
• Kızartmak için yağ- üstü için pudraşekeri

Şurup İçin;
• 4 su bardağı şeker
• 6 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı
• Önce şurup için su ve şekeri kaynatalım, limon suyunu ekleyip ocaktan alalım.
• Mısır unu, un, vanilya ve pirinç ununu bir kaba eleyin. Şeker ve bir tutam tuz ilave edip harmanlayın.
• Tereyağını tencerede eritin.1,5 bardak suyu ekleyip kaynatın
• Unlu karışımı ilave edip 10 dk. Kavurun
• Ocaktan alın, ılınınca yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın
• Hamuru bir sıkma tabancasına ya da sıkma torbasına koyun, varsa tulumba tatlısı ucu takın veya başkaca geniş ağızlı uç da olabilir.
• Yağı kızdırın ve hamuru uzun şekillerde tencereye sıkın.
• Hamurlar kızarınca sıcakken hemen şurubun içine atın 5 dk. Kadar bekletip alın
• Üstüne pudraşekeri serpip servis yapın

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
11 Yorum

Yazan: Kasım 21, 2007 in Tatlılar

 

11 responses to “>Mısır Unlu Hamur Kızartmaları

  1. yaren

    Kasım 22, 2007 at 4:55 pm

    >Harika görünüyor.Evde misir un vardi,bu güzel tarifle degerlendircem insa.Ellerine saglik.

     
  2. yemekvebiz

    Kasım 22, 2007 at 9:31 pm

    >Figen’cim,ellerine saglik cok guzel gorunuyor bu tatli, ben artik vakitsizlikten hic ozel birseyler yapamiyorum, iyi ki sen varsin, blog sayende yenileniyor surekli.Bu tatliyi vakit bulunca deneyecegim, tatliya hayir denilmiyor bizim evde. Opuyorum seni canim.Zeynep

     
  3. kizilciksurubu

    Kasım 26, 2007 at 4:21 pm

    >Cok güzel bir tatli olmus,mutlaka deneyecegim.Ellerinize saglik.

     
  4. bocuruk

    Kasım 27, 2007 at 1:15 pm

    >Figen’ciğim,Geçen hafta cuma akşamı yaptım. Tadı çok güzeldi ama benimkiler şuruba atar atmaz yumuşadı. Bol yağda mı kızartmak lazım lokma gibi? Şurup ılıkken kızartır kızartmaz attım içine ama bir yerde hata yaptım:( Kaç gün hayalledim bunları bilsen…Fotoğrafta bile o kadar güzeller ki. Ellerine sağlık.Sevgilerimle…

     
  5. yemekvebiz

    Kasım 28, 2007 at 6:17 am

    >yaren’cim; ne yaptın denedin mi tarifi🙂 Umarım begenirsiniz..Zeynep’cim:) sen gel ben sana İzmir de yaparım şeker:)kızılcıksurubu; teşekkür ederim sağolasın,Bocurukum Elvan ım:) Bol yag gerekiyor evet, ancak kızartma suresi cok yumusak ya da yumusak olmasına sebep oluyorZaten tatlı eskiden sokaklarda satılan o tatlılar gigi kıtır ve sert olmuyor bunu yazmıstım yemek grubunda da , eger oyle bekliyorsan değil tatlım. Ancak biraz daha fazla kızartırsan ve 10 dk. değilde ilk 2-3 dakikada alırsan suruptan cok daha guzeloluyor kıtır kıtır ben yaparken hep denedim, az kızarttım atıım suruba, daha cokkızarttım attım suruba, surupta az beklettim cok beklettim hatta hiç atmadıgım 4adet vardı onları da oyle pudra sekeri ile sadece denedim vs.:)) Yani ben de yaparken denemeelr yaptım ve ben en cok kızarmıs ve az surupta kalmısı cok sevdim.Ama ne olursa olsun tadı cok guzel ve cok hafif, kızartma oldugu halde.senin de ellerine saglık hayatım.Tum yorumlar için teşekkür ederim.Figen KaravasTatlı suruba girince yumusuyor ama cok tutarsan daha cok yumusuyor, ben

     
  6. Ceylan

    Kasım 28, 2007 at 6:29 pm

    >Ben bu tarifi grupta göreli beri hayalini kuruyorum! Çocukken babam eve tulumba tatlısı getirirdi. Taze oldu mu nasıl da tarif ettiğin gibi dışı incecik çıtır, içi yumuşacık ve sulu sulu olurdu ! Hemen tarifi arşive kopyaladım, yapar-yapmaz haber vereceğim sonucu. Sevgiler !

     
  7. Yemek Tarifleri

    Kasım 29, 2007 at 2:27 pm

    >Tesekkurler bu guzel tarif icin. Yine her zamanki gibi harika, eline saglik.Benim de yemek sitem var adresi: http://yemektarifleriizle.blogspot.com/Acemiyim ama herkesi beklerim.Iyi gunler…

     
  8. tata

    Aralık 2, 2007 at 12:43 pm

    >Sevgili Figen, tatli harika görünüyor. Buna benzer bir tatli da Ispanya’da var galiba. Onlar surupsuzdu sanirim, sadece pudra sekeri vardi üzerinde, fakat icindeki malzemeleri bilemiyecegim. Sadece resmi görünce onlar aklima geldi.Mutlaka suruplusu da güzeldir, diyeti bozmaya deger yani.Sevgiler

     
  9. seli

    Aralık 4, 2007 at 2:29 pm

    >merhabalar.sitemde bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyorum adı sütlaç tarifleri herkes kendi atrzında yapmıs oldugu sütlaçların fotograflarını bana gönderecek ve kendi sitesinde tarifi yayınlayacak.tarifi yapmak isteyen birisi böylece degisik tarzlarda hazırlanmıs tariften hangisini yapacagına karar verecek.umarım katılırsınız.20 aralıkta sona erecek

     
  10. cafe gusto

    Aralık 5, 2007 at 8:40 pm

    >Figenciğim darısı benim başıma bende rejim yapsamda sporsuz olmuyor.Ve bütün gün oturarak çalışıyorum.Ne yapacağım bu kiloları bilemiyorum.Sana kolay gelsin.sevgiler…

     
  11. sedo666

    Mart 25, 2008 at 3:02 pm

    >really good blog thanks kizartmalar

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: