RSS

>Bloglardan denemeler

10 Oca

>Anna’nın Kurabiyeleri




Bu tarifi Mine’ciğim yayınladıgından beri yapılacaklarımın listesindeydi.Ancak bugune kadar sıra gelmemiş olsa gerek ki dün birden hadi yapayım dedim.

Cok guzel bir tarif tahmin ettiğim gibi. Mine’nin tariflerinin ne kadar güvenilir olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben de tam 39 adet orta boy kurabiye çıktı 1 ölçüden.
Ben hamuru yoğurdum ve dolaba koydum, o sırada oğlum ve esşim eve erken geldiler. Derken kurabiyeyi yapamadım. Gece saat 21.00 de dolaptan çıkardım ama hamur iyice donmuştu:) Fakat oğluşumun da yardımları ile küçük parçaları alıp elimizde yumuşattık.Oğlumun burada bana çok faydası oldu inanın, üstelik onunda küçük motor kasları iyice çalışmış oldu, çocuklu annelere bilgi olsun:)

Tarife ve o güzel sunuma buradan ulaşabilirsiniz.
Ben her zamanki gibi dayanamayıp kurabiyeler henuz tam soğumamışken kakao serptim duramadım yerimde ve kakao doğal olarak eriyor.Neyse ben yine de bu şekli ile fotoğrafladım.
Ve üstüne çikolata ile süsleme yapmadım.

Ben tarifi buraya da aynen Mine’nin kaleminden aktarıyorum…

-50gr. ceviz içi (çekilmis)
– 200gr. tereyağ/margarin
– 100gr. pudra şekeri
– 50gr. bitter çikolata (rendelenmis)
– 1 yumurta sarısı
– 1 çorba kaşığı konyak, rom veya süt
– 1 corba kaşığı kakao
– 300gr. un-

Süslemek için:
1 çorba kaşığı kakao ve 50gr. bitter çikolata

1- Yağ ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarısı, süt, 1 çorba kaşığı kakao, ceviz ve rendelenmiş çikolatayi ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar, un ekleyerek yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp, 30 dakika buzdolabında bekletin.
2- Fırını 160° C’ye ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar parçalar koparıp, 4-5 cm’lik çubuklar yapın. Aralarında 2′şer cm. kalacak şekilde tepsiye dizin. 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside 4-5 dakika bekletin. Telin üzerine aktararak sogutun.
3- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerine 1 çorba kaşığı kakao serpin. 50 gr. çikolatayı eritin. Sıkma torbasiyla (ben pişirme kağıdından ufacık bir külah yapıp, onu kullanıyorum) kurabiyelerin üzerine ince, dalgalı çizgiler yapın.

Mozaik Pasta

Bu tarifte Zeynep’ciğime ait.
Oğlum geçen akşam TV de çocuk programında Mozaik Pasta yapan çocukları gördü ve hemen “annecim bizde yapalım “ dedi.Zaten çoğu kurabiye kek vs. beraber yapıyoruz oğluşumla:)
O anda evde bisküvi kalmamıştı ve dün gidip aldık bisküvilerimizi.Hemen Zeynebin tarifini yaptık.

Torpil yapmıyorum emin olun:)
Bu tarifi yaptım çünkü içinde çiğ yumurta olmadan yapılıyor ve deneyen herkesten tam not alan bir tarif bu. Zeynebe teşekkür ederim yumurta olmayan bir tarif verdiği için. Zira çiğ yumurtayı yemenin hele de çocukların yemesinin zararlarını artık bilmeyen yoktur sanırım.

Tarifin aslı fazla uzakta değil burada efendim:)

Sevgiler,
Figen Karavaş

 
9 Yorum

Yazan: Ocak 10, 2008 in Blog'lardan Denemeler

 

9 responses to “>Bloglardan denemeler

  1. Sibel

    Ocak 10, 2008 at 10:53 am

    >Nefis olmuşlar Figenciğim! Oğluşunun ve senin ellerinize sağlık:) Ben de kesinlikle çiğ yumurta koymam mozaiğe. Kurabiyelerini de elimi uzatıp almak istedim. Tariflerini gözüm kapalı yaptığım birkaç kişiden biri de Mineciğimdir zaten.Sevgilerimle..

     
  2. Almula

    Ocak 10, 2008 at 1:02 pm

    >Sevgili Figen ellerine sağlık İki tarifde çok güzel bende mozaik pastayı çiğ yumurtadan dolayı pek yapmam bu tarif çok iyi oldu. Evet canım bende İzmirdeyim bir gün birleştirelim grupları ne iyi olur:)Sevgilerimle…

     
  3. Zehra

    Ocak 10, 2008 at 4:17 pm

    >Merhaba Figen,Mozaik Pasta vazgecemediğim klasiklerdendir benim içinö ama kurabiyelerin de harika görünüyorlar.Ellerine sağlıkSevgilerzehra

     
  4. Arzuuu

    Ocak 12, 2008 at 8:06 pm

    >Merhabalar!Anna’nın Kurabiyeleri’ne gelen 200 gram margarin/tereyag yumusak mi olacak yoksa eritilecek mi?

     
  5. yemekvebiz

    Ocak 12, 2008 at 8:45 pm

    >Sibel’ciğim,İnşallah bir gun gorusecegiz ve kurabiyeleri birlikte yiyecegiz:)Almula teşekkür ederim, bulusalım bir gun , mailleşelim derim:)Zehra, teşekkür ederim sağolasın.Arzu hosgeldin.Ben oda ısısında kullandım tereyağını.Denerseniz yorumunuzu bekleirm. Çok guzel bir tarif emin olun.sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  6. Alev

    Ocak 13, 2008 at 3:02 am

    >Fıgen cımMozaık pastaya bayılırım. Bendeki tariflerde yumurta kullanıldığı için artık yapmıyordum ve çok özlemiştim. Zeynep’in ve senin ellerinize saglık. Sevgiler

     
  7. sevimin sayfasi

    Ocak 13, 2008 at 2:05 pm

    >iki tarifde cok güzelben kurabiye canavari olara kurabiyelere bayildimellerine saglik

     
  8. bocuruk

    Ocak 14, 2008 at 11:56 am

    >Figen’ciğim,Kurabiyeler çok hoşuma gitti. Zeynep’in mozaik tarifini zaten biliyordum. O da çok güzel. İkinizin de ellerine sağlık. Kurabiyeleri hemen denemek istedim. Ama kolesterol değerlerim çok yüksek çıktığı için katı yağlar yasak. Biraz düşüreyim de değerleri yapacağım hemen. Yap sen yeme çocuklar yesin dersen ben duramam ki:(Sevgilerimle…

     
  9. Anonymous

    Nisan 22, 2010 at 7:48 pm

    >NEFİS GÖRÜNÜYOR

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: