RSS

14 Oca

>Patatesli Kabaklı Mücver

Merhaba,
Bugün evdeyim ve hem temizlik yapıyorum hem de günlük yemek işlerimi.
Geçen haftadan 2 adet kabak kalmıştı buzdolabında. Ben o kabakları salata yapmayı planlarken:) sevgili eşim mücver istedi. E hal böyle olunca mücver olurverdi kabaklar:)

Sayfaya Mücver tarifi koymadığımı farkettim hazır sıcak sıcak yapmışken hemen yazayım istedim zira hemen yazmazsam diger bekleyen tariflerim gibi yayınlanmayı bekleyecek.

Ben mücvere kuru soğan koyuyorum, o kurusoğanın tadı mücvere bence çok yakışıyor.

Buyrun efendim tarifimiz…


Malzemeler

• 2 adet kabak
• 1 adet patates
• Yarım çay bardağı süt
• Yarım su bardağı kaşar peyniri ( ya da ne varsa )
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet yumurta
• 6 yemek kaşığı un
• 1 demet maydanoz – 1 demet dereotu
• 1 çay kaşığı karbonat / ya da yarım paket kabartma tozu
• Tuz, karabiber

Yapılışı
1. Kabakları ve patatesi rendeleyelim, rendelenmiş malzemeyi suyunun gitmesi için avuç içimizle sıkalım.
2. Kuru soğanı rendeleyelim, kaşar peynirini rendeleyelim, maydanoz ve dereotunu da kıyalım.
3. Tüm malzemeyi karıştıralım. Tuzunu karabiberini ayarlayalım.
4. Kızgın yağda kızartalım ve kızaran mücverleri süzgülü bir kaba ya da havlu kağıt serilmiş bir kaba alalım fazla yağlarını almış olalım.

Not: Un oranı, yumurtalarınızın büyüklüğüne göre değişebilir artı ay da eksi yapabilirsiniz. Burada önemli olan malzemenin özleşmesi ve tavaya koyduğunuzda dağılmayacak kıvamda olması. Ama unu hiçbir zaman harcı sert yapacak kadar koymayın, mücverin özelliği gider.

Afiyet Olsun,
Figen Karavaş

 
13 Yorum

Yazan: Ocak 14, 2008 in Mezeler, Sebze Yemekleri

 

13 responses to “

  1. www.edasuner.com

    Ocak 14, 2008 at 3:06 pm

    >Sağlıklı bir tarif sağol canım deneneceklere not alındı şeker

     
  2. sevimin sayfasi

    Ocak 14, 2008 at 6:55 pm

    >cok lezzetli olmusellerine saglikmücvere bayilirim

     
  3. Almula

    Ocak 15, 2008 at 12:02 pm

    >Ellerine sağlık Nefis görünüyor.Sevgilerimle…

     
  4. Yaren

    Ocak 15, 2008 at 1:17 pm

    >Ellerine saglik canim cok nefis görünüyor,afiyetler olsun.

     
  5. gülizar

    Ocak 17, 2008 at 1:11 pm

    >ellerine sağlık.gerçekten soğan mücvere yakışır.

     
  6. Damak Tadı

    Ocak 18, 2008 at 2:08 pm

    >Çok nefis görünüyor Fiğen’ciğim,ellerine sağlık..Paylaşmış olduğun tariflerin hepsi çok farklı ve tadılmaya değerler..Gönlüne sağlık canım arkadaşım..Sevgilerle

     
  7. bocuruk

    Ocak 18, 2008 at 2:22 pm

    >Figen’im,Ben de kurusoğanın tadını mücvere çok yakıştırıyorum. Ne kadar da güzel fotoğraflamışsın. Ellerine sağlık canım benim. Böyle güzel mamalar yapıp rejime devam edebildiğin için de ayrıca kutluyorum seni. Hem de rejime falan ihtiyacın yokken:) Ama doğru yapıyorsun yine de. Çünkü yıllarla birlikte kilo da farketmeden artıyor. Ve sağlıksızlığa yol açıyor. Kısacası en doğrusu senin yaptığın. Ye ye nereye kadar?Sevgilerimle…

     
  8. yemekvebiz

    Ocak 20, 2008 at 7:37 am

    >Eda cım canım teşekkür ederim,Sevim , ben de cok severim mücveri,Almula,teşekkür ederim,yaren cim,sağolasın canım.Gülizar, evet ben taze sogandansa kuru soğanı seviyorum mucverde.Teşekkür ederim,Gül’cüm canım, senin tarifleirn gibi degil ama naçizhane bildiklerimizi paylasıyoruz.Opüyorumm.Elvan’cım:)Valla az kaldı surda eski kiloma insallah cafe oncesi kşloma donecegşm, gercekten saglık için en basta dikkat etmeliyiz.Ve ye ye nereye kadar elbette:))Arkadaslar hepinize cok teşekkür ederim.sevgilerimle,Figen KAravaş

     
  9. ayselce

    Ocak 22, 2008 at 7:41 pm

    >Mücverler harika görünüyor.Ellerinize Saglik…Selamlar Aysel

     
  10. Anonymous

    Nisan 6, 2008 at 2:24 pm

    >ımmm, şeyyy :O çok müthiş görünüo lakin tarif eksik sanırım😦

     
  11. yemekvebiz

    Nisan 9, 2008 at 9:24 pm

    >İsimsiz misafir merhaba,Tarif eksik değil.Niçin eksik oldugunu dusundunuz acaba ?Sevgiler,Figen

     
  12. Anonymous

    Ağustos 7, 2010 at 2:14 pm

    >tarifi denedim ve muhtesem oldu….

     
  13. FİGEN KARAVAŞ

    Ağustos 7, 2010 at 2:54 pm

    >Adsız misafir merhaba,Ellerinize saglık afiyet olsun.Yorum bıraktgınız için teşekkür ederim,sevgilerimle,Figen Karavaş

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: