RSS

>Tahinli Piyaz

23 Oca

>

Merhaba,
Piyazı çok severim. Hele güzel bir sızma zeytinyağı ve bol soğanlı ise, yanında da Arnavut Ciğeri varsa değmeyin keyfe…


Tahinli Piyazı Yılbaşından sonraki hafta yemeğe gelen arkadaşlarım için yapmıştım. O geceden başka tariflerim de var yayınlanacak onlarda sonraki günlerde inşallah.

Tahinli Piyaz aslında “Antalya Piyazı” diye geçiyor. Fakat ben içine yumurta koymuyorum yumurtalı halini sevemedim bu sebeple yumurtasız tarifini veriyorum. Ve ben ölçüleri kendi damak zevkime gore ayarlıyorum açıkçası. Malzemeleri koyarken tadına bakıyorum tamam dediğim vakit ekleme yapmıyorum.
Buraya yazacağım için bu kez ölçülü yapmaya gayret ettim ve benim yaptığım ölçüleri yazdım aşağıya.

Pul biber çok yakışıyor ancak o gece hem eşimin hem de gelen misafirimizin pul biber yemesi yasak olduğu için kullanmadım ve biz kırmızı soğanı çok severiz bu yüzden kırmızı soğan kullandım.Siz arzu ederseniz taze soğan kullanabilirsiniz ki öyle de çok güzel olur.

Fotoğraf çok kötü çıktı biliyorum ama o gece acele ile bunu çekebilmişim ışık çok kötüydü..


Tahinli Piyaz


malzemeler;
• 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
• 2 çay bardağı tahin
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 limonun suyu
• 3 diş sarmısak
• Kuru soğan
• Tuz ,pul biber
• 2 tatlı kaşığı kimyon
• Zeytinyağı

yapılışı;
1. Tuzlu su içinde fasulyeleri iyice haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzdürün. Fasulyelerin 3 yemek kaşığını daha sonra kullanmak üzere ayırın.

2. Diğer tarafta bir kap içinde zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, kimyon, tuz ve tahini ekleyip, iyice karıştırın. 3 yemek kaşığı ayırdığımız fasulyeyi çatalla iyice ezin ve malzemelerle birlikte karıştırın.

3. Fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine piyazlık kestiğiniz kuru soğanı serpin.

4. Hazırladığınız sosu fasulyelerin üzerine dökün. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.

5. Üstünü kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun,
Figen Karavaş

 
14 Yorum

Yazan: Ocak 23, 2008 in Mezeler

 

14 responses to “>Tahinli Piyaz

  1. sarımutfak

    Ocak 23, 2008 at 9:02 am

    >slmtahinli piyaz hiç yemedim ilginç ve güzel.ellerine sağlık canımsevgiylekal

     
  2. bocuruk

    Ocak 23, 2008 at 9:59 am

    >Figen’ciğim,Miniğim dün akşam mücver istedi benden. Her zaman gözkararı bir tarifim var tabii ki benim de. Ama geçen yazındaki mücverlerin o kadar güzel görünüyorlardı ki şimdi geldim tarifi yazdım. Gitmeden önce tahinli piyazını da tekrar okudum. Piyazı çok severim zaten. Ellerine sağlık canım benim:)Sevgilerimle…

     
  3. Damak Tadı

    Ocak 23, 2008 at 3:42 pm

    >Çok nefis görünüyor fiğen’ciğim..Ellerine sağlık..Sevgilerimi gönderiyorum..

     
  4. Cafe Gusto

    Ocak 23, 2008 at 4:35 pm

    >Figenciğim seni ihmal etmişim.Yeni yıl pastandan bugüne yine güzel lezzetler hazırlamışsın.Ellerine sağlık.sevgiler…

     
  5. ERDIL

    Ocak 24, 2008 at 10:14 am

    >Bu kadar olur; tam yaptigin tarife göre piyazi hazirlamak icin mutfaga gidiyordum.Ben o ezdigin üc kasik fasulyenin yerine cevizi ezip koyuyorum.Valla her gün arnavut cigeri olsa hayir demem.Ellerine saglik.Biraz sonra ellerime saglik deyicegim.Not : Bunun ustasi Antalya’da Cinaraltinda Saray sinemasinin tam karsisinda ufak bir piyazci yapardi.”Piyazci Sami!Sevgi saygilar.

     
  6. yemekbahane

    Ocak 24, 2008 at 2:39 pm

    >Off ciğer dedin beni zaten bitirdin.Eline sağlıkSevgilerMüge

     
  7. Yaren

    Ocak 24, 2008 at 8:42 pm

    >Ne güzel görünüyor,ellerine saglik canim.

     
  8. sevimin sayfasi

    Ocak 24, 2008 at 8:45 pm

    >cok nefis görünüyor ellerine saglik

     
  9. GULENAY

    Ocak 25, 2008 at 2:54 am

    >Figen’im,Kim sevmez bu tarifi dimi ya.Ellerine saglik sekercim.operim.

     
  10. Almula

    Ocak 25, 2008 at 2:49 pm

    >Ellerine sağlık figenciğim efis görünüyor piyazı çok severim ama tahinli hiç denemedim mutlaka deneyeceğim.Güzel bir hafta sonu dilerim canım.Sevgiler…

     
  11. Hasret

    Ocak 25, 2008 at 9:41 pm

    >Ellerine saglik canim, cok lezzetli görünüyor..

     
  12. Anonymous

    Şubat 21, 2008 at 2:59 pm

    >merhabalar…sitenizdeki tum tarifler harika…ellerinize saglık..kurufasulye nohut gibi kuru bakliyatı hasladıgımızda olusan saydam kabukların olmaması icin ne yapabiliriz bunun bi puf noktası var mı acaba..cevaplarsanız sevinirim. tskler

     
  13. yemekvebiz

    Şubat 21, 2008 at 9:10 pm

    >İsimsiz misafir hosgeldiniz,O kabukların cıkmaması için bir püf nokta bilmiyorum, ve aslında cıkmasını engelleyecek bir sey oldugunu da sanmıyorum ama yine de belki bir bilen arkadas vardır , yemek grubuma sorayım ben belki bilen cıkar.sevgileirmle,Figen Karavaş

     
  14. ramses49

    Mart 26, 2008 at 3:36 pm

    >Figen Hn.Piayaz soğansız olmaz.Başka bir sitede soğansız yapmışlar denedim.Güzel olmadı.Doğrusu herhalde senin tarifin.Eline sağlık.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: