RSS

>Elmali Kek ve Menekselerim

14 Mar

>Merhaba

Bahar kendini gostermeye basladi artik buralarda. Cemrelerin hepsi yerini aldi, hava, su ve toprak derken bitti. Iliman hava kendini gosterdi.
Bahar gelince pek cok bitki cicekleniyor. Bende cicekli bitkileri cok seviyorum. Calistigim isyerinin bahce bolumunde oyle cok cicek var ki, hergun bir cesit alip geliyorum eve.
Bu ara menekselere takilmis durumdayim. Cok hos oldular , bu sebeple elmali kekimi goruntuye alirken meneksemi de bu kareye yerlestirmek istedim.
Menekselerden bahsetmisken sevdigim bir dortlugude yazayim size.

Bizde bilirdik yâre giderken

Menekşe yollamasını

Ama arkadaşlar açtı

Yedik menekşe parasını.


Nazim Hikmet
**** **** **** **** ****

Birkac gun once gurupta neler pisirdigimizi paylasirken yazmistim elmali kek yaptim diye, Yemekbiz gurup dostlari tarifi yazarmisin diye sormuslar, bende bloga yazayim daha cok kisiye ulassin istedim. Gectigimiz gun oglen ise gidecektim. Sabah kalktim yemek yapmak icin mutfaga girdim. Yemek piserken Zipzip seviyor diye acma yapayim dedim. Hamuru yogurdum.
O sirada tv’de bir kanalda Amerika’da yasarken takip ettigim Martha Stewart programi basladi.
Bu sizinle paylasacagim elmali kek tarifini verdi.
Saydigi malzemeler evde vardi, nasilsa firin yanacak ise gitmeden keki de hazirlayim dedim.
Leziz guzel bir kek oldu, umarim sizlerde seversiniz.

Malzemeler
4 yumurta
2 su bardagi tozseker
150 gr tereyag
1 paket vanilya
4 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
2 adet elma rendesi
1 tatli kasik tarcin
3/4 su bardagi kirilmis ceviz ici

Hazirlanisi

Yumurtalari ve sekeri 5 dk sure ile cirpin.
Erimis tereyag ile vanilyayi ilave edin.
Elenmis un, tarcin ve kabartma tozunu ekleyin.
Birlikte cirpin hepsini.
Sonra rendelenmis elma ile cevizleri karisima dahil edin.
Karistirin.
Yaglanmis kalibiniza dokup 170 C ‘de 45 dk pisirin.
Iliyinca servisi yapin.
Afiyet olsun.

Zeynep Tore

 
6 Yorum

Yazan: Mart 14, 2008 in Kekler

 

6 responses to “>Elmali Kek ve Menekselerim

  1. Defne

    Mart 14, 2008 at 9:29 am

    >Peki şimdi bu, benim gibi blogunda bile geçen sene aldığı menekşelerin açmamasından yakınan birine yapılır mı? :DŞaka bir yana ben de dört gözle bekliyorum menekşelerimin açmasını. Çok güzeller. Elma benim için vazgeçilmez bir meyve, hatta meyveler arasında baştacım diyebilirim. Keki de nefis olur bilirim. Ellerine sağlık!Sevgilerimle.

     
  2. kizilciksurubu

    Mart 14, 2008 at 11:08 pm

    >Cok sahane görünüyor,ellerinize saglik.sevgiler.

     
  3. elif

    Mart 17, 2008 at 8:47 am

    >merhababenyeniyim blog dünyasındabenide yorumsuz bırakmazsanız çok mutlu olcam.eğer yourmlar…..takıp edenler yoksa blog yazmanın hiçbi tadı olmuyo. lutfen beni destekleyin

     
  4. bocuruk

    Mart 18, 2008 at 1:36 pm

    >Ne kadar nazik ve nazlı bir çiçektir menekşe. Elmalı kek zaten harika. Ellerine sağlık Zeynep.Sevgilerimle…

     
  5. cilek-marzipan

    Mart 18, 2008 at 6:54 pm

    >Bende bugunlerde degisik kekler arıyordum, cok guzel gozukuyor, en kısa zamanda deneyeceğim.. Menekşe de ayrı bir güzel, annem çok sever menekşeleri, çocukluğum hep menekşe dolu geçti.. SevgilerEzgi

     
  6. kizilciksurubu

    Mart 19, 2008 at 12:56 pm

    >Hayirli kandiller.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: