RSS

>DEPO’dan – Profiterol

15 Haz

>

Öncelikle bugün Sınava giren tüm öğrencilerin sınav sonuçlarının bekledikleri gibi olmasını diliyorum.

Ve en önemlisi de vatanımıza, milletimize hayırlı öğrenciler olabilmelerini temenni ediyorum. Ülkemizin değerlerine sahip çıkacak gençler olmalarını…

******

Depodan bir tarif daha…

Bu resmi ise sanırım 2007 Kasım ayında çekmiştim.

Profiterole bayılırım, öyle ki oğlum henüz 1 haftalık iken evde yalnızken çok canım istedi diye kalkıp profiterol yapmış biriyim:) Bir yandan oğlumu emzirip diğer yandan gidip tatlı yapardım:)

Bunca senedir yaparım yayınlamak bugüneymiş üstelikte DEPO tarifi olarak!…

Bu tariften orta boy olarak yaklaşık 40 adet profiterol çıkıyor.

Profiterol yapmak esasen çok kolay, bir iki püf noktası var bunları bilip uygularsanız topçuklarınız fırından çıkınca sönmez. Bu püf noktalarını tarif içinde verdim..

Ben sos olarak hazır Dr.Oetker’ in Çikolata Sosunu kullanıyorum.

Hamuru için malzemeler

• 1 SB un

• 1 SB su

• 5 yumurta

• Yarım paket margarin (katı olacak)

Kreması için

• 1 kg. süt

• 6 YK un

• 10 YK şeker

• 100 gr. Margarin

• Vanilya

Hazır Çikolata sosu 2 paket ( üzerindeki tarife göre hazırlanacak )

Profiterol toplarının yapılışı;

1. Suyu kaynatın

2. Margarini ilave edin, margarin eriyince içine unu ilave edin ve ocağın altını kısıp bir çırpıcı ile karıştırın

3. Karışım soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırın. Burada en önemli püf budur zaten. Yumurtayı kırıp iyice karıştırın sonra diğer yumurtayı kırın ve bu işlemi yumurtalar bitene dek bu şekilde yapın.

4. Oluşan harcı tatlı kaşığı ile yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.

5. 200 derece fırına verin, yaklaşık 12–14 dk. Kadar pişirin.

6. Pişince fırını kapatın ancak fırın kapağını açmayın. Bu da 2. ve en önemli püf noktasıdır. Fırın kapağını hemen acarsanız kabaran profiterol toplarınız hemen sönecektir.

Kremanın yapılışı;

• Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.

• Ocağın altını kapatıp margarini ilave edin ve çırpıcı ile karıştırarak margarini eritin en son vanilyayı ekleyin.

7. Daha sonra tepsiyi fırından alın ve soğuyan profiterol

toplarını alt kısımlarından delip kremayı topların içine sıkın

8. Doldurduğunuz topları ayrı bir servis kâsesine alın üzerine hazırlamış olduğunuz çikolata sostan azıcık gezdirin. Sunum esnasında şık olması için.

9. Servis tabaklarına koyduğunuzda üzerlerine bolca çikolata sosu döküp ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Figen Karavaş

 
8 Yorum

Yazan: Haziran 15, 2008 in Tatlılar

 

8 responses to “>DEPO’dan – Profiterol

  1. Hülya

    Haziran 16, 2008 at 3:45 pm

    >Çok güzel olmuş profiteroller .Biraz zahmetli bir tarif Bebekle …bravoAnnem eskiden çok sık yapardı.Sevgiler

     
  2. zarpandit_gokche

    Haziran 19, 2008 at 12:15 pm

    >ay ya canım çekti şöyle bolçikolata soslu ve ustunde antep fıstıkları serpilmişvalla catal bile kullanmam bulursammm

     
  3. yemekvebiz

    Haziran 19, 2008 at 5:46 pm

    >Hülya teşekkür ederim, valal sorma cok severim bebekle bile yaptım:)Gökce merhaba,İzmir e gelirsen bekleirm yaparım sana.Sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  4. birdutmasali

    Temmuz 1, 2008 at 6:45 am

    >sevgili figenmargarinsiz denemedim bende yıllardır hiçç.acaba denemişliğiniz var mıı ?? ve sonuç nasıldır ?? tşkrlrrr NuNu

     
  5. yemekvebiz

    Temmuz 1, 2008 at 9:32 pm

    >Nunu merhaba:)Ben de margarinsiz hiç denemedim, ama margarin olmadan olacagını sanmıyorum, sıvı yag ile olmaz cunku bu sekli almaz o zaman diye dusunuyorum…Kolay gelsin,sevgilerimleFigen

     
  6. canan köymen setol

    Ağustos 21, 2008 at 12:56 pm

    >merhabaaz önce denedim birazcık sıvı oldu mikserle çırptığım için olabilirmi ama yinede güzel olacağına inanıyorum.mozaik tarifinizi denedim çok güzel oldu sanırım şekeri tereğında eritiyoruz değilmi?bilgilerinizden yararlanıyorum. canan köymen setol

     
  7. pınar

    Eylül 16, 2009 at 11:07 am

    >merhaba merak edenler olmuş ben tereyağı ile denedim tarifi ama sonuç kötüydü un helvası görünümünde bir şey oldu, hamur olup toplanmadı anladımki olmıcak margarin alıp yaptım tabi hemen hamur şeklini aldı niye tutmuyor tereyağıyla acaba benim gibi margarin sevmeyenler ne yapacak

     
  8. Anonymous

    Eylül 18, 2009 at 10:34 am

    >daha önce yorum yazdım ama yayınlanmadı ben tereyağıyla denedim hamur toparlanmadı diye belirtmiştim merak edenlere duyurulur

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: