RSS

İrmik-Kedidili-Şanti

22 Ağu

İzmir hala çok sıcak!
Artık havalar serinlesin bol bol yağmur yağsın istiyorum!

Dün 30 kg. domatesten kış için hazırlık yaptım. Sabah erkenden başladım ki sıcaklara yakalanmadan bitsin. Şükür hepsi bitti. Allah sağlıkla yemeği nasip etsin diyorum.

2005 yılında Kış Hazırlıkları diye yazı yazmıştım yaptığım hazırlıklardan bazılarını paylaşmıştım sizinle. Bu bilgilere buradan ulaşabilirsiniz…

Geçtiğimiz hafta ise sıcaklardan tatlı olarak ne yapsam diye düşünüyordum.
Aynı zamanda da evde var olan ama kullanılmayan kedidili bisküviler de var, irmik var hala cafeden kalma. Ne yaparım derken aklıma aşağıda uydurma tatlı geldi.
Toz Kremşantiyi genelde kullanmıyorum eşime ve bana çok yağlı geliyor.
Ama pastacılıktan da şanti var elimde hadi onu da üstüne kullanayım biraz dedim.

Tabii bu malzemeleri çeşitlendirmek çok mümkün damak tadınıza ne uygunsa ekleme yapılabilir. Mesela ben ceviz koyacaktım lakin bitmiş! O gün fark ettim ve hemen alışveriş listesine yazıldı.
Seviyorsanız hindistancevizi de çok yakışır.

Dedim ya ne severseniz konulabilir meyve dâhil, ama ben meyveli sevmediğim için koymadım.
Malzemeler
• 2 paket kedidili
• 1 lt. süt
• 8 yemek kaşığı irmik
• 12 yemek kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı kakao
Üstü için;
• 200 gr. Toz şanti ve çırpmak için 200 ml süt

Yapılışı;
• Büyük kare borcamda yaptım ben, borcamın tabanına kedili bisküvilerini süte batırarak ıslatıp dizdim.

İrmik için;
• Sütü, irmiği, şekeri ve kakaoyu birlikte tencereye alalım
• Karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca 5 dk. daha pişirip koyulaşmasını sağlayalım, içine bir paket vanilya ekleyelim
• Pişen irmikli karışımı kedidili bisküvilerin üzerine dökelim
• Biraz soğuyunca Kremşantiyi soğuk sütle çırpalım ve son kat olarak irmiklerin üstüne yayalım.
• Dolapta soğuduktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun,
Figen Karavaş

 
16 Yorum

Yazan: Ağustos 22, 2008 in Tatlılar

 

16 responses to “İrmik-Kedidili-Şanti

  1. Damak Tadı

    Ağustos 26, 2008 at 10:29 am

    Çok şık ve nefis bir tatlı olmuş..)Yaz günleri için ideal bir tatlı olduğuna eminim..)Afiyetler olsun!

    Sevgiler..

     
  2. SelServis

    Ağustos 26, 2008 at 6:43 pm

    Hımm irmik tatlısının kakaolusunu ilk defa görüyorum . Çook zaman oldu yemeyeli şimdi görünce canım istedi. Birdahakine bende böyle deneyeyim ellerine sağlık.

    Sevgilerimle

     
  3. neslihan

    Ağustos 27, 2008 at 3:30 pm

    çok güzel görünüyor pasta, hem de hafif, ne güzel yenir:-)elinize sağlık. oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun.sevgiler…

     
  4. birdutmasali

    Ağustos 27, 2008 at 5:55 pm

    sevgili FİGEN.
    harika olmuşşş eline sağlık.
    bende kakaolu yapar üzerine vede içine çikolata eklerim. deniyebilirsiniz belki bir gün..
    vede dondurmayla enfes oluyor..
    svglrrr

     
  5. Hasret

    Ağustos 27, 2008 at 8:54 pm

    ellerine kollarina saglik figencim, misss gibi bir tatli olmus:)) kocaman sicacik sevgilerimle…

     
  6. yemekvebiz

    Ağustos 27, 2008 at 9:58 pm

    Gül cüğüm, canım cok teşekkür ederim,

    Selda cım evet kakaoluda çok guzel ve hafif oluyor dene.

    Sevgili Neslihan hosgeldin, teşekkür ederiz oğlusla birlikte:)

    birdutmasalı:) hımmmm içine çikolata hiç aklıma gelmedi.
    Oysaki ben bu tatlıyı uydurmuştum ama çikolata çok iyi fikir , bir sonraki sefer öyle deneme yaaprım halen evde kedidilil ve irmik var bitmedi:))

    Hasret hosgeldin:)
    Sıcacaık mesajın için teşekkür ederim.Benden de sıcak sevgiler…

    Sevgilerimle,
    Figen Karavaş

     
  7. birdilimdus

    Ağustos 29, 2008 at 12:33 pm

    Eeee süper bir tarif bu ne güzel ve şık servis yapılmış.Ellerine sağlık!!!

    Sevgiler,
    Evren

     
  8. yeşim

    Ağustos 30, 2008 at 7:32 am

    çok güzel görünüyor her zaman hafif ve pratik bir tad

    ellerine sağlık
    sevgiler

     
  9. nino

    Eylül 4, 2008 at 2:11 pm

    canim ne guzel ne sik ne lezzetli gorunuyor ellrine saglik

     
  10. FİGEN KARAVAŞ

    Eylül 4, 2008 at 3:49 pm

    Evren cim, Yeşim cim,Nihan cım,

    cok teşekkür ederim guzel sozlerinize.
    Arada boyle pratik tarifler iyi oluyor:)

    Sevgilerimle,
    Figen Karavaş

     
  11. pelin

    Eylül 7, 2008 at 4:50 pm

    Sunum enfes olmuş,ellerine sağlık…

     
  12. GULENAY

    Eylül 8, 2008 at 1:16 am

    Figen’cim meyveli tatlilari sevmedigini bu yaz pek bir tecrube ettim ben:)Ben tecrubeliyim bak seni agirlamaya bilmem gayri.Ciceginide yesinler tatlinin.Ellerine saglik cnm.

    Kis hazirliklarini insallah saglikla fiyetle yiyin.Operim sekercim.

     
  13. Asiye

    Eylül 8, 2008 at 11:19 pm

    Figen’ciğim, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Tatlı süper görünüyor.
    Oğluşuna sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ömür, yeni yaşında da bol kahkaha diliyorum. Yüzlerinden gülücükler hiç eksilmesin, çünkü gülmek çocuklara yakışıyor.

    Sevgilerimle..

     
  14. neseersoy

    Eylül 12, 2008 at 3:30 pm

    selam,
    blogunuzu peynirli meze ararken buldum , meze tarfinizde çok güzel.
    son yazınız hangisi diye bakarken en çok sevdiğim irmik tatlısını gördüm , çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
    sevgilerimle.

     
  15. nalan

    Eylül 17, 2008 at 11:20 am

    figen hanım ,ziyaretinize ve sizi tanıdığıma sevindim.İzmire ve size sevgiler yolluyor ben de çevreye duyarlılığınız için hepinizi kutluyorum.

     
  16. mis gibi koktu

    Eylül 23, 2008 at 11:07 am

    Bende yazın kedilinden tatlı çok yaparım lezzeti hem güzel hemde yapması pratik oluyor bende aranıza yeni katıldım bana da beklerim görüşmel üzere:))

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: