RSS

>Saman Patates ve Misket Köfte – Birlikteliği :)

14 Eyl

>

Bu tarif 2006 senesinden beri bekliyor.
Resmini de Cafe de çekmiştim.
Geçen gün yemekbiz mail grubumuzda bir soru soruldu ve benim aklıma bu yemek geldi, arkadaşlarımla paylaştım.
Ve aklıma geldi,fark ettim ki bu yemekleri yazmadım bloğa. Bu ve daha çok tarif var yazılmayan, resimleri çekilmiş olan.

Bu yemeğin dana etlisi de yapılıyor ona da biz Cafe de Talaş Kebabı diyorduk.
Buna Bülbül Yuvası da deniliyor. Farklı isimlerle anılıyor yörelere göre sanırım.

Hazır Ramazan ayındayız belki köfteli yemeklere farklı bir sunum olarak size fikir olabilir.

Hepimize Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Sağlıkla, huzurla ve bereketiyle geçsin.

Yapılışı
• Köfte harcını istediğiniz şekilde hazırlayın.
• Bu harçtan misket köfteler yapıp ister fırında isterseniz yağda kızartın.
• Diğer taraftan göz kararı istediğiniz kadar patatesi rendeleyin
• Suda iyice yıkayın ve süzün, bol yağda kızartın
• Sarımsaklı yoğurt hazırlayın bir kâsede hazır dursun
• Servis sırasında resimdeki gibi, önce yoğurt, üstüne patates ve köfte koyun, en üste yine azıcık yoğurt dökün.
• Ya da tam tersi önce patates, üstüne köfte ve en üste yoğurtta yapabilirsiniz.
• Acı severseniz kırmızı pul biberi yağda kızdırın ve en üste dökün mükemmel oluyor.

Afiyet olsun.
Figen Karavaş

 

10 responses to “>Saman Patates ve Misket Köfte – Birlikteliği :)

  1. egeli

    Eylül 14, 2008 at 11:58 pm

    >BU KÖFTE SÜPER GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK FİGEN’CİM…SEVGİLER

     
  2. birdutmasali

    Eylül 18, 2008 at 8:59 pm

    >sevgili figen,bende okadar beğendimkii,denemek isterim doğrusu. tşkrlrr svglrrr

     
  3. banu gökşin

    Eylül 20, 2008 at 6:55 am

    >canım ellerıne saglık nefıs gorunuyor. iyi hafta sonları sevgılerımle..

     
  4. SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL

    Eylül 22, 2008 at 7:58 am

    >Denenesi bir tarif… Etle yapılan daha cazip geldi…Ellerinize sağlık… Sevgiler…

     
  5. pelin

    Eylül 22, 2008 at 4:35 pm

    >Figen ne güzel bir sunum bu,köfteler hem göze hemde mideye hitap ediyor,ellerine sağlık..Sevgiler..

     
  6. yemekvebiz

    Eylül 22, 2008 at 6:48 pm

    >Arkadaslar cok teşekkür ederim:)Buyrun beraber yiyelim:)sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  7. fisun

    Ekim 10, 2008 at 8:48 am

    >Figencim ellerine saglik, bu patatesin uzerine dana etini ince ve uzun keserek, soteleyerek koyunca Bodrum’da ismi COKERTME KEBABI oluyor :))) Ama bu versiyonu daha leziz gorunuyor, ellerine saglik… “Guzel gunler gorecegiz, gunesli gunler”

     
  8. yemekvebiz

    Ekim 13, 2008 at 5:25 pm

    >Fisun cum evet Çökertme Kebabını da yapıyorum lakin bu sekli kofte ve hafifi oluyor , insallah guzel gunleri bekliyoruz:)Figen

     
  9. Ayfer Selci

    Aralık 23, 2009 at 3:00 pm

    >Merhaba, bu tarifi bugün denedim. Gerçekten çok lezzetli oldu. Özellikle patateslerine herkes bayıldı. Teşekkür ediyorum.

     
  10. FİGEN KARAVAŞ

    Aralık 23, 2009 at 5:54 pm

    >Sevgili Ayfer,Yorum yazdığın için teşekkür ederim.Senin de ellerine saglık afiyet seker olsun:)SevgilerimleFigen Karavaş

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: