RSS

Zencefilli Badem Kurabiyeleri

22 Eyl

Günlerdir canım tatlı bir şeyler yapmak istiyor.
O an için bir şeyler yapıyorum ama kâfi gelmiyordu.

Bugün sabahtan yemeklerimi yaptım, maillerime baktım, ama yine duramadım.
Kalk Figen kalk yap bir şeyler yoksa içim kurudu:)

Derken bu tarife karar verdim.
Hem malzeme kolaydı hem de yapım şekli fazla zamanımı almayacaktı.
Çok kısa surede hazırlandı ve 18 adet minik, lezzetli, acıbadem tarzı kurabiyelerim oldu.
Şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu tarifi çeşitlendirmek çok mümkün.
Badem tozunuz yoksa fındık tozu veya ceviz ile de olur, o zaman zencefil yerine tarçın kullanabilirsiniz.
Veya kuru kayısılı, incirli de yapılabilir ki bir sonraki denemelerimde kayısı kullanmayı düşünüyorum.

Dedim ya çok kısa sürede hazırlanan ve şık pastanelerdeki tatları aratmayacak lezzette kurabiyeler.

Malzemeler ( malzeme dediğime bakmayın 4 kalem liste:) )
18 adet için

• 1 adet yumurtanın akı
• 75 gr. Kahverengi toz şeker
• 115 gr. Çekilmiş badem / badem tozu
• 1 tatlı kaşığı zencefil

Yapılışı
1. Yumurta akını kar gibi beyaz olana dek çırpalım
2. Kahverengi şekeri yavaş yavaş spatula ile çırpılmış yumurta akına ilave edin ve yavaşça karıştırın.
3. Daha sonra çekilmiş bademleri ve zencefili de ekleyip yavaşça karıştırın
4. Karışımdan tatlı kaşığı ile parçalar alarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin
5. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dk. (üzeri kızarana kadar) pişirin.
6. Tepside soğumalarını bekleyin

Afiyet olsun…
Figen Karavaş

 
24 Yorum

Yazan: Eylül 22, 2008 in Kurabiye

 

24 responses to “Zencefilli Badem Kurabiyeleri

  1. SelServis

    Eylül 22, 2008 at 9:10 pm

    Hımm çok lezzetli görünüyor. Bak şimdi bir anlaşma yapalım ben sana brownimden veriyim sende bana 1 tanecik bundan yolla nasıl ama :)))

     
  2. yemekvebiz

    Eylül 22, 2008 at 9:15 pm

    heheeheh:)
    Tamam kabul ediyorum !:)

    Figen Karavaş

     
  3. nilay

    Eylül 24, 2008 at 2:15 pm

    Bayılırım ben bu kurabiyeye. ama yapmaya hiç cesaret edemedim. Ellerinize sağlık .

     
  4. Anonymous

    Eylül 25, 2008 at 7:51 am

    Sevgili Figen Hanım dün akşam bu kurabiyeleri denedim.Ancak ben beyaz şekerle yaptım.Yine de harika oldular. Herkese öneririm.

     
  5. Anonymous

    Eylül 25, 2008 at 7:52 am

    bu arada ben toz fındık ve tarçın kullandım harikaydı

     
  6. banu gökşin

    Eylül 25, 2008 at 5:41 pm

    ellerıne saglık cok guzel gorunuyor sevgılerımle..

     
  7. yemekvebiz

    Eylül 25, 2008 at 7:53 pm

    Sevgili Nilay,
    Mutlaka dene cok kolay emin ol, rahat yaparsın.

    İsimsiz misafir merhaba:)
    Evet ben de bir sonrakine fındık dusunuyordum, sizin de yorumunuzla tescillendi:)
    Ellerinize saglık,

    Banu cok teşekkür ederim:)

    hepinize sevgiler,

    Figen Karavas

     
  8. Hasret

    Eylül 27, 2008 at 10:15 am

    mmmh citir citir nefiss görnüyor canim…

    sicacik sevgilerimle…

     
  9. IŞILCA TATLAR

    Eylül 28, 2008 at 7:37 am

    Figen’ciğim,
    Öncelikle ziyaretin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
    Makoron malzemelerini içerdiğinden tadını tahmin edebiliyorum bu kurabiyelerin.
    Ellerine sağlık, çok nefis görünüyorlar.
    Fındık, antep fıstığı ve hatta yer fıstığı gibi kuruyemişlerle de yapılabilir değil mi?

    Şimdiden bayramını kutlar, ağız tadınızın hiç eksilmeyeceği güzel günler dilerim.

    Sevgilerimle,

     
  10. şeker pasta

    Eylül 28, 2008 at 9:23 pm

    Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ‘Şeker’ gibi lezzetlerinin devamını diliyorum… Şeker Pasta Banu…

     
  11. Zerrin Pasta Evi

    Eylül 28, 2008 at 10:54 pm

    Ellerine sağlık. Badem girince ne kadar lezzetli olmuştur eminim :))

    Ailen ve sevdiklerinle,sağlıklı,mutlu,huzurlu,şeker tadında bayram geçirmen dileğimle…

    Sevgiler…

     
  12. Feyza Fidan

    Eylül 29, 2008 at 9:10 am

    Figenciğim,
    Ramazan Bayramını kutluyor, sevdiklerinle birlikte geçireceğin nice mutlu bayramlar diliyorum..
    Çok öpüyorum seni..
    Sevgiler..

     
  13. esra

    Eylül 29, 2008 at 9:21 pm

    Sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim…

     
  14. egeli

    Eylül 29, 2008 at 9:26 pm

    HEM ZENCEFİL HEM BADEM..MMMHHHH BU KURABİYE BİR BOMBA…ELLERİNE SAĞLIK.AYRICA BAYRAMINIDA EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM…SEVGİLER

     
  15. GULENAY

    Eylül 30, 2008 at 3:13 am

    Figen’im,
    Mutlu bayramlar dilerim canim…Esinle,oglusunla tadina varin…

     
  16. Hatice

    Eylül 30, 2008 at 5:32 am

    kurabiyeler nefis görünüyor, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, bayram tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle…
    sevgiler…

     
  17. birdutmasali

    Eylül 30, 2008 at 6:02 am

    iyi bayramlar diliyorum.
    svglrr NuNu

     
  18. ayseyaman

    Eylül 30, 2008 at 2:15 pm

    Figencim tez canlısın ne güzel🙂
    Ellerine sağlık!
    Peki bana hem browni hem de kurabiye yollayabilirmisiniz?😉
    Sağlıklı mutlu nice güzel Bayramlar dilerim.
    Sevgilerimle

     
  19. Ferhanca

    Eylül 30, 2008 at 6:25 pm

    Figen ne kadar zor san ulaşmak. adresten geldim benim bloga ziyeret etmişsin amam ordan gelip yorum yazamıyorum açsan keşke..

    kurabiyelere n ekadar kolay öyle ellerien sağlık kaaranfil tarçın favorım..zencefilde çok faydalı ama bizler az kullanıyoruz azda olsa kurabiyelerin içine eklemek lazım..sevgiler iyi bayramlar..

     
  20. ebrulitatlar

    Eylül 30, 2008 at 9:42 pm

    İyi bayramlar dilerim…

     
  21. ηiηo

    Eylül 30, 2008 at 9:52 pm

    Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum…

     
  22. Nafiye Goktepe

    Ekim 6, 2008 at 6:45 am

    Merhaba Figen Hanim ve Zeynep Apla,
    ABD de yasiyorum. Pazardan yerelmasi sanarak taze zencefil almisim. Degerlendirebilecegim bir tarifiniz var mi? Cig olarak salataya dusundum ama aci…Bu kurabiye de toz zencefille yapilmis. Cope gitsin istemiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.
    Nafiye
    Not: Zeynep apla, beni hatirladin mi? Apla dememden hatirlamis olmalisin.

     
  23. FİGEN KARAVAŞ

    Ekim 6, 2008 at 7:12 pm

    Sevgili Nafiye merhaba hosgeldin.
    Elindeki Zencefili rendeleyerek kullanabilirsin canım.

    Zencefilli Tavuk yapabilirisn, keklere kullanabilirisn, veya zencefilli kurabiye yapabilirsin.

    Ve hemen bozulacak bir baharat değildir dolayısı ile atma sakın mutlaka kullan derim.

    Ayrıca kıs aylarında zencefili bitki caylarında kullan o hali ile rendelemeden direkt bitki caylarına atıp demleyebilirsin.

    Zeynep te yazar sanırım baskaca bir fikir gelirse aklına.

    Sevgilerimle,
    Figen Karavaş

     
  24. Nafiye

    Ekim 17, 2008 at 6:05 am

    Merhaba Figen Hanim, zencefili rendeleyerek kek denedim, guzel oldu gercekten. Kucuk bir yumruyu da normal Turk cayi demlerken icine attim. Bizim cok hosumuza gitti. Yardiminiz icin tesekkurler.Sira zencefilli tavukta. Ancak arsivden tarif bulamadim. Bunun icin de yardimci olursaniz sevinirim. Basariniz daim olsun…
    Nafiye

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: