RSS

>Revani Tatlisi ve Iyi Bayramlar

01 Eki

>Merhaba

Iyi bayramlar olsun hepimize…

Uzun zaman oldu blogumuza birseyler yapip koyamadim ben. Sevgili Figen sagolsun, cok guzel tarifleri paylasiyor blog dostlarimizla.

Bayram geldi, hepimizin mubarek olsun bayrami.

Bu bayram vakit yetersizliginden ne hazirlayim tatli diye dusunurken revani yapayim dedim, diger hamur isi tatlilara gore daha hafif olsun istedim. Arife gunu aksam yaptim. Lezzetli oldu. Blogumuza baktim revani tarifi paylasmamisiz sizlerle. Biraz once misafirleri ugurladim, hemen blogda tarifi sizlerle paylasmak istedim.

Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi veya vanilya

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı su
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

  1. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır.
  2. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  3. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür.( Ben buyuk firin tepsisi kullandim. ) Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. ( firini onceden isitmadim, 175 C de pisirdim)
  4. Serbeti ilik olarak revani pisince dokulur.
  5. Istediginiz sekilde servis yapiniz.

Afiyet olsun

Zeynep T.

 
11 Yorum

Yazan: Ekim 1, 2008 in Bayram Tatlıları, Tatlılar

 

11 responses to “>Revani Tatlisi ve Iyi Bayramlar

  1. egeli

    Ekim 2, 2008 at 1:03 am

    >FİGENCİM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM,REVANİYİ ÇOK SEVERİM,SENİNKİDE ”GEL BENİ YE ”DİYOR YANİ….İYİ BAYRALAR DİLERİM.

     
  2. kizilciksurubu

    Ekim 2, 2008 at 1:29 pm

    >Iyi bayramlar.

     
  3. pelin

    Ekim 2, 2008 at 6:47 pm

    >Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum..Sevgiler..

     
  4. Tuba

    Ekim 3, 2008 at 3:39 am

    >Figen’cigim, unuttun sen beni artik:)) Nice Mutlu bayramlar diliyorum, sevdiklerinle beraber…

     
  5. Blogen Ust@

    Ekim 3, 2008 at 8:40 pm

    >Sayfayı inceledim, güzellikler var tabii.. Emek güzel şey… Bana da beklerim, biraz gülersin, biraz da enfess bi o kadar inanılmaaz tarif ve bilgilerimden feyz alırsın🙂.. Valla ben ordayım:)

     
  6. yemekvebiz

    Ekim 4, 2008 at 6:23 am

    >Kızlar hosgeldiniz,Biz sitede 2 kişi tarif yazıyoruz 2 arkadasız.Bu tarifi ben değil Zeynep yaptı:)Zeynep son zamanlarda cok sık tarif yayınlayamıyor yogunlugundan.Tuba cım seni unutmadım sekerim gelirim birazdan hazırla tatlıları ama baklava isterim:)sevgilerimle,Figen Karavas

     
  7. yemekvebiz

    Ekim 4, 2008 at 7:03 am

    >Tesekkur ederiz, sizlerede iyi bayramlar olsun.Zeynep

     
  8. Zarpandit :)

    Ekim 5, 2008 at 8:30 pm

    >iyi bayramlar canıkommmmm :)))))

     
  9. bocuruk

    Ekim 8, 2008 at 8:18 am

    >Zeynep’ciğim,Ben de geçmiş bayramınızı kutluyorum her ikinizin de.Revaniyi çok severim. Seninki de çok güzel kabarmış, kimbilir ne kadar da lezzetli olmuştur. Eline sağlık:)Sevgilerimle…

     
  10. Tijen

    Ekim 9, 2008 at 3:56 pm

    >Bayram geçti ya olsun, ben Figen’ciğimle Zeynep’ciğime “sizi özledim kızlar” demeye geldim…

     
  11. :)den

    Ekim 10, 2008 at 1:39 pm

    >Geç keşfettim sizi ama olsun geçmiş bayramınız kutlu olsun. Bu arada Revani’ye bayıldığımı da söylemeden geçemeyeceğim:)Yiyenlere afiyet olsun.Sevgiler…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: