RSS

>Krep

02 Kas

>Kahvaltı


Hafta sonu kahvaltıları özeldir değil mi?
Ben çok özeniyorum hafta sonu kahvaltı masalarına.
Bu aile ile olabilir, arkadaş, dost masaları olabilir her biri ayrı zevk veriyor bana.
Gerçi uzun zamandır sabah kahvaltısına davetim olamadı.

Krep bu kahvaltı ziyafetlerinde çok sık yer alan bir lezzet.
Özellikle oğluşum krep sevdalısı. O krepi ya sade ya da nutellalı seviyor:)
Cumartesi sabahı krep yapmama rağmen bu sabahta “ lütfen yine krep yapar mısın anneciiimmmmm lütfeennn nutellalı yiyeceğim” diyen sevimli bir surat karşısında 2 gün üst üste krep yapıldı el mahkûm:)

Ancak bunca senedir krep yapılır, bu tarif arkadaş gruplarında, yemekbiz mail grubunda ve birçok yemek mail gruplarında paylaşıldığı halde blogda yer almadı.
Nedenini bilmiyorum ama sanırım çok sık yapınca doğal geliyor ve aklıma gelmedi bugüne kadar yayınlamak:)
Bugüne kısmetmiş demek ki diyelim.


Tabaktakiler; Fıstıkezmesi, nutella, turunç reçeli,çilek reçeli, geremez ve zeytin…

Aynı tarifi tatlı ya da tuzlu olarak iki şekilde de kullanabiliyorum.
Tatlı yapacaksam yani içine karamelize edilmiş muz vb. koyacaksam ( onun da tarifini bir ara yazarım ) o zaman harcına 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyorum tatlı krep oluyor.

Ölçülere sadık kalın ve bu ölçüler hiç şaşmaz.

malzemeler

• 1,5 su bardağı un
• 3 Yumurta
• 2 Su bardağı süt
• 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
• Bir çimdik tuz

Tüm malzemeler karıştırılır. Ben blendırla karıştırıyorum.
Sonra tavaya az yağ konur ve yarım kepçe kadar harçtan dökülür, önlü arkalı pişirilir:)

Afiyet olsun
Figen Karavas

 
23 Yorum

Yazan: Kasım 2, 2008 in Kahvaltı

 

23 responses to “>Krep

  1. birdilimdus

    Kasım 3, 2008 at 5:21 am

    >Hayatım krep çok güzel ama yazın okunmuyor, değişik bir karakter olmuş.Sevgiler,Evren

     
  2. yemekvebiz

    Kasım 3, 2008 at 5:35 am

    >Evren cim,Sağolasın canım benim ekranda yazılar normal cıkmıstı demekki ki baska serverlardan okunmuyordu. Hemen duzelttim uyarın için teşekkür ederim canımm:)OpüyorumFigen Karavaş

     
  3. GANNE

    Kasım 3, 2008 at 1:52 pm

    >Ellerinize sağlık. Sabah kahvaltılaırna renk katacak bir tarif. Ben de denemeyi düşünüyorum. Sizin ölçülerle kaç adet krep çıkıyor? Cevaplandırırsanız sevinirim. Sevgiler…

     
  4. yemekvebiz

    Kasım 3, 2008 at 2:19 pm

    >Sevgili Ganne,Bu olcularden yaklasık 14-16 adet cıkıyor orta boy tava için.Sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  5. Anonymous

    Kasım 4, 2008 at 2:48 am

    >Ellerine saglik Figen, verdigin olculer Amerikan cup olculeri mi canim? Bi deneyim ben de hafta sonu kahvaltisinda. pekcok yaptigim bir tarif var ama senin olcun biraz daha farkli, deneyecegim. sevgilerimle,T.Banu

     
  6. yemekvebiz

    Kasım 5, 2008 at 9:48 am

    >Canım cup olcusu olarak yapabilirisn cunku benişm kullandıgım bardak 250 ml. lik bardak.Sen direkt cup olcusu olarak kullan:)OperimFigen Karavaş

     
  7. Anonymous

    Kasım 5, 2008 at 12:39 pm

    >yağıda diğer malzemeler ile karıştırıp, pişirmek için tavaya ayrıcamı yağ koyuyoruz. Bu konuyu tam anlamadım.

     
  8. ERDIL

    Kasım 5, 2008 at 2:52 pm

    >Hani yorum birakmiyor diye okumuyorum sanma ?Günde en az iki üc kere sayfana giriyorum.Haberin olsun.Sevgilerle.

     
  9. yemekvebiz

    Kasım 5, 2008 at 3:32 pm

    >Adsız misafir merhaba,3 yemek kasıgı sıvı yag harca giriyor evet.Tavada pişirme esnasında tavayı yaglamak için ayrıca yag kullanıyoruz dogrudur.Yapacak olursanız simdiden elinize saglık:)sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  10. yemekvebiz

    Kasım 5, 2008 at 3:33 pm

    >Erdil babacıgım:)Cok sağolasın onur duyuyorum ziyaretinden, teşekkür ederim:)Ama arada sesinizi duymak iyi oluyor:)sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  11. ♥ Craft Woman ♥

    Kasım 5, 2008 at 5:41 pm

    >Yani Figoş şuncacık şeyleri bile görsel olarak o kadar şık sunuyorsun ki helal sana.

     
  12. yemekvebiz

    Kasım 5, 2008 at 5:46 pm

    >Craftım womanım:)))Senin kadar olamam ablacım:)Figen

     
  13. Melek*

    Kasım 6, 2008 at 10:32 pm

    >KREPİ BENDE ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK

     
  14. GULENAY

    Kasım 8, 2008 at 12:16 am

    >Figen’im,Krebi zaten deli severim.Ama ben esas resimlerini sevdim.Muhtesemler.Eee simdi dusundumde geleyim bana krepli bir kahvalti yaparsin haa:P

     
  15. yemekvebiz

    Kasım 8, 2008 at 6:26 am

    >Melek teşekkür ederim,Gülenayım:) Sen gel gercekten bir kahvaltı yapalım bizde kızlarla super olur. Bu sozunu unutma:)Figen

     
  16. P€L!N

    Kasım 9, 2008 at 12:12 pm

    >Bu tabaktaki servis tam bana göre,krep ise incecik ve çok güzel olmuş…Ellerine sağlık…Afiyet olsun…Güzel bir pazar günü diliyorum…

     
  17. yemekvebiz

    Kasım 10, 2008 at 5:10 am

    >Pelin cim ,Cok teşekkür ederim.Ben de iyi bir hafta diliyorum sana.Sevgilerimle,Figen

     
  18. berrin açılmış

    Kasım 11, 2008 at 5:35 pm

    >fotoğraf süper ellerinize sağlık

     
  19. kizilciksurubu

    Kasım 15, 2008 at 3:47 pm

    >Nefis bir görüntü, ellerine saglik. Sevgiler.

     
  20. yemekvebiz

    Kasım 16, 2008 at 4:56 pm

    >Berrin ve Kızılcık :)Cok teşekkür ederimn sağolun.sevgilerimleFigen

     
  21. Blogger Sofrası

    Kasım 17, 2008 at 10:06 am

    >Merhaba Yemek ve Biz, Sizi Blogger Sofrası’na davet etmek istiyoruz, ama size ulaşamıyoruz…23 Kasım Pazar günü saat 10.00’da, Marmara Yelken Kulübü’ndeki Blogger Sofrası’na gelmeye ne dersiniz?Blogger Sofrası, UNO’nun sizinle bir buluşması… Önce sizi soframızda ağırlıyoruz, sonra da sizin hikayenize konuk oluyoruz.Ayrıntılı bilgi için: http://bloggersofrasi.blogspot.com

     
  22. yemekvebiz

    Kasım 19, 2008 at 8:46 pm

    >Merhaba Blogger Sofrası;Orada olmayı cok arzu ederdik.Lakin biz İstanbul da değiliz. Ben İzmir deyim arkadasım Zeynep ise Eskişehirde yasıyor.Sizlere iyi eglenceler keyifli saatler diliyoruz.SevgilerFigen Karavaş

     
  23. Anonymous

    Kasım 20, 2008 at 5:04 am

    >selam Figencigim,nihayet hafta sonu denedim krep i. yari olcu yaparak bize tam yetti , hatta kalda kaldi bile:) gercekten garantili tarifmis, hic bir zorkluk yasamadim tava basinda :)) ben de operim seni, sevgilerimle,T.Banu

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: