RSS

>Çin Usulü Tavuk

23 Kas

>ana s

Tarifin ismi Çin Usulü, lakin gerçekten usul doğru mudur bilemiyorum.
Bu tarifi yaklaşık 12 sene evvel ( genciliğimde:) arkadaşım Mustafa vermişti, o gün bugündür çok severek yediğimiz bir tavuk yemeği oldu.
İsminin böyle olduğunu da Mustafa söyledi:)

Bu tarifi ilk yapmaya başladığım seneler 3 çeşit yağı aynı anda kullanıyordum, bunu arkadaşım özellikle vurgulamıştı bana.
Soya yağı, zeytinyağı ve mısırözü yağını ortak kullanıyordum. Bu şekilde gerçekten tadı fark ediyor.

Soya sosunun ve taze soğanın bıraktığı o muhteşem tada bayılıyorum, bu sayede tavuk yemeğiniz ertesi güne de kalsa asla yoğun bir tavuk kokusu olmuyor. Ben genelde tavuklu yemekleri ertesi gün tüketemem ama bu tarifte ertesi günde aynı lezzetti alıyorum. Ha bir de kremalı tavuk vardı o da öyle ikinci gün de yiyebiliyorum.

My creation

Malzemeler

• 1 kg. kuşbaşı tavuk – ben göğüs kullanıyorum
• 4-5 adet dolmalık biber
• Yarım kilo mantar
• 7-8 adet taze soğan
• 3 – 4 çorba kaşığı soya sosu
• Arzuna göre acisso, tuz ve karabiber


1. Dolmalık biberlerimizi şerit halinde keselim
2. taze soğanlarımız da şerit keselim ve beyaz kısımlarını da kalınsa boylamasına ikiye keselim
3. Mantarlarımızı doğrayalım



4. Önce biberlerimizi soya yagı ve zeytinyağı ile birlikte soteleyelim, pişmeye yakın az 1 çorba kaşığı soya sosu ilave edelim.Pişince bir kaba alalım
5. Boşalan tavamızda taze soğanları da aynı şekilde soteleyelim ve soğanları pişmiş olan biberlerin uzerine alalım.
6. Tavaya küp kesilmiş tavuklarımızı alalım harlı ateste bir miktar çevirelim.
7. Tavuklar beyazlaşınca mantarlarımızı ilave edelim ve 3 çorba kaşığı kadar soya sosumuzu ekleyelim, damak zevkinize göre acissomuzu ilave edelim.
8. Tavuklarımız ve mantarlarımız pişince öncesinde hazırladığımız biberleri ve taze soğanları tavuklara ilave edip zedelemeden tavayı sallayarak hepsini ocak üstünde harmanlayalım ve ateşi kapatalım.

Tuz özellikle kullanmıyorum bu tarifte çünkü yeterince soya sosu var, soya sosunun tuzu yeterli geliyor bize. Siz damak zevkinize göre ekleme yapabilirisiniz.

İyi bir hafta diliyorum hepimize,

Figen Karavaş

 
21 Yorum

Yazan: Kasım 23, 2008 in Ana Yemekler, Tavuklu Yemekler

 

21 responses to “>Çin Usulü Tavuk

  1. egeli

    Kasım 23, 2008 at 9:26 pm

    >FİGENCİM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM YEMEK HARİKA,BEN ÖNCE TUPPERWARE TENCERENİN İÇİNDE PİŞİRDİĞİNİ SANMIŞTIM ,YANİ FIRINDA.BU TENCEREDEN BENİMDE VAR ,İÇİNDE YAPABİLENECEK TARİFLER ARIYORUM…

     
  2. serinmavi

    Kasım 23, 2008 at 9:47 pm

    >Eline sağlık canım,En kısa zamanda deneyeceğim çok işime yarayacak bir tarif …Sevgiler….

     
  3. KARDELEN

    Kasım 24, 2008 at 1:52 am

    >çok pratik ve lezzetli görünütor,resimlerde çok hoş ellerinize sağlık;)

     
  4. birdilimdus

    Kasım 24, 2008 at 1:18 pm

    >Figenciğim ellerine sağlık canım, tarif gerçketen çok leziz; özellikle 3 yağın kullanılması da ilginç geldi.Sevgiler,Evren

     
  5. GULENAY

    Kasım 24, 2008 at 3:18 pm

    >it looks yummyyyy:)

     
  6. yemekvebiz

    Kasım 24, 2008 at 5:53 pm

    >Egeli: Canımm, o guvecleri normal bidigimiz guvec gibi kullanacaksın. Tavukları at içine bahartalyıp patates sogan havuc at cigden hepdi, ve yagını gezdir. Bir cay bardagı kadar su koy ver fırına nasıl guzel pişiyor lokum gibi.Pilav ısıt içinde ? Brokoli karnabaharı vs 1-2 cay bardagı su ile fırında hasla veya mikrodalgada hasla ?Aklıma gelenler olursa sana ayrıca yazacagım:)Figen

     
  7. yemekvebiz

    Kasım 24, 2008 at 6:22 pm

    >Serinmavi cim:) Teşekkür ederim canım,Kardelen; Resimleri artık ben de seviyorum vakit olunca zevkli oluoyr teşekkür ederim:)Evren cim,Tadı cok değiştiriyor gercekten denemelisin farkı anlarsın hemen. Teşekkür ederim,Gulenayım:)Sağolasın hayatım:) beklerim yaza:)Sevgilerimle,Figen Karavaş

     
  8. serinmavi

    Kasım 26, 2008 at 1:02 pm

    >İŞte denedimmmmm,çok beğenildi canım,teşekkürler tarif içinnnnnnnnn :)Sevgilerrr

     
  9. ERDIL

    Kasım 26, 2008 at 1:39 pm

    >Figen kizim icine biraz kuru üzüm atarak dene harika oluyor.Saygilar sevgiler.

     
  10. Seher Ozturk

    Kasım 27, 2008 at 7:27 am

    >Figen, ellerine sağlık. Ne kadar leziz görünüyor. Ben de çok severim tavuk yemeklerini (yemeyi de yapmayı da) en kısa sürede deneyeceğim. Bu arada fotoğraf sunumun da gerçekten çok başarılı tebrik etmek istedim. Kolay gelsin

     
  11. pel!n

    Kasım 27, 2008 at 12:25 pm

    >Figen yemek ve sunum şahane,bende hemen denemek isterim..Malzemem eksik tamamlayınca mutlaka pişiricem…

     
  12. yemekvebiz

    Kasım 27, 2008 at 12:33 pm

    >Serinmavi cim:)Eline koluna saglık hayatım afiey olsun:)Erdil babam, esim buna cok sevinecek bayılır boyle lezzetlere hic aklıma gelmemişti acıkcası bir sonrakine yapıp esime supriz yapayım:)Seher teşekkür ederim sağolasın.Umarım yaparsın ve yorumunu beklerim:)Pelin bekliyorum yorumlarını, malzemelerini temin etmeni diliyorum:)hepinize sevgiler teşekkür ederim.Figen

     
  13. nalan

    Kasım 28, 2008 at 9:18 am

    >figen hanım ,soya sosla tavuk tadını ben de severim.Benzer şekillerde zaman zaman yaparım benimkiler uydurmadır biraz da dolapdaki malzemeye bağlı gelişir.bir de sadece büyükçe tavuk parçalarını tencereye tek sıra dizip üzerine bir çay bardağı soya sosu döküp çok kısık ateşte ağır ağır pişiririm .sevilen ve de kolay bir yemektir bizim evde

     
  14. Blogger Sofrası

    Kasım 28, 2008 at 7:03 pm

    >Merhaba,Blogger Sofrası’nı 23 Kasım Pazar günü Marmara Yelken Kulübü’nde kurduk!Lezzetli bir kahvaltı, keyifli sohbetler ve ilk katılımcılarımıza armağan ettiğimiz UNO ürünlerini kaçırdığınız için üzüldük. Ama hem hediyelerimiz hem de yeni etkinliklerimiz sizi bekliyor! Bir sonraki buluşmamız UNO fabrikası! Düzenleyeceğimiz gezide sürprizlerle dolu bir gün geçireceğiz. Tabii bu eğlenceli geziyi beklemeden de Blogger Sofrası’na katılabilirsiniz. Siz bize adresinizi gönderin, biz de hediyemiz olan UNO ürünlerini… İlk buluşmamızda UNO ürünleri ile tanışan Devletşah, Hünerli Bayanlar, Mutfak Sırları, Yemek Zevki, tariflerine bizlerden bir tutam eklemişler bile! En kısa zamanda görüşmek dileğiyle…Adresinizi göndermek için lütfen tıklayın.

     
  15. banu gökşin

    Kasım 30, 2008 at 1:50 pm

    >harıka bır tarıf mutlaka denıyecegım ellerıne saglık canım sevgıler..

     
  16. Hanife

    Kasım 30, 2008 at 3:57 pm

    >Figen’cigim merhaba,Ne zamandir sayfalara bakamiyordum, bu guzel yemegin altina bir iki satir yazayim dedim. Ellerine saglik, yemek cok leziz gozukuyor. Sevgilerimizi gonderiyoruz sana ve yakisikliya..

     
  17. ÖZGÜLÜNTARİFLERİ

    Aralık 1, 2008 at 6:35 pm

    >Figen’cigim ziyaretin ve guzel ovgulerin icin cok tesekkur ederim canim.Siten seninde cok guzel sade ve ic acici tariflerine diyecek yok her sey nefis otesi gorunuyor ellerine saglik canim. linklerime seni hemen ekliyorum.kucak dolusu sevgilerrrr.

     
  18. eyvahhyemekyandiocakbatti

    Aralık 2, 2008 at 8:28 am

    >harika görünüyor ellerine sağlık yeşilsoğanla hiç denememiştim mutlaka denicem..sevgilerimle öpüyorum

     
  19. melisa

    Aralık 2, 2008 at 7:58 pm

    >ellerine sağlık figencimbu yemeği bende yaparım ama soya sos hiç kullanmadımeminim çok güzel oluyordurbir soya sos alıp tekrar yapacağımsevgiler

     
  20. Meltem

    Aralık 2, 2008 at 9:05 pm

    >Figen Hanım, Tebrikler çok güzel görünüyor çin usulü tavuk. En kısa sürede denemek isterim. Yemek Tarifleri Bebek Bakımı

     
  21. resimli yemek tarifleri

    Ağustos 13, 2010 at 3:53 pm

    >ellerinize sağlık hanımö efendi. gerçekten iç açıcı görünüyor.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: