RSS

>Fethiye’den bir tarif – Elma tepesi keki

05 Ara

>elmalı 1


Çılgınlık yaratan tarif !
İzmir grubumda 2 gündür ortalık poğaça yapan arkadaşlarla doldu:)
Mailler poğaçalara büründü:)

Bu meşhur Bayatlamayan Poğaça dan sonra arkadaşlarım birde tatlı bir tarif isteriz dediler.

Yemekbiz mail grubumuzda 2006 senesinde sevgili Fethiye bir tarif yazmıştı gruba.
O dönem Zeynep yaptı bu tarifi ve yayınladı, ben de yapılacaklar arasına almıştım lakin yapamadım.

Yine geçen hafta bu kek gündeme geldi ve yine gruptan birkaç arkadaş yapmıştı.
Ben yine hadi Figen yap şu tariflerini bekletme daha fazla dedim ve bu sabah hazır bahanemde var hani arkadaşlarım istedi ya bayram öncesi evde misafir olacak, şöyle kolay ama güzel lezzetli tarif.!

Sabahın köründe kalktım yapacağım, baktım elma bitmiş 2 adet kalmış hemen çıktım aldım elmamı, gitmişken ıspanakta aldım Nilhan ın pidesini yapağım, ama şu anda konumuz bu değildi değil mi•?

Yaptım. Çoook beğen-dik-dim:)
Eşim geç çıkacaktı ve o çıkmadan yetişti kek.
Bayıldı….

elmalı 2


Bu kek aslında hani Noel zamanı yoğun içleri ıslakımsı meyveli kekler yapılır yurtdışında onlar gibi.
İçi oldukça kıvamlı , üstü çıtır kırılgan, tarçın ve muskatın inanılmaz bütünlüğünü hissediyorsunuz damağınızda.

Ayrıca bu tarifin kıvamı benim daha evvel yapmış olduğum şu tarifime de çok yakın, az bir hoş koku farkı var ve benim o tarifimin tabanı oldukça kıtırdı ama iç lezzet çok yakın.

Ben tarifi tekrar aşağıya yazıyorum.
Bu muhteşem lezzet için Fethiye’ye çok teşekkür ediyorum.
Onun da bir an evvel tariflerine geri dönmesini bekliyorum:)

A malzemeleri

  • 2 bardak şeker
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 4 bardak, ufak kup halinde doğranmış mayhoş elma


B malzemeleri

  • 2 bardak un
  • 1 fiske tuz
  • 2 tatlı kasığı tarÇın
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • 2 tatlı kaşığı karbonat

  • Firini 170 dereceye ayarlayın, ısıtın.
  • “A” malzemelerini bir kapta karıştırın. ( elmalar hariç )
  • “B” malzemelerini de başka kapta karıştırın.
  • Birlestirip iyice karistirin.
  • Yaglanmis, 22x33cm firin tepsisine dökün ( ben büyük kare borcam kullandım )
  • Onceden isitilmis firinda yaklasik 1 saat pisirin.
  • Ben de tam 50 dk. Da pişti.Ama siz 40 dk. dan sonra kontrol edin.


Sıcak, ılık, soğuk, dilediğiniz gibi servis yapın.
Üzerine vanilyalı dondurma yakışıyor, eminim kaymak da yakışır.
Biraz ağır olabilir ama tatlı sevenler için çok güzel olur.

muskatı bilmeyen arkadaşlarımız için resmini çektim.

MUSKAT

Afiyet olsun
Figen Karavaş

 
19 Yorum

Yazan: Aralık 5, 2008 in Kekler

 

19 responses to “>Fethiye’den bir tarif – Elma tepesi keki

  1. ÇALIŞAN ANNE OLMAK

    Aralık 5, 2008 at 2:41 pm

    >Kader işte🙂 hatırlarmısın kendi aramızda dalgasını geçerdik illaki kıymalı pidenin iç tarifini vericem diye🙂 kısmet ıspanaklı pideye imiş🙂 Yaptınızmı bakalım ıspanaklı kapalı pide ? sonuçtan haberdar olayım🙂

     
  2. nilay

    Aralık 5, 2008 at 2:50 pm

    >Çok güzel bir görüntü. Elmalı tariflere bayılırım.Denenecekle listesinde. Mutlu ve sağlıklı bayramlar

     
  3. SERAP

    Aralık 5, 2008 at 6:03 pm

    >Güzel bir bayram dilegi ile Berlinden sevgiler

     
  4. yemekvebiz

    Aralık 5, 2008 at 6:52 pm

    >Nilhan cım:)Yaptık valla..Harika oldu tam bize göre bayılırdım boyle otlu kapalı pidelere süperdi.Onu da bilahare yazacagım resim cekebilirsem:))Nilay cım cok teşekkür ederim, yorumunu beklerim.Sevgili Serap,Sana da cokguzel bir bayram diliyorum, sevdiklerinle birlikte saglıkla.Hepinize iyi bayramlar arkadaslar…Figen

     
  5. şeker pasta

    Aralık 6, 2008 at 10:34 pm

    >Sevdiklerinle birlikte bol paylaşımlı ve mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle, İyi bayramlar…

     
  6. ayseyaman

    Aralık 6, 2008 at 10:58 pm

    >Figencim, eminim ben de denersem çok beğenirim, nefis görünüyor, ellerinize sağlık.Şimdiden mutlu bayramlar dilerim.sevgilerimle

     
  7. Zerrin Pasta Evi

    Aralık 7, 2008 at 9:26 am

    >Ailenle sağlıklı,mutlu,huzurlu,sevgi dolu bayram geçirmeni dilerim Figen’ciğim.Sevgiler…

     
  8. ÖZGÜLÜN TARİFLERİ

    Aralık 7, 2008 at 1:40 pm

    >Figen’cigim Senin ve tum sevdiklerinin Kurban bayrami kutlu olsun,Mutlu bayramlar…elma tepesi kek nefis vede cok degisik gorunuyor ilk denemek istedik lerimin yerini aldi bile:)ellerine saglik canim KUCAK DOLUSU SEVGİLER.

     
  9. birdilimdus

    Aralık 8, 2008 at 6:13 am

    >Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!Sevgiler,Evren

     
  10. YASEMİN ASLIHAN BABALIK

    Aralık 11, 2008 at 3:52 pm

    >Figencim poğacayı yiyenler hala dilinden düşüremedi valla.ben tekrar deneyeceğim en yakın zamanda.ciddi iyi bir tarif.şimdi bu da var ya beni inanılmaz cezbetti,evde muskat yok ama yapsam mı acaba?ellerine sağlık,iyi bayramlar

     
  11. nilay

    Aralık 11, 2008 at 8:53 pm

    >Figen’cim ;görüşemedik bir türlü haklısın🙂 umarım iyisindir arkadaşım…Bayramını kutlarım ,elmalı tariflere bayılırım. Çok yoğun bir lezzet gibi görünüyor fotoğraftan ,ellerinize sağlık…öpüyorum

     
  12. Anonymous

    Aralık 12, 2008 at 12:23 pm

    >NEFİSS görünüyor..Tariflerim arasına ekledim şimdiden.. Ellerinize sağlık..

     
  13. YASEMİN ASLIHAN BABALIK

    Aralık 12, 2008 at 12:47 pm

    >bu sabah ilk iş bunu yaptım.şimdi fincanımda kahvem yanımda kekim keyifteyim.harika oldu.umarım akşama soğuyunca da lezzeti değişmez

     
  14. zerrin - misss

    Aralık 14, 2008 at 8:18 am

    >birşey denmez ki buna.. Harika.. üstününün çıtırlığını hissettim resmen :)Figen ellerine sağlık..Fotoğrafıda çok beğendim.sıcacık sevgiler.geçmiş bayramın kutlu olsun

     
  15. Tijen

    Aralık 15, 2008 at 8:25 pm

    >Figen’ciğim,Ellerine sağlık ama bir şey var ki söylemeden edemem, fotoğrafların da bir harika olmuş güzel arkadaşım!

     
  16. yemekvebiz

    Aralık 16, 2008 at 9:39 am

    >Arkadaşlar cok teşekkür ederim güzel yorumlarınıza.Denemediyseniz hala beklemeyin:)Tijen cim,Fotolar artık daha düzgün evet bende seviyorum:) Cünkü vaktim var ve biraz vakit ayıyorum foto çekerken buda hemen yansıdı resimlere:)hepinize kocaman sevgiler,Figen Karavaş

     
  17. daimamutfak

    Aralık 19, 2008 at 10:21 am

    >Fiğenciğim bende yemek ve biz grup üyesiyim.Sizi maillerden izliyorum ama katılamıyorum.Bu keki çok evvelden yapardım.çokta güzel olur.Aklıma getirdiniz.tekrar listeme koyuyorum..sevgiler.

     
  18. LEYLA

    Ocak 12, 2011 at 6:41 pm

    >harika görünüyor tam benlik,ama ben elmaları nereye ekleyeceğimizi anlayamadım🙂 bir de üstü nasıl böyle güzel oluyor,hangi malzemeden ötürü yani ?? çok teşekkürler .sevgiler…

     
  19. LEYLA

    Ocak 12, 2011 at 6:42 pm

    >harika görünüyor tam benlik,ama ben elmaları nereye ekleyeceğimizi anlayamadım🙂 bir de üstü nasıl böyle güzel oluyor,hangi malzemeden ötürü yani ?? çok teşekkürler .sevgiler…

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: