RSS

>BAT – Tokat’a ait bir tarif

17 Şub

>



















Merhaba !

Bugun sizleri degisik bir lezzet ile tanistirmak istiyorum. Ben bu lezzeti yillar evvel tatmistim. Ankara’da ogrencilik yillarimda bir arkadasim vardi, satirlarimi okur belki. Uzun yillar gecti aradan. Ailesi Tokat’li idi. Annesi “bat” yaptiginda bizi cagirmisti. Degisik gelen bu lezzeti cok sevmistim o zaman. Birgun isyerinde yine konusunu yapiyordum, birlikte calistigim cok sevdigim Ceyda’cim annem Tokat’li size birgun yapsin Zeynep abla deyince cok sevindim. Ve gecen cuma “bat” yemege davet edildim. Ozlemisim. Gercekten guzel bir tat. Tarifi ve goruntuleri sizlerle paylasmak icin kac gundur sabirsizlandim. Gecenin bu saatinde uyumadim, paylasip huzurla uyumak istiyorum🙂

Malzemeleri siralayim size :

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
100 gr. asma yaprağı
2 su bardağı ceviziçi
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Sizlere nasil yendigi hakkinda bilgi vermek istedim. Goruntuledik.
Asma yapragini elinize aliyorsunuz, sonra karisimdan bir kasik icine koyup, sarmalayip yiyorsunuz.

Once yapraklarimizi haslayalim.
Sonra mercimekleri ayiklayip ilik suda 20 dak bekletip suzun, tencereye koyun ve 2 bardak su ilave ederek yumusayana kadar pisirelim. Bulguru ilave edin.
Sogumasini bekleyin, soguyunca salca, ince dogranmis yesil biber, kucuk kucuk dogranmis domates, nane, maydanoz, reyhani karisima ilave edin.
Dilerseniz nar eksisi ile tadlandirabilirsiniz.
Yerken uzerine ceviz ici dokebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Zeynep Tore.

not: Bana yeniden bu guzel lezzeti hatirlatan ve hazirlayan sevgili Ceyda’nin annesi Asuman hanima tesekkur ediyorum. Emeginize saglik.
Hersey paylasildikca guzel.

 
21 Yorum

Yazan: Şubat 17, 2009 in Yöresel Tatlar

 

21 responses to “>BAT – Tokat’a ait bir tarif

  1. ycurl

    Şubat 17, 2009 at 11:55 pm

    >Zeynep abla, elleriniz saglik. Benim lise arkadasim Tokatliydi. Onlara gittigimde annesi asma yapraginin icine bakla ici koyup yapmisti ve cok ilginc gelmisti bana. Onu da biliyorsan tarifini koyar misin?

     
  2. seda

    Şubat 18, 2009 at 6:36 am

    >figeniiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmsana I LOVE YOUR BLOG ödülümüüüüü gönderiyorummm…al kız alllllll

     
  3. bocuruk

    Şubat 18, 2009 at 8:43 am

    >Zeynep’ciğim,Ahh ahhh çocukluk tatlarımdandır bat:) Tokat’ ın Niksar ilçesinde yaşamıştık bir süre ve o kadar çok yapılır, yenirdi ki. Sivas’ ta da yapılır gerçi. Annem hala yapar. Çok severek yeriz biz de. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun şifa olsun.Sevgilerimle…

     
  4. cenebaz

    Şubat 18, 2009 at 9:31 am

    >Zeynep, ben neden okuyamıyorum senin postu? Acaip işaretler var harfler yerine. Benim b.sayardanm olamaz çünkü diğer blogları okuyabiliyorum:(

     
  5. nilay

    Şubat 18, 2009 at 3:16 pm

    >Ben yazıları gremiyorum. formatta mı bir sorun var ?

     
  6. mujdenin denemeleri

    Şubat 18, 2009 at 9:52 pm

    >Ellerine sağlık.Tam benlik olmuş.Sevgiler…

     
  7. birdilimdus

    Şubat 19, 2009 at 4:46 am

    >Canım benim foto görünüyor ancak yazıların sembol dolu istersen bir bak hayatım.Sevgiler,Evren

     
  8. Nafiye Göktepe

    Şubat 19, 2009 at 4:52 am

    >Zeynep APlacim, burada ben de birkac gun once yedim Tokat`li bir arkadasimin elinden. Ellerine saglik Asuman Teyze`nin. Ablacim, bu arada ben de cok acemice olsa da blog sahibiyim artik. Beni de eklersen coook sevinirim. Opuyorum seni ve zipzipi…

     
  9. yemekvebiz

    Şubat 19, 2009 at 4:54 am

    >Arkadaslar ben Figen:)Az evvel yazı karakterini duzelttim, Zeynep farklı karakterle yazmıs o yuzden sizlerde oyle cıkmıs. Ama Zeynep yogun oldugu için bakamadı sanırım ben az evvel duzelttim. Artık tarifi kolaylıkla okuyabilirsiniz:)sevgiler,Figen Karavaş

     
  10. nilay

    Şubat 19, 2009 at 7:51 am

    >Artık okuyabiliyorum. Yeşil mercimekli , bulgurlu sarma. Değişik bir tat olmalı.Denemek lazım.Ellerinize sağlık. Sevgiler

     
  11. yemekvebiz

    Şubat 19, 2009 at 9:17 pm

    >Figencim sagol canim, ben farkinda degilim :(Demek yazi karekterleri farkli olmus, kusura bakmayin dostlar. Ilginize tesekkur ediyorum. Figen canim tesekkur sanada tekrar. Sevgilerimle. Zeynep

     
  12. Zehra Gürgen

    Şubat 21, 2009 at 10:51 pm

    >çocukken yemiştim🙂 ama nasıldı ? sadece yaprağın ekşiliği kalmış hafızamda.ellerinize sağlık.sevgiler

     
  13. Nurten

    Şubat 21, 2009 at 11:53 pm

    >hmmmmmm…. yaprağın ekşiliğinin ve batın leziz tadını hissettim bir an :)))) bayılırım ben buna🙂 Bende Çorum’luyum bizde yaprak içi derler, minik farklar vardır ama ben bu halinide yedim Tokatlı bir arkadaşımda her ikiside süper🙂 Arkadaşınızın annesini ellerine sağlık :)Bizim oralarda kadınlar bir araya geldiklerinde özel yemekleridir bu🙂

     
  14. laleninbahcesi.blogspot.com

    Şubat 22, 2009 at 8:22 pm

    >Benim eşimde tokatlı çok severiz batı. Başka hiç bir yörede de rastlamadım

     
  15. Yasemin

    Şubat 24, 2009 at 1:54 pm

    >bayilirim bata! tokatli bi tanidigimi yapar bizimde kasik kasik yeriz, bak simdi sende gorunce agzimin sulari akti.. ben bi birsen teyzeme gideyim bat yiyeyim😀 ellerine saglik!

     
  16. disal

    Şubat 26, 2009 at 10:54 am

    >merhaba canım…benim ailemde yozgatlıdır…onlarda bilirler batı…ben küçükken yapardı annem…nasıl severdim…harika bir tattır…kalabalık yenir…yapanın ellerine sağlık..nefis görünüyor..

     
  17. sevincceden

    Mart 2, 2009 at 1:16 am

    >”Etkinliğime buyurun”37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİMSEVGİLİ ARKADAŞLARIM;http://porselendemlik.blogcu.comhttp://birdemliksohbet.comhttp://gelibolu17.blogspot.com/http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için23 SUBAT 2009 – 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDAhttp://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE ” PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA ” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

     
  18. Anonymous

    Mart 10, 2009 at 11:49 am

    >TOKATLIYIZ DEDİLER Bİ GAZAN BATI YEDİLER….böylede bir şarkısı var,Merhaba ,Figencim ben Tokatlıyım ve bu tadı iyi bilirim.Çok enfestir biz batı gelen her misafirimize tattırdık.Herkes o kadar beğendiki gelen her misafir ya bat yapında yiyelim diyolar artık.Memleketimin bu güzel batını yapan ve yiyen herkese teşekürler.Öznur Mercan

     
  19. kadınlar

    Nisan 10, 2009 at 6:06 pm

    >tokatlılar iyi bilir.

     
  20. 出会い

    Ağustos 10, 2009 at 3:36 am

    >yahooの検索ランクング上位の実績。新感覚・出会い系サイト、アイナビでは毎週のように大好評・逆ナンイベントを開催中!夏休みで登録される女の子が急増していますので、男性の方は今が新しい出会いのチャンスです

     
  21. 逆援助

    Ağustos 11, 2009 at 2:38 am

    >出会ぃも今は逆援助!オンナがオトコを買う時代になりました。当サイトでは逆援希望のセレブ女性が男性を自由に選べるシステムを採用しています。経済的に成功を収めた女性ほど金銭面は豊かですが愛に飢えているのです。興味のある方はどうぞ

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: